divendres, de novembre 07, 2008

Indiscreció excessiva


Hi ha dies que no som conscients de la transcendència i la importància que tenen pel conjunt de la nostra societat. El pensament individualista provoca que tanquem els nostres ulls vers la complexa realitat en la qual inevitablement ens hi trobem immersos perquè som éssers fonamentalment sociables i aquest fet ens condueix a viure i conviure en societat.

Després d’aquesta reflexió que s’escapa dels elements palpables i visibles pels ciutadans arriba el moment de contextualitzar el motiu que provoca la mateixa. El passat 1 de novembre sense ésser massa conscients tots plegats vivíem en primera persona un fet que d’aquí a no massa anys, amb tota seguretat, estarà inclòs en algun capítol de la història de Catalunya, el desplegament dels Mossos d’Esquadra es convertia en una realitat l’any 2008.

Des de l’Alt Empordà, passant per la Plana de Vic i totes les terres gironines, arribant a l’àrea Metropolitana de Barcelona i desplaçant-nos fins a les Terres de Ponent tornant novament cap al Camp de Tarragona i acabant el nostre ràpid i sintètic recorregut a les Terres de l’Ebre.

Precisament, fa catorze anys s’iniciava tímidament el desplegament a la ciutat de Vic i el passat 1 de novembre es posava punt i final amb l’arribada dels efectius i l’assumpció de totes les competències pendents pràcticament a tota la província de Tarragona. Cal reconèixer que els Mossos d’Esquadra no han arribat de la nit al dia als municipis tarragonins sinó que feia força mesos que treballaven per conèixer de prop el territori i així començar a plasmar la realitat i el dia a dia que es viu en tots els pobles, viles i ciutats.

Una jornada tan important va comptar amb un acte institucional que va tenir lloc a la capital del Montsià, Amposta. Personalment, celebro la ciutat escollida, defugint de les temudes centralitzacions que acostumen acaparar totes les capitals de províncies quan tenen lloc fets tant destacables.

En el moment dels parlaments i les posteriors declaracions que han aparegut en els darrers dies hem pogut constatar l’alegria, la felicitat i la satisfacció pel desplegament dels Mossos d’Esquadra. Una constant positiva però sincerament en tots els discursos vaig trobar a faltar alguna referència explícita vers la tasca desenvolupada durant tots aquests anys per la Guardia Civil.

És de justícia reconèixer que alguns polítics van incloure aquest element en el seu discurs però molt de passada, com si d’un pur tràmit és tractés. No obstant, crec que costava molt poc dedicar unes senzilles paraules d’agraïment sincer vers un cos policial que ha format part de l’escenari de les nostres vides, que tots en un moment o altre hem recorregut al mateix.

Comença a ser hora d’acabar amb els vells tòpics que fan pudor a naftalina i que impedeixen poder parlar amb claredat, sense pors ni tabús, de la satisfacció que ens genera a molts el desplegament dels Mossos d’Esquadra. Ara, aquest fet no ha de resultar excloent ni tampoc ens ha d’impedir reconèixer públicament el treball professional realitzat pels homes i les dones membres del cos de la Guardia Civil. Potser no han gaudit del reconeixement institucional que mereixien però estic convençuda que amb ells s’enduen molt bons records canalitzats a través de nombroses mostres d’agraïment sincer que els ciutadans els han proporcionat durant tots els seus anys de servei.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 07/11/08
Laia Gomis

27 Comments:

At 10:49 p. m., Anonymous Anònim said...

VIVA LA GUÀRDIA CIVÍIIIIIL!
VIVA!! HÁBLAME EN CRISTIANO,POR DIOS!! No sé què hem d'agrair a la guàrdia civil. Españolees que déu ni do, eh? També haurem d'agrair als franquistes que posessin fàbriques a Catalunya? He trobat a faltar alguna paraula de reconeixement als franquistes que van fer tant per Catalunya i blablabla bla i blabla! Com cansa!!

 
At 12:21 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Anònim barreges massa conceptes i aquest fet provoca que expressis una opinió un xic desdibuixada i poc encertada a la realitat.

Et puc parlar perfectament en català i castellà, o si ho prefereixes ho faig amb anglès...No busquis problemes on no n'hi ha, les llengues han de servir per entendre'ns no pas per confrontar-nos.

Simplement un apunt, cal diferenciar i tenir molt clar el treball professional i rigorós que durant tots els anys de servei a Catalunya ha dut a terme la Guardia Civil, un cos policial professional que té com a principal objectiu protegir els drets i les llibertats de tots els ciutadans. això no ho m'ho invento, simplement és una previsió establerta constitucionalment.

Per cert, no estaria de més deixar de fer demagogia amb aquest tema que tots plegats comencem a grandets i hem d'aprendre a parlar sense tabús!

Cordialment,

Laia

 
At 10:50 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola Laia!
Les paraules del principi no són més que una ironia d'allò que durant anys va ser la tònica d'aquest cos ""exemplar"" i tan obert a la diversitat, ja no diria nacional, fins i tot cultural de l'estat apañó. La repressió i tortures a Euskalherria, reconegudes per Amnistia Internacional,també deuen ser motiu de reconeixement. Comprenc que els socialistes us sentiu còmodes amb Guàrdia Civil, exèrcit, etc; però has d'acceptar que no tothom pensi com vosaltres.

 
At 3:46 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Anònim sóc la primera en criticar les pràctiques abusives i que van més enllà de la llei que duen a terme determinats membres dels cossos i efectius policials. Ara bé, no podem caure en les perilloses generalitzacions perquè aleshores entrem en una dinàmica de qüestionament de totes les nostres institucions. Que un metge realitzi una irregularitat a conseqüència d'aquest fet mori el pacient no vol dir que tots els metges siguin uns ineptes i no sàpiguen dur a terme la seva feina.

Així doncs, crec que hem de ser molt curosos amb el llenguatge i anar amb molt de compte perquè si entrem en aquest perillós joc, sempre trobarem algun que altre remot cas on els execessos han tingut lloc tant en la Guardia Civil, en els Mossos d'Esquadra com en qualsevol policia local.

Per cert, aquesta només és la meva opinió i sóc plenament conscient que al costat de la manifestació que realitzo en aquestes línies hi caben amb tota seguretat altres visions que sempre tenen cabuda en aquest espai.

Cordialment,

Laia

 
At 10:56 p. m., Anonymous Anònim said...

per mi son les forces d'ocupació de catalunya, ja s'en poden anar a la merda i junts amb ells tots els botiflers.

firmat
siscollonga
visca la terra¡ fora el mal govern¡

 
At 11:04 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Totes les opinions són vàlides sempre i quan es manifesten amb educació i respecte. Unes ens poden agradar més, altres menys però el més important és respectar els paràmetres anteriors. Ara quan entrem en la dinàmica dels insults i la falta d'educació, personalment penso que totes les opinions perden força i credibilitat, esvenenint un mer reducte de ràbia plasmada de la manera més absurda com són els insults.

No eliminaré el comentari, sempre he estat partidaria de la llibertat d'opinió tot i que com bé saps aquesta té uns límits que tu has sobrepassat d'escreix. Simplement, pregaria que el to de les teves paraules no es reproduís en comentaris posteriors.

Cordialment,

Laia

 
At 2:56 p. m., Blogger Claudi said...

Penso que la Guàrdia Civil, més que una policia propera al ciutadà s'ha comportat com el que eren, militars ocupant el territori.
A tots ens venen al cap les casernes a les afores de les poblacions, on eren un focus de nacionalisme espanyol i on el català hi era prohibit.

Els mossos han suposat passar de tenir una policia antipàtica, estrangera, predemocràtica a tenir una policia just el contrari de la que per sort marxa.

Veig Laia que estas fent mèrits per ser una nova diputada dels socialistes. D'aquí a convertir-te una Chacón-firmes hi ha un sol pas.

 
At 10:18 p. m., Anonymous Anònim said...

Tambe l'hi hem de donar es gracies a Tejero?.

Molt be aquest article per anar fent punts, d'aqui poc et veurem de ministra florero.

Paco

 
At 12:04 a. m., Anonymous Anònim said...

t'agraden les porres eh dolentota? i si son de feixistas ancara mes oi?
si vol GC i fatxes ja saps, a madrid.Tu ets d'aquestes que quan siguem independents t'agradran les porres dels mossos!
Visca Catalunya i les porres catalanes

 
At 12:16 a. m., Anonymous Anònim said...

JUAS, ni harto vino le doy las gracias a los pikoletos. Primero por ser un cuerpo de seguridad del Estado, entrenado militarmente y dispuesto a matar (para eso llevan armas). Y encima son españolistas, que no hacen ningún esfuerzo por entender el catalàn. En resumen, prefiero compartir piso con un gitano que con un guardia civil.

 
At 12:33 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Veig que aquest article ha generat un nombre important de comentaris. Simplement respondré de manera genèrica a tots ells i no entraré en qüestions permenoritzades ja que ha quedat molt clar el meu posicionament.

Les opcions demagògiques són totalment acceptables però aquest fet no els treu importància i continuen sent i fonamentant-se en el perillós joc de la demagogia.

Hi ha qui a través de les paraules expressa un sentiment de rebuig i ràbia vers un cos policial com és la Guardia Civil, una opció com qualsevol altre. Ara, aquest fet no treu en deixar sobre la taula i evidenciar una realitat que personalment penso i així he manifestat, el treball realitzat per tot un conjunt de persones que han estat al servei dels ciutadans.

Que algú té males experiències, segur, no seré jo qui negui les evidències, ara d'aquí al qüestionament de tot plegat doncs crec que hi ha un abisme.

Per cert, veig que l'anonimat agrada a tots aquells que no debeu ser prou valents de dir les coses i signar les vostres opinions amb noms i cognoms. Només és una observació després d'analitzar la majoria de comentaris presents en aquest article.

De totes maneres, com a demòcrata convençuda, agraeixo tots els comentaris tot i que insisteixo en reclamar l'educació i el respecte en els comentaris. Procuro no faltar al respecte ni l'educació a ningú, així que pregaria que aquesta tònica es mantingués en aquest espai.

Cordialment,

Laia

 
At 12:34 a. m., Anonymous Anònim said...

Escribiré en el idioma de la Benemérita Guardia Civil, si, esa que hasta no hace mucho nos repetía una y otra vez: Háblame en cristiano coño!, agradecer a la Guardia Civil su trabajo es patético, siempre se comportaron como un ejército de ocupación en Catalunya (ups! perdón en CataluÑa), y hace poco en Palma de Mallorca a una inmigrante que hablaba en catalán la insultaron por hacerlo, te parecen dignos de agradecimiento? vale de autoodio y falta de dignidad, que somos catalanes y ya basta de agradecer a los que nos odian y desprecian por serlo.

 
At 12:36 a. m., Anonymous Anònim said...

Ets una vergonya per tots i totes els que formem part de la gloriosa generació del 86.
Escriure un text com el que has escrit és una ofensa als nostres avis i àvies que van deixar la vida per defensar la llibertat.

Recorda, o aprèn en cas que no ho sabessis, que encara que la Guàrdia Civil durant l'aixecament militar es va mantenir fidel a la República establerta democràticament, aquells que tu tant t'estimes són els hereus dels guanyadors d'aquella guerra.

En resum, un escrit despreciable i un insult a la memòria de tants i tants lluitadors i lluitadores per la llibertat.

 
At 12:47 a. m., Blogger Laia Gomis said...

No cal que t'expressis en castellà, ho pot fer en aquella llengua que et sentis més còmode, afortunadament em considero una privilegiada de conèixer ambdues llengües.

Dit això, no entenc l'obsessió que alguns teniu en fonamentar el catalanisme amb contraposició a una altra realitat. Et puc assegurar que el fet d'escriure aquest article no em converteix en una anticatalana, per sort ningú pot atribuir aquestes categories tot i que segur que més d'un es creu en possessió d'aquest dret inexistent.

He exposat aquesta opinió en un anterior comentari, exposes un exemple clar d'abús de poder de la guardia civil, res a dir més que la meva ferma condemna al mateix. Unes paraules dures i contundents que no dubtaré en pronunciar quan aquests fet tenen lloc en el cos dels mossos d'esquadra i en alguna que altra comissaria de les policies locals.

Insisteixo i reitero una idea aportada anterioment, defugim de les generalitzacions que són mooolt perilloses.

Crec que l'escrit que he realitzat no és ofensiu, ara si ha ferit alguna sensibilitat, us puc assegurar que no era la meva intenció.

Conec amb gran deteniment la informació que m'aportes i personalment crec que de la lletra del text que presento no es pot extrapolar cap cap ofensa cap als lliutadors de la llibertat. Sincertament penso exageres i vas massa enllà, reblant el clau d'una qüestió concreta i específica com és la que presentava.

Ara no hi ha res més bonic que la llibertat d'expressió i opinió, precisament en virtut de la mateixa, en aquests moments tots plegats hem tingut l'oportunitat de dir la nostra.

Cordialment,

Laia

 
At 12:56 a. m., Anonymous Anònim said...

Realment començo a creure que els socialistes són feixistes disfressats, com és pot lloar el cos de la Guàrdia Civil dient que protegien els drets i les llibertats dels ciutadans si precisament feien tot el contrari.
Benvolguda Laia és clar que les llengües han de servir per entendre'ns però la Guàrdia Civil és va dedicar a menysprear el català.
Potser trobes molt engrescador l'intent de cop d'estat del 23F però no fa cap gràcia.
Així que una mica més de coherència abans de parlar.

 
At 1:01 a. m., Blogger Ferran said...

Bé, jo no escriuré coma anònim sinó que posaré cara i ulls a les meves paraules, perquè com tu dius, jo també crec en la llibertat d´expressió i en la democràcia.

Aquí dius agrïr la tasca feta per la Guarda Civil a Catalunya. Ho respecto però no ho entenc. És clar que no es pot generalitzar però a grans trets aquest cos de policia no ha provocat més que odi. Perquè la gran majoria dels seus membres (sense generalitzar) són feixistes espanyols que sempre que han pogut han vulnerat drets humans contra qui no els hi caiem bé (els independentistes en concret i els catalans d´esquerres de manera més suau o dissimulada). Tejero, "hablame en cristiano" i tantes altres coses de la Guardia civil no són potser prous elements com per criminalitzar-los a tots, però si que ho és el fet de que són un cos MILITAR, unes forces d´ocupació espanyoles al nostre país que no han dubtat a intimidar i a utilitzar la violència contra els qui no pensem com ells.
Vostè, coma pacifista que és ho hauria de comprendre, un cos militar no pot fer de policia amb normalitat.

D´altra banda també crec que els Mossos d´Esquadra tampoc seràn res de diferent. Bé, potser s´ha fet una mica de "neteja", però jo vaig estar aquest any a la manifestació antifeixista del 12-O a BCN i vaig ptir a les meves pròpies carns la manera de fer d´aquesta policia.
La manera de fer d´aquesta pseudodemocràcia espanyola hereva del franquisme, amb una monarquia feixista que no ha votat ningú, amb uns mitjans de comunicació on només surt el que interessa (successos vaja, perquè no interessa cap altra cosa), on tot gira entorn als diners i a Espanya.

No m´agrada la violència, no vull policies violentes, lleis violentes, mitjans agressius, Estats opressors. La guardia civil no mereix el meu respecte perquè és un cos tacat de sang, que representa un Estat molt més tacat de sang encara i no entenc com es pot defensar la bona feina que segur han fet (tothom fa coses bones, ja que som persones tots/es) però no només pels mèrits es jutjen les persones,sinó també per les coses dolentes que en aquest cas són masses.

Salut!

 
At 1:13 a. m., Anonymous Anònim said...

No tens amics o què xiqueta?

Com es nota que no vas viure gaires moments de la Guàrdia Civil. I com es nota que no n'has viscut cap dels Mossos d'Esquadra.

Jo et recomano que un dia deixis de fer la papallona per internet i baixis al carrer. Mira com torturen a les comissaries i presons, mira com es comporten els teus ídols amb collar de gos rabiós.

No et sents miresable tenint 21 anys i donant gracies a la guardia civil?

 
At 8:15 a. m., Anonymous Anònim said...

Prenem nota de tu.Ets un clar exemple de espanyolisme i autoritarisme.

Per cert, el teu article ja va de camí a la direcció del teu partidet.Posiblement tindràs noticies.
I una altra cosa, pel que se de tu, que he preguntat amb un parell de trucades,ningú s'ha estranyat de l'article.En fi, es el que fa la marginació.

Ei! que avui fan la roja per la TVE, la teva!

 
At 3:11 p. m., Blogger Laia Gomis said...

En els darrers comentaris s'estan treient les coses de context. Ara us puc assegurar que tot el to insultant i algunes amenaces directes que es desprenen dels diversos comentaris no em moc dels meus posicionaments inicials.

Reitero i no em cansaré de dir que condemno tots els abusos de poder que qualsevol funcionari públic duu a terme. A més, interessadament hi ha qui posa sobre la taula el cop d'estat del 23-F i així la bola es va fent més i més grossa.

No penso perdre el temps contestant ni replicant els atacs personals que provoquen certes incontenències verbals.

Per cert, estic molt tranquila, podeu enviar l'article a qui desitjeu i precisament en aquest sentit, està penjat a la xarxa i publicat en un mitjà de comunicació públic com és Diari del Baix Penedès. No sé el comentari anònim a qui haurà trucat, tampoc em preocupa ja que sota l'anonimat es poden dir tantes mentides i tants disbarats que no em treu la son.

Ara, si sap tanta informació, no creieu que la podria fer pública i així tots plegats podríem gaudir de la mateixa.

Lamento que s'hagi extrapolat aquest article cap a la vessant més negativa i s'hagi reblat el clau. Tan sols manifestava una opinió personal i quan el vaig escriure era plenament conscient que em trobaria amb un sector de persones que no els agradaria. Ara en aquesta país, afortunadament la llibertat d'opinió i d'expressió, és un dret constitucional i com fa diversos anys, vaig fer ús del mateix amb la publicació del present escrit.

Cordialment,

Laia

 
At 12:47 a. m., Anonymous Anònim said...

Vergonyós article. La clau del debat està sempre en l'arrel del conflicte: estem parlant del cos policial del país veí.

Descolonitza la teva ment. T'han fet creure que això és Espanya i t'ho has gravat al disc dur. Qui collons t'ha menjat el cap perquè et sentis tant tant tant tant tant i tant espanyola???

 
At 6:13 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Anònim, ningú m'ha gravat al cap cap concepte ni tampoc cap concepció. Sóc una persona amb les idees moooolt clares, més del que alguns es poden pensar.

Així que la teva pretenció cau pel seu propi pes, simplement perquè és falsa sense més.

Busqueu problemes allà on no hi són, em sento vendrellenca, baixpenedesenca, tarragonina, catalana, espanyola, europea i perquè no dir-ho ciutadana del món.

Que aquesta concepció pugui molestar a algú, sincerament ni ho entenc ni ho comprenc, ara et puc assegurar que ningú canviarà aquests valors que tinc interioritzats des de fa força anys.

Cordialment,

Laia

 
At 7:42 p. m., Anonymous Anònim said...

Com et vaig dir, he fet les trucades. I ja m'han dit qui ets.Ets d'aquestes escaladoras que saben be quines persones s'han de tenir al costat i quines pollas s'han de llepar. Es clar que una part d'aquesta degradació moral es cridar els vivas a la guardia civil.Ets una indigna i com et coneixen "una ambiciosa".En la linia del sector espanyolista del partit.Però repudiada per molts, et coneixen be.
Es curios la teva relacio amb el ciuenc subirachs, el josep carreras ( l'endollat ), o relació amb certs polítics corruptes d'altes esferes com el xavier sabaté.Per no parlar d'en campuzano.Quin fàstic.
Fes carrera, nena fes carrera.Però et moriras com tots i la dignitat farà molts anys que l'hauras perduda.

Mai som ni nos fareu espanyols!
Visca en Maragall.

 
At 9:05 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Anònim veig que precisament l'educació no és un dels trets que et caracteritzen. Les teves paraules compleixen tots els requisits per eliminar el teu insultant i repudiant comentari no per la crítica legítima que realitzes sobre la meva persona sinó per una sèrie de connotacions que no et toleraré ni a tu ni a ningú.

De totes maneres, em pot més la meva concepció democràtica defensant als quatre vents la llibertat d'expressió tot i que t'asseguro que el teu comentari no s'encaixa dins aquesta, ja que com hauries de saber, la llibertat d'expressió també té uns límits i tu te'ls saltes alegrement.

La covardia en l'anonimat permet posar de volta i mitja a una persona que signa amb noms i cognoms totes les opinions. Això et descriu molt bé. Amenaces dient que has trucat i qui sap... potser t'ho estàs inventant tot plegat. Aquestes alçades m'ho crec tot. Si fos certa aquesta afirmació, doncs sento dir-te que la persona que et proporciona la informació amb tota seguretat no em coneix gens ni mica, ara si tu t'empasses tot el que et diuen, doncs tu mateix.

Per cert, tinc amics i coneguts en diverses formacions polítiques, potser és un delicte tipificat al codi penal??? Que jo sàpiga fins al dia d'avui no, ara mai se sap, potser una ment tant brillant i amb tants contactes com tens, potser gaudeixes d'informació de primera mà al respecte.

En fi, deixo de donar arguments a algú que es limitarà a replicar amb males paraules. Ara, no volia que el teu comentari quedés suspes a l'aire

Laia

 
At 9:37 p. m., Anonymous Anònim said...

Arguments? tu si que no tens vergonya.Arguments? educació? coneixes Amnistia Internacional?

saps la opinió de AI sobre els cossos de seguretat de l'estat espanyol? has parlat amb algun familar d'en Laza i Zabala? o segundo marey?

Ja saps que diuen, a cada **** li arriba el seu sant martí!

i no soc anonim però clar, qualsevol diu el nom als amics dels torturadors

 
At 6:08 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Anòmim seré molt breu perquè amb persones com tu crec que no val la pena invertir el meu temps. Les teves paraules només demostren la covardia en el seu grau extrem, ara endavant, se'n poden dir tantes de coses des de l'anonimat. Ara, li dóno el valor que es mereixen, així que segueix predicant i insultant sota la capa protectora a la qual t'empares.

Potser no coneixes una dita castellana molt coneguda, però no estaria de més fer memòria: "el ladrón cree que todos son de su misma condición".

Cordialment,

Laia

 
At 12:17 a. m., Anonymous Anònim said...

Des d'agost els detinguts en Nafarroa han denunciat que han estat torturats.

Des de finals d'agost a aquí els 21 navarresos detinguts per la guàrdia civil i la policia espanyola han denunciat que han sofert tortures.

Els metodes de tortura s'han repetit en tots els casos.

Metodes de les tortures sofertes:

Posar una bossa al cap i estrènyer la bossa fins a deixar sense respiració.

Amb les mans lligades posar una bossa en el cap i apretar la bossa fins a deixar sense respiració.

Cops en tot el cos: Al cap, al coll, en l'esquena, als genitals, en les cames...

Cops amb la mà, puntades, amb listins de telèfon...

No deixar dormir en l'estat d'incomunicació. Per a això tenint les llums enceses durant tot el dia i posant sorolls desagradables als detinguts

Posar un antifaç i no deixar veure res

Amenaces: amb els familiars, amb les parelles...

Amenaces: Posar una pistola damunt de la taula i si no declaraven amenaçar-los amb que els relacionarien amb ETA.

Amenaces sexistes: Amenaçar amb introduir un ferro. Amenaçar amb que violarien a la núvia.

Obligar a fer exercicis físics: Flexions...




Obligar a aprendre's la declaració de memòria

Deixar al detingut sense coneixement mitjant la bossa i despertar-lo a patades.

Interrogatoris d'hores i hores

Amenaçar amb posar elèctrodes i en uns casos posant els cables.



GARA

http://www.gara.net/azkenak/11/107459/eu/Abuztutik-Nafarroan-atxilotutako-lagunek-torturak-jasan-izana-salatu-dut

Laia, Aixó no toca NO? Clar amb els precedents que teniu els sociatas amb el GAL, ... No cal dir res més. I cap guardia civil a la presó ja.22 Morts i aquí no passa res JA JA JA
Però,espanya es un estat es clara putrefacció, europa li lapida el poder i aviat no podran evitar una autèntica democràcia.Llavors, tard o aviat ens desenpallagarem d'aquest estat caspós, ignorant i ple de Catalanofòbia!

Com podeu mirar a una altra banda? EJPANYA? Antes roja que rota.

 
At 12:39 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Anònim, jo mai he dit que això no toca, pots escriure tot allò que creguis convenient i desitgis sempre i quan respectis la màxima del respecte i l'educació.

La veritat és que no vull entrar en aquesta dinàmica, em reitero en els meus comentaris anteriors, pràctiques abusives i que van més enllà de la llei es troben EN TOTS ELS COSSOS POLICIALS.

En la comisaría de Les Corts, mossos d'esquadra torturaron y maltrataron a un hombre al que detuvieron por error en julio de 2006 y a quien llegaron a meter una pistola en la boca para hacerle confesar". LA VANGUARDIA,

De la informació que es desprèn d'aquest escrit i segons el teu parer, hauriem de criminalitzar a tots els mossos d'esquadra??? Seria un veritable error ja que en totes les professions hi ha persones que desenvolupen la seva tasca amb rigor i professionalitat i altres que van més enllà.

Mai aprovaré ni tampoc defensaré a les persones que s'excedeixen de les seves atribucions, ara m'oposo a les perilloses generalitzacions.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home