dissabte, de març 25, 2006

Canvi d'hora

El bon temps s’apropa, el passat dilluns 20 de març vam entrar a la primavera. Ara els dies s’allarguen i lluny ha quedat la imatge trista dels mesos d’hivern en els quals a les sis de la tarda ja era fosc. D’aquesta manera, una de les primeres mesures que hem de prendre consisteix en el canvi de l’hora dels nostres rellotges per poder aprofitar millor la llum del sol i consumir, així, menys electricitat .

Segons estimacions de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), les famílies espanyoles consumiran, amb el canvi d’hora, un 5% menys d'electricitat, la qual cosa representa uns 6 € per llar i més de 60 milions d’euros si es tenen en compten totes les llars espanyoles, estalvi que pot representar a Espanya un 5%.

El canvi d'hora es va començar a generalitzar a partir del 1974, quan es va produir la primera crisi del petroli i alguns països van decidir avançar els seus rellotges per aprofitar millor la llum del sol i consumir menys electricitat en il·luminació.

Així, que aquesta matinada pensem en avançar els nostres rellotges, a les dues seran les tres. Per aquells que vulgueu sortir de festa aquesta nit una recomanació, dieu que tornareu a l’hora vella perquè sinó de sobte una hora s’esvairà de la curta nit.