dimarts, d’abril 01, 2008

En marxa la IX Legislatura

L’inici de la IX legislatura era una realitat avui a les 10 del matí, hora en la qual començava la sessió constitutiva de la nova legislatura que arranca amb tota una sèrie de canvis importants que marcaran la trajectòria política dels propers quatre anys.

Els dos principals partits que integren la Cambra Baixa, compten amb nous portaveus, d’una banda el socialista José Antonio Alonso, canvia la cartera de Defensa per convertir-se en portaveu socialista. Mentre que a la bancada popular, la jove diputada Maria Soraya Sáenz de Sanatamaría es converteix en la successora d’Eduardo Zaplana.



Els portaveus del PSOE i el PP, José Antonio Alonso i Maria Soraya Sáenz de Santamaría

Tanmateix, el tema estrella de la jornada d’avui era la constitució de la Mesa i si acotem més aquesta realitat, ens hauríem de centrar en la presidència de la mateixa. Les incògnites no s’han desvetllat fins el darrer moment, la proposta de José Bono com a candidat a la presidència del Congrés s'ha convertit en una realitat en una segona volta, havent-se de conformar amb una majoria simple.

Una vegada José Bono ha estat escollit president de la Cambra Baixa, s’ha procedit a l’elecció de les vicepresidències i les secretaries. En aquest punt, vull fer un incís ja que el PSOE comptava amb 5 membres de la Mesa mentre que el Partit Popular gaudia de 4 representants a la mateixa.

Aquests dies s’ha parlat molt de la cessió dels dos principals partits polítics d’algun membre vers aquells partits que malgrat estar presents a la Cambra no gaudien de cap representant a la Mesa del Congrés. La veritat és que si analitzem la composició de les Meses durant les successives legislatures constatarem que els dos principals partits polítics sempre han cedit algun representant en favor de CiU i/o el PNV.


El Partit Popular en aquesta legislatura s’ha negat a cedir un espai que li pertanyia a la Mesa vers altres formacions polítiques, atenent-se al Reglament Parlamentari. Tanmateix, no calia anar a parar fins a les formalitats absolutes perquè tots sabem que existeixen tota una sèrie de pràctiques no recollides al propi Reglament Parlamentari però que formen part de la quotidianitat de l’activitat parlamentaria.


Així doncs, la Mesa de la IX legislatura estarà presidida per José Bono, la vicepresidència primera l’ocuparà la socialista lleidetana Teresa Cunillera, les dues vicepresidències següents les ocupen els populars Ana Pastor i Jorge Fernández Díaz mentre que el convergent Jordi Jané ocuparà la quarta vicepresidència. A les Secretries trobarem a Javier Barrero (PSOE), José Ramón Beloki (PNV), Ignacio Gil Lázaro (PP) y Celia Villalobos (PP).

Abans d’acabar esmentar una vessant menys mediàtica, la promesa o el jurament del càrrec que han fet tots els diputats que integren el Congrés dels Diputats, pràctica que s’ha repetit en els mateixos termes al Senat. Un gest senzill però no per aquest fet mancat d’una enorme transcendència i significança, tant és així que estic convençuda que cap parlamentari oblidarà el dia d’avui.

Des d’aquest espai encoratjo a tots els diputats i diputades, senadors i senadores amb independència de la formació política que representin a treballar amb fermesa i valentia durant els propers quatre anys.

El projecte socialista va comptar amb un important recolzament a les urnes que s’ha traslladat amb 169 diputats, dels quals 25 provenen de Catalunya i 4 dels mateixos integrants de la nostra província, Tarragona. Per tant, el projecte que els socialistes presentem pels propers quatre anys és tremendament ambiciós i estic convençuda que amb la dedicació, l’esforç i el sacrifici dels nostres diputats i diputades seguirem avençant pel camí iniciat en l’anterior legislatura.

Diputats i Senadors del PSC de la Província de Tarragona

2 Comments:

At 9:58 p. m., Blogger L'accent diacrític said...

Hola,

molta sort en aquesta legislatura! Espero que els socialistes us guanyeu el suport que els catalans us hem donat en majoria, perquè sinó aquest suport d'aquí a quatre anys desapareixerà i ja se sap a qui beneficiarà això apart dels partits nacionalistes.

Una abraçada!

 
At 12:19 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Tot just avui donem les primeres passes en aquesta nova legislatura però celebro enormement aquesta reflexió que apuntaves. La veritat és que comparteixo plenament el teu comentari, és més, he plantejat aquesta idea en diverses ocasions i també en diferents espais.

Hem de ser conscients de l'enorme confiança que Catalunya ha dipositat en el projecte socialista i aquest motiu és mereix un treball rigoros i també exigent.

Jordi, espero que les accions dels propers quatre anys ens facin sentir orgullosos a totes les persones que vam dipositar la nostra confiança al projecte socialista.

No tinguis cap dubte, que des d'aquest espai aniré observant de ben a prop la realitat parlamentària. Dedicant elogis però també reflexions crítiques sempre constructives.

Així doncs, deixem que els motors s'engeguin amb força i continuem opinant i parlant d'aquests assumptes tremendaments interessants.

Una abraçada!

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home