dijous, d’abril 13, 2006

Campanyes i inversió

Ara que s’apropen les vacances de Setmana Santa ja comencem a veure als mitjans de comunicació el mateix debat de sempre sobre les campanyes de la direcció general de Trànsit. L’altre dia, per exemple, en un programa de Televisió de Catalunya debatien si aquestes campanyes són útils o no per conscienciar els ciutadans.

No sé si són del tot útils o no, ja que cada any assistim a un esfereïdor ball de xifres de víctimes mortals a la carretera, però estic segura que són necessàries. I ho són perquè tot el que es faci sempre serà insuficient si algú perd la vida per una imprudència en un accident.

Ara bé, aquestes campanyes necessàries serien més útils si s’acompanyessin de més inversió per part de les administracions en infraestructures, en carreteres, en vorals, en eliminar els punts negres, en l’asfalt, etc.

Amb aquest tipus de campanyes segur que més d’un pren consciència, però de què serveix si es converteix en víctima d’un accident pel mal estat de la carretera? Em semblen molt bé aquest tipus de campanyes, i la d’aquest any en especial, però no hem de perdre de vista que cal més inversió.

Article publicat al Diari el Punt, 13/04/06
Laia Gomis