dilluns, de març 10, 2008

9M, victòria socialista!!!

La jornada electoral començava amb total normalitat, a primera hora acudia al meu col·legi electoral per exercir el dret a vot perquè així estava lliure per poder moure’m amb tranquil·litat per les 37 meses electorals vendrellenques.

La meva sorpresa, el nombre de sobres dins les urnes, era força aviat i es veia molt moviment pel carrer i als col·legis electorals entrava força gent. No vull fer cas de les meves prematures impressions. A mesura que avança el matí passo per diversos col·legis electorals i aquest ambient es comença a contagiar.

En principi, sembla ser que la participació serà bona, tot i que tenim massa present els baixos índexs de participació de les passades compteses electorals i no ens volem fer falses il·lusions, les urnes esdevenen un bon termòmetre.

Si el telèfon mòbil s’ha convertit en un aparell imprescindible per a molts de nosaltres, en una jornada electoral la dependència al mateix es multiplica vertiginosament. Rebo moltes trucades, em pregunten com van les coses pel Vendrell, com es desenvolupa la jornada pel Baix Penedès. Ara bé, no seria just amagar que jo no m’estic de fer unes quantes trucades per la meva comarca i m’atreveixo anant una mica més enllà, des de les terres de l’Ebre fins arribar a Girona.

Els nervis a mesura que s’apropen les vuit del vespre van augmentant, es percep un bon resultat però em resisteixo a fer-me il·lusions que després la batzegada és més forta. Miro els sondeigs amb esperança però no em deixo emportar pels mateixos i a mesura que avança el recompte... les rialles esdevenen les protagonistes

De sobte, algú del partit comenta la possibilitat que a la província de Tarragona els socialistes, ens fem amb el quart diputat, ràpidament pregunto d’on prové la informació i m’asseguren que lluny de fer volar coloms es tracta d’una informació realista. Seguim atents l’evolució de l’escrutini, mentre segueixo fent algunes trucades per conèixer dades i actualitzar les informacions en clau vendrellenca i per extensió del Baix Penedès, ja que el recompte del Senat sempre s’allarga, així podem avançar dades respecte el Congrés.


Els interventors i els apoderats, comencen arribar al local del PSC del Vendrell on la il·lusió es desferma a mesura que passa la nit i el quart diputat sembla pràcticament segur. Tots seguim expectants les intervencions televisives dels principals caps de llista, cares llargues a les seus d’ERC i d’ICV, felicitat moderada a CIU mentre que el PP no saben encaixar massa bé el resultat electoral.

Quan José Luis Rodríguez Zapatero apareix a la televisió, l’expectació és màxima, les copes de cava fa estona que corren pel local socialista vendrellenc i molts companys de la comarca ja es troben entre nosaltres. Molts desconeixen la gran notícia, els socialistes obtenim 4 diputats a Tarragona!!! La felicitat il·lumina el rostre de tots els companys quan reben la noticia. El Baix Penedès, ha posat el seu granet de sorra en aquest esplèndid resultat, els socialistes hem guanyat a tots els municipis que integren la nostra comarca excepte a Masllorenç on encara no una trentena de vots ens separen de CIU. Més de 20.600 vots obteníem els socialistes baixpenedesencs en aquestes eleccions generals, un resultat enormement positiu!

El Primer Secretari del PSC del Baix Penedès, Pep Guasch, valorant els resultats electorals

Malgrat ser molt tard, tinc la temptació de fer algunes trucades per felicitar els resultats a companys i companyes que gràcies als bons resultats seran diputats i diputades durant la propera legislatura. Descarto trucar al meu cap de llista, el Francesc Vallès, perquè intueixo que tindrà el mòbil saturat i espero al dilluns per trucar-lo. Avui, he insistit un parell de vegades i tampoc he tingut massa sort. Tot just quan escrivia aquestes paraules m’ha sonat el mòbil i era el Francesc Vallès. L’he notat eufòric, emocionat, feliç i molt content, no he dubtat en felicitar-lo i m’ha dit que la victòria era de tots plegats. No l’he volgut entretenir perquè sóc conscient del nombre de persones que el volen felicitar i l’ocupat que deu estar, però agraeixo el seu gest de tornar-me la trucada.

Ara bé, anit si que vaig poder parlar amb la número 3 de la candidatura socialista de Tarragona, la Lluïsa Lizárraga. No era la primera vegada que parlàvem ja que durant tot el dia vam intercanviar trucades i una vegada tenia els resultats a la mà, vaig felicitar-la. Malgrat estar en plena celebració, la Lluïsa em va agafar el telèfon i vam estar parlant una bona estona. La seva veu transmetia la felicitat que ens acompanyava a tots els socialistes durant la jornada d’ahir.

Hagués volgut trucar a molts companys i companyes socialistes però em faltaven els números del seu telèfon mòbil, així que des d’aquest espai aprofito per felicitar-los a tots ells per la victòria.

De manera especial, permeteu-me un petit incís a les terres gironines, l’Àlex Sáez durant tota la campanya afirmava que els socialistes de Girona anaven a buscar el tercer diputat. Personalment, veia aquesta fita un xic complicada però quan vaig veure els resultats de Girona, igual que em va passar amb els de Tarragona, vaig quedar impactada i ràpidament em va venir al cap, la seva fermesa quan expressava que els socialistes ens faríem amb el tercer diputat, FELICITATS!


Els socialistes gironins celebrant la victòria

Ja veieu, el conjunt de Catalunya ha estat decisiva per la victòria socialista, a Lleida, mantenim resultats amb 2 escons, a Barcelona passem de 14 a 16 diputats, a Girona passem de 2 a 3, i a Tarragona obtenim un resultat HISTÒRIC, 4 diputats!!!

No vull acabar aquest escrit sense agrair profundament, les trucades, els missatges i les felcicitacions personals que durant la jornada d'ahir i el dia d'avui m'han fet arribat amics, companys i coneguts per la victòria socialista, moltíssimes gràcies a tots vosaltres per aquest bonic gest!!!

Els socialistes vendrellencs celebrant la victòria

14 Comments:

At 7:57 p. m., Anonymous Anònim said...

Por tus ojeras de hoy diría que ayer te fuiste a la cama bastante tarde ¿Me equivoco? :)

Yo también fui pronto a votar, en parte para quitármelo de encima y en parte porque, al ser mi primera vez (en unas generales), me hacía bastante ilusión. Incluso luego me dio tiempo para ir al saf, actualizar el blog y mirarme por encima la práctica de eclesiástico :)

En fin, una gran experiencia esto de ejercer el derecho a voto. Más si ganan a los que has votado. Más aún si la mitad de los votantes de tu ciudad ayudan a que ganen los mismos a los que has votado.

Espero que no hagan que me arrepienta de mi voto y que, dentro de 4 años, vuelva a tener razones para votarles que vayan más allá del llamado "voto útil".

 
At 8:31 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Miguel, l'has encertat. Ahir vaig anar a dormir una mica tard i a més, li has de sumar el cansament, la tensió i els nervis que es viuen dies abans esperant que tot surti tal com està previst, almenys des del punt de vista de l'organització.

Quan coneixes els resultats, segueixes actiu però mica en mica el cansament s'apodera de tu i malgrat l'alegria de la victòria no pots ocultar algunes mostres latents de dies intensos i les poques hores dormides que es reflexen als rostres.

Ara, malgrat aquest fet, no canvio per res del món les emocions i els sentiments que es viuen en les jornades electorals, especialment quan es guanya però per experiència conec prou bé que malgrat la derrota és dura, sempre pots aprendre'n de la mateixa.

Per cert, aquestes també eren les meves primeres eleccions generals, tota una experiència amb un magnífic regust de boca.

Espero que durant aquests quatre anys, el partit al qual li has donat la teva confiança cobreixi les teves expectatives i d'aquí quatre anys repeteixis en la teva elecció.

Moltes gràcies pel teu comentari, una abraçada!

Laia

 
At 11:10 p. m., Blogger marta mercader said...

felicitats per la victoria laia .
A mi certament em va sorpendre molt la pujada tan important que vau tenir, no m'ho esperava.
Jo per la meva part també estic contenta dels resultats obtinguts per CIU. Crec que vam aguantar força bé la bipolarització.
Aquesta ja era la meva quarta o cinquena comptesa electoral de les generals ...no ho recordo però la visc com la primera . Amb els nervis a flors de pell.

 
At 11:56 a. m., Blogger Sóc el Roger, said...

La 4a o la 5a? Osti quin munt! Això és una edat, no? jeje

 
At 12:46 p. m., Anonymous Anònim said...

felicitats per la part important que et toca. La Olga, el Fernando, tú i la gent fidel de sempre, fent les tasques que no es veuen però son imprescindibles, heu contribuït de manera important a una victòria com aquesta.
Al Baix Penedès, fent una lectura ràpida,podrien dir que els resultats son mimètics a la resta de Tarragona, però calen algunes puntualitzacions:
1ª.EL psc treu un 4% aproximadament, més que a la mitjana de la província
2ª.CiU baixa en relació al 2004 i a la mitjana de la província
3ª.El PP supera a CiU
4ª.Les Plataformes que de cada contesa electoral en fan un plebiscit (anti CIM -logis-),(vegueria), (N-340),difícilment per aquesta via aconseguiran mai res.
5ª.La política de desgast pels socialistes que ve exercint CiU al Baix Penedès aliant-se a qualsevol moviment, grup o plataforma, inclosa la que té com punt de mira la immigració (en realitat és l'excusa, ja que a les eleccions on realment es pot fer alguna cosa relacionada amb la immigració PxC no es presenta),sortint inclòs del seu ideari polític, té com resultat que els socialistes siguem més forts, CiU més dèbil i el PP vagi creixent. QUE S'HO FACIN MIRAR
Si analitzem els resultats poble per poble també en treurem grans conclusions, però ja ho anirem fent poc a poc.

 
At 2:04 p. m., Blogger L'accent diacrític said...

Felicitats pels resultats Laia, més pel PSC que pel PSOE, però de totes maneres, felciitats!

 
At 6:34 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Enhorabona Laia, pel que fas, com ho fas, amb les ganes que ho fas i amb l'interès amb què ho fas. El premi més gran és tot això que tens aquí als comentaris i el resultat de tot plegat. La política d'aquí necessita persones com tu. Endavant.

 
At 8:06 p. m., Anonymous Anònim said...

Felicitats Laia, amb la il·lusió que desprens,m'agafen ganes de votar al PSC, i mira que jo voto a un altre partit. Com diu el teu presi, "buena suerte".

 
At 8:24 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia, felicitats. El resultat a Catalunya serà molt dificil de repetir.

 
At 11:21 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Moltíssimes gràcies a tots els que heu escrit en aquest espai i també aquells que personalment us heu dirigit a mi per felicitar-me.

Sincerament, no m'esperava aquesta reacció i he de reconèixer que m'omple d'alegria i satisfacció.

Ara, aquest fet no ens permet que ens emmirallem, hem guanyat les eleccions, hem obtingut una victòria històrica però aquells que em coneixen saben que sempre miro una mica més enllà, així doncs, cal que aquest triomf ens serveixi per revitalitzar-nos i treballar amb més força i també intensitat en tots els àmbits.

No em puc acomiadar sense agrair-vos una vegada més totes les felicitacions rebudes aquests dies, moltíssimes gràcies!

Laia

 
At 4:56 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Felicitats per la Victòria del PSC.

 
At 5:39 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Gràcies Garmir!

 
At 4:59 p. m., Blogger Àlex Sáez said...

Laia,

Gràcies, ja veus els gironins també hem fet la nostra aportació: 3 diputats... i cap pel PP !

Salutacions,

Àlex.

 
At 5:38 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Moltíssimes felicitats Àlex pels resultats de Girona, a més del valor dels 3 diputats socialistes gironins, el Partit Popular s'ha quedat sense un pes específic del seu partit, Alicia Sánchez Camacho, diputada per Barcelona en l'anterior legislatura i a les eleccions del 9 de març encapçalava la candidatura del PP per Girona, es pensava arrassar per les terres gironinies i s'ha quedat sense l'escó.

Novament, felicitats pels bons resultats i a treballar fort i de valent!

Una abraçada!

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home