divendres, de juliol 28, 2006

DIES DE FESTA

El calendari està punt d’acomiadar el setè mes de l’any, el full del mes de juliol es troba escapçat però des del Vendrell aquest fet no ens entristeix perquè tenim present la diversió, la disbauxa, l’alegria que al llarg d’aquests dies de Festa Major hem pogut viure amb gran intensitat.

La Festa Major del Vendrell any rere any truca a les nostres portes i uns dies abans sempre ens trobem expectants per conèixer les incògnites i les sorpreses que s’amaguen darrera de l’extens programa d’actes. Un cop es descobreixen els secrets i les confidencialitats guardades durant molt de temps pels membres de la Comissió de Festes, tot està a punt per donar el tret de sortida a la celebració de la festa. En un obrir i tancar d’ulls, la gran majoria de punts del programa han deixat de ser elements inerts i sense vida per convertir-se en actuacions concorregudes amb presència d’un nombrós públic, en les quals el foc, la música i els colors s’han convertit en els grans protagonistes.

A aquestes alçades, tots hem pogut gaudir de les diverses activitats que l’Ada i l’Edu ens encoratjaven a participar des de la pràctica edició de butxaca del programa d’actes. Durant els dies de festa major, aquesta guia s’ha convertit en un element imprescindible abans de sortir de casa per conèixer de prop tota la informació necessària sobre el desenvolupament dels diversos esdeveniments i no oblidar-nos-en cap.

Tanmateix, a banda de passar-nos-ho bé i gaudir dels dies de festa convé no oblidar quin és el denominador comú de tota Festa Major. Aquest no és cap altre que assolir la implicació del conjunt de la ciutadania, trobar una resposta massiva a tots els actes pensats, ideats, estudiats, dissenyats i organitzats de manera especial per convertir la Festa Major, en una festa de tots i totes.

El Vendrell és un municipi que pot presumir d’aquest fet perquè gràcies a actuacions decisives contribueixen enormement a potenciar la universalització de la Festa Major. Una bona mostra la trobem en la implantació, per tercer any consecutiu, de la gratuïtat dels concerts de música, fet que permet situar en la mateixa línia de sortida a tota la població, evitant que per culpa de motius purament econòmics hi hagi persones que quedin excloses de participar en alguns dels actes de la festa.

Un element innovador de la Festa Major del 2006 ha estat el canvi d’ubicació de la mascletada, traslladant-se fins al Tancat, concretament a la Rambla Cañas i precisament en aquest mateix indret es va poder gaudir de la botifarrada popular. Personalment, trobo molt encertat aquest canvi perquè aquesta decisió ha contribuït a que pels carrers dels barris del Tancat i Mas d’en Gual es respiri l’ambient característic de la Festa Major. Durant massa anys aquestes zones del Vendrell havien quedat al marge de la celebració de la festa perquè ni les seves places ni tampoc els seus carrers s’havien convertit en un escenari en el qual té lloc alguna activitat estretament relacionada amb la Festa Major.

És conegut per tots nosaltres que el Vendrell es troba immers en un ritme ascendent de creixement poblacional. Aquesta circumstància dins l’àmbit lúdico-festiu adquireix una especial rellevància perquè s’ha de fomentar la implicació de totes les persones que han escollit el nostre municipi per ubicar la seva residència a formar part de la festa, evitant que tan sols la mirin de reüll sinó més aviat que s’impliquin directament participant-hi activament. Com aquest no és un assumpte menor, ja s’ha començat a treballar en aquesta matèria i una mostra evident d’aquest treball són alguns dels punts esmentats a les línies anteriors, emfatitzant la descentralització que ha suposat el desplaçament d’algunes activitats de la festa a espais que fins a enguany s’havien mostrat aliens a la festa major. Dins les nostres possibilitats, tots en major o menor mesura, hem de fomentar la participació del conjunt de la ciutadania a tots els actes previstes i així gaudir tots plegats en un clima harmoniós, pausat i tranquil d’uns dies que són l’antítesi als adjectius anteriors. Així doncs, deixem que la festa, l’alegria i la diversió inundin els espais públics i privats durant aquest darrer dia de festa major.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 28/07/06
Laia Gomis

1 Comments:

At 1:27 p. m., Anonymous Anònim said...

Mira la agenda de Catalunya. Hi han moltes activitats a fer: festa


A mes si teniu un espectacle per a festes els podeu enviar per que els publiquem espectacle

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home