dimarts, de novembre 04, 2008

THE ELECTION DAY


El primer dimarts després del primer dilluns de novembre, per fi arriba el gran dia, THE ELECTION DAY ja és aquí. Els americans en aquests moments dormen però som molts ciutadans d'aquest planeta els que tenim a les nostres retines gravada la data del 4 de novembre del 2008.

Il·lusió, esperança, canvi, aire fresc... són només algunes de les moltes paraules que s'han converit en l'epicentre de la campanya de Barack Obama. Estic convençuda que el dia d'avui serà tremendament important no només per la història dels Estats Units sinó per la del conjunt del nostre planeta. Avui es marcarà un punt d'inflexió, l'abans i el després, un nou ritme, un nou tarannà s'instal·larà en el si de la Casa Blanca si Barack Obama es converteix en President dels Estats Units.

Sóc una apassionada de la política i he procurat seguir amb força deteniment la campanya americana, començant per les disputades primàries, passant per l'evolució de la pròpia campanya fins arribar el desenllaç de la mateixa, el dia de les eleccions.

Seguiré atenta a les informacions que durant tot el dia ens arribin des de l'altre costat de l'Atlàntic, els efectes d'una campanya 2.0 estic convençuda que també es traslladarà en el moment de fer el seguiment de la jornada electoral tot i que una servidora no oblidarà els mitjans de comunicació clàssics, el seguiment electoral a través de la ràdio sempre resulta tremendament interessant.

No puc participar activament en aquests comicis però aquest fet no impedeix en que percebi la importància i la trascendència que tenen. Si m'ho permetessin no em tremolaria el pols i sense cap mena de duotes el meu vot seria clar i contundent, apostaria per Barack Obama. No ens enganyem, no hi ha color entre un Mc Cain debatut, incapas de presentar cap proposta que es limita anar a remolc dels discursos del líder demócrata.

Ara bé, l’última paraula resta en mans dels ciutadans americans, els nostres somnis, desitjos i anhlels es converteixen en paper mullat. Els americans són els únics que tenen a les seves mans la responsabilitat d’optar per Barack Obama o John Mc Cain…


2 Comments:

At 3:50 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Realment ells són els que manen. Ells, els bancs i el president de l'escala. Els altres fan el que poden.

 
At 11:30 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Tots els ciutadans americans si s'han registrat poden exercir el seu dret a vot. Tots els vots valen igual, sense distinció de classes socials, ètnies o religions. Un element veritablement important... a veure que acaben decidint, en el fons és el seu president tot i que la importància i la projecció a nivell mundial fa que ens afecti a tots plegats la seva decisió.

Una abraçada!

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home