divendres, d’agost 18, 2006

Vacances

A mitjans del mes de maig, quan ningú pensava en la temporada d’estiu que estava a punt de començar un prestigiós programa de la televisió de Catalunya ens mostrava el luxe en el seu grau extrem. Descobríem com són les vacances d’aquelles persones que tenen els comptes corrents replets de zeros, sóc incapaç de concretar la xifra exacta sobre la qual estem parlant perquè aquestes magnituds s’esvaeixen ràpidament de la ment humana.

L’espai escollit eren les aigües tranquil·les del pacífic, aïllades del món en unes illes adaptades especialment per a les necessitats dels clients potencials. Les imatges que ens arribaven des d’aquest indret eren realment impressionants així com també ho eren les tarifes que s’anaven esmentat al llarg del reportatge. Quan les lletres del programa començaven a sortir es produïen dues reaccions.

La primera suposava el retorn immediat a la vida real de les persones treballadores, abandonant el luxe que ens havien volgut vendre al llarg de tot el reportatge perquè la realitat imperant no era altra que l’endemà la gran majoria dels telespectadors ens havíem de llevar de bon matí per complir amb les nostres obligacions laborals.

La segona reacció no va ser cap altra que instal·lar en moltes llars la necessitat imperant de començar a planejar les vacances, a les portes del mes de juny els destins havien d’estar reservats perquè durant els mesos d’estiu quedar-se a casa s’ha convertit en un nou pecat, el qual es troba inclòs dins els principis bàsics del consumisme.

Després de mirar atentament el documental vaig extreure diverses conclusions, moltes d’elles segur que no aporten cap element innovador però malgrat no compleixin aquest requisit crec que mereixen ser exposades. La riquesa en el nostre món es troba mal repartida, és de domini públic que l’equació basada en els paràmetres acumulació de capital igual a felicitat no s’acostuma a complir. Hi ha qui s’entossudeix a fer-nos creure que la sinonímia entre ambdós termes és perfecta. En el fons de la qüestió regeix un principi força absurd ja que tan sols ens permeten veure la façana, ens mostren allò que els interessa però els problemes i les dificultats les disfressen o directament les fan desaparèixer no esmentant-les, però malgrat tots els esforços mai deixen d’existir.

Al costat de l’ostentació que caracteritzaria aquells que es poden permetre el luxe de gaudir d’unes vacances enmig d’una illa trobem l’altra cara de la moneda, sovint és menys agradable que la primera però no per aquest fet l’hem d’oblidar.

El 44% de les llars espanyoles no poden anar de vacances perquè els seus ingressos no els hi permeten. Si a les línies anteriors parlàvem de xifres astronòmiques gràcies a les quals es podien dissenyar personalment les vacances ara ens referim a fer una escapada mínima d’una setmana dins els estàndards que tots coneixem. L’Institut Nacional d’Estadística desvetllava aquestes xifres però a simple vista semblen molt distants a la realitat. No obstant, les nostres percepcions sovint s’equivoquen ja que la influència i la pressió constant a la qual estem sotmesos ens recorda que en el període estival s’han de fer vacances. Aquest fet encobreix fins a no deixar-nos veure un nombrós sector de la població que resignadament s’ha de quedar a casa, però per mi aquest últims mereixen tot el meu respecte i admiració no pas perquè no vagin de vacances sinó perquè s’enfronten dignament i lluiten diàriament per superar tots els obstacles que la vida els hi presenta.

Article publicat al Diari del Baix Penedeès, 18/08/06
Laia Gomis

18 Comments:

At 3:34 p. m., Anonymous Anònim said...

També hi ha gent que pot fer vacances remullant-se en una piscina "privatitzada" amb el vist-i-plau d'una suposada gent d'esquerres (??) com el PSOE, que no té cap problema en actuar ILEGALMENT saltant-se la LLEI DE COSTES i afavorir al senyor Pedro J per a que no s'enfadi i no critiqui a la secta al seu diari.
Ja se sap com actua el PSOE: implacable amb els dèbils i DÒCIL amb els poderosos.
Bones vacances a la piscina ilegal d'en Pedro Jeta!

 
At 3:42 p. m., Anonymous Anònim said...

No és coherent que des del socialisme es critiquin les vacances dels rics mentre el govern del PSOE incompleix la llei de Costes per a que una persona rica i poderosa pugui banyar-se i gaudir d'unes vacances amb privilegis que ningú més té: poder-se banyar tranquilament en una piscina "privatitzada" il.legalment en terrenys públics.
Una miqueta més de coherència per favor.

 
At 3:50 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Gràcies per dedicar-me unes bones vacances però si et quedes més tranquil no acudiré a la piscina del senyor Pedro J sinó que entre diverses activitats que realitzo durant aquests dies una d'elles és apostar per gaudir d'un bé públic com és la platja. Afortunadament, visc a escaig 3 minuts de la mervellosa costa daurada així que si desitges cercar-me ja saps on em pots trobar. En darrer lloc, voldria puntualitzar que jo en cap moment critico les vacances que les persones més adinerades realitzen instal·lant-se en una illa deserta enmig del pacífic. Si ells decideixen que aquest és el seu estil de vacances i s'ho poden permetre endavant tan sols vull retre un just homenatge a totes aquelles persones que potser no poden gaudir d'unes luxoses vacances però lluiten dia a dia per seguir endavant.

 
At 1:16 a. m., Anonymous Anònim said...

Estic d'acord en retre "un just homenatge a totes aquelles persones que potser no poden gaudir d'unes luxoses vacances però lluiten dia a dia per seguir endavant".

Per això em sembla incoherent que un partit que es fa dir d'esquerres com el PSOE es salti la llei de costes i cometi una ILEGALITAT per a que una persona poderosa pugui gaudir ilegalment d'uns privilegis que la gran majoria hem de veure per la televisió.

Res més. Només demano una mica de coherència.

 
At 9:24 p. m., Anonymous Anònim said...

M'alegra saber que pots gaudir d'unes bones vacances.

Perquè hi ha diversos milers de persones que s'han quedat sense vacances o les han hagut de retallar dràsticament pel col.lapse del Prat.

Realment anunciar que hi hauria un miler d'acomiadaments dos dies abans de la sortida de vacances només demostra que AENA són una colla d'INCOMPETENTS o que actuen amb MALA FE, per perjudicar el Prat per a que la T4 de Barajas sigui rendible.

I tant si és per incompetència com per mala fe, haurien d'haver dimitit els responsables.
I en cas que sigui mala fe, aleshores tot això hauria de servir a totes aquelles persones intel.ligents que voteu el PSOE per adonar-vos que el PSOE considera Catalunya únicament com a un graner de vots i una caixa on recollir impostos, però que ens perjudica igual que el PP. (La única diferència és que el PP ho fa de cara i el PSOE d'amagatotis).
De veritat que no ho entenc.

 
At 12:03 a. m., Blogger Laia Gomis said...

No m'agrada entrar en detalls de la meva vida privada però després de les preocupacions que he vist que genera aquest aspecte concretaré i exposaré que per mi gaudir d'unes vacances no només implica anar a descobrir paratges remots sinó que dins aquesta locució també hi cap el fet de poder prestar atenció i estar amb totes aquelles persones que estimo, no haver de mirar el rellotge ni tenir cap mena de pressa. Gaudir de sopars sota la llum dels estels, poder sortir de festa fins tard sense pensar en l'endemà, visitar les terrasses de la platges, entre diverses altres activitat.

Fet aquest apunt, explicar que la situació que l'aeroport del Prat va viure el mes passat només es culpa de les persones que van ocupar IL•LEGALMENT les pistes. Si AENA va presentar els informes que exposes anteriorment els treballadors haurien d'haver fet un bon ús del dret de vaga, recollit a la nostra constitució. Ells van anar per la via ràpida sense pensar fredament quines conseqüències podien generar aquella actitud irresponsable pròpia de nens petits.

Com és costum en el nostre país, tots els aconteixements extraordinaris són culpa en primer lloc del PSOE i de retruc si és la dreta la que parla critiquem a Zapatero i fem pública la seva irresponsabilitat, la manca de saber governar i no sé quantes històries més.

Si realment la voluntat d’AENA era deixar en evidència l’aeroport del Prat com tu dones a entendre al llarg del teu comentari em sembla que no la van aconseguir sinó que més aviat els va sortir el tret per la culata perquè la T4 també va ser una de les terminals afectades per la vaga il•legal ja que el pont aeri bcn-madrid va quedar interromput i els passatgers van haver de fer el trajecte en autocar.

Trobo una bajanada afirmar que el PSOE és igual que el PP l’únic que ho fa d’amagat. L’actual govern no ha parat de tendir una mà vers a Catalunya i tots els ciutadans que hi vivim, ha defensat a capa i espasa els insults, les agressions i les mentides que s’han pronuncitat sobre la voluntat del poble català i encara hi ha qui legítimament pensa PSOE = PP... de veritat que hi ha coses que mai entendré.

Personalment, estic CANSADA del victimisme que dia si i dia també s'utilitza a casa nostra, intentant fer creure que Madrid és el nostre enemic que només s'aprofita de Catalunya quan li convé. Ni de bon tros és així, i tots ho sabem el que passa que el discurs més fàcil és el que exposes anteriorment.

 
At 2:04 p. m., Anonymous Anònim said...

Si membres del PSOE com Bono o Ibarra són els que m'han de defensar a capa i espasa... deixeu-me marxar perquè el millor que pot passar és que encara en sortim més mal parats...

Tot i que potser ara estan de vacances i deuen tenir l'arsenal mig oblidat...

 
At 2:26 p. m., Anonymous Anònim said...

No tot és culpa del PSOE, però el PSOE també s'equivoca com la resta de partits. Però sembla que la gent del PSOE mai reconeix els errors.

Dir que la T4 va quedar igual d'afectada que l'aeroport del Prat és faltar a la veritat. De la T4 només va quedar afectat el pont aeri, la resta de vols (la immensa majoris) van continuar volant igualment a ple rendiment.

Sobre si el PSOE és igual que el PP, podriem dir que en algunes accions fins i tot és pitjor:
Quan tornis a veure en Montilla felicita'l perquè gràcies al seu ministeri TV3 deixa de veure's a la major part del País Valencià.
Allò que mai van aconsseguir els del PP (que una part del País valencià deixés de veure TV3) ho ha aconsseguit l'amic Montilla.

Entre això i els 21 diputats "intel.ligents" que van votar a favor de l'existència de la llengia valenciana (en contra dels criteris filològics) veig que el PSC treballa per la llengua catalana ... per l'esmicolament i desaparició de la llengua catalana.

Felicitats.

 
At 9:57 p. m., Blogger Laia Gomis said...

El PSOE és un partit plural en el qual podem trobar persones com les que citaves en el teu comentari però no oblidis que no són les úniques que formen el conglomerat del partit socialista. Sé que no em creuràs però quan escrivia el comentari vaig pensar que em sortiries amb el Bono o l'Ibarra, l'originalitat no és el vostre fort i tots sabem que puntuals comentaris desafortunats els convertiu en regles generals.

No sé si és la mateixa persona la que s'amaga sota la boira de l'usuari anònim però només dir-te que no en tinc constància ni conec la informació que em facilites respecte la situació de TV3 al País Valencià però el que si que et demanaria és que guardessis el RESPECTE que es mereixen les persones escollides DEMOCRÀTICAMENT per la ciutadania i que ens representen al Congrés dels Diputats.

Els diputats que, fent burla,titlles d'intel·ligents en el teu comentari, et puc assegurar que aquest atribut es troba present en tots ells. A més, si hi ha quelcom que els caracteritza és la immensa capacitat de treball i les ganes de millorar les coses o canviar-les quan és necessari. Afortunadament tinc el plaer de poder compartir molt bones estones al costat d'alguns dels 21 diputats del PSC al Congrés i sempre descobreixo aspectes que fins aquell moment se m'havien passat per alt.

Sóc conscient que les meves paraules de poc serviran, per no dir de res, però la meva voluntat no és convèncer a ningú tan sols plasmo les meves percepcions personals, res més.

 
At 3:12 p. m., Anonymous Anònim said...

L'anònim que ha parlat de l'Ibarra no sóc jo, però ho comparteixo.
I la feina del batalló espanyolista no va ser un cas inòcu, sinó que va servir per a que ribotegessin l'estatutet fins a deixar-lo en res, tal com s'ha pogut comprovar amb l'afer del Prat, o recentment veient com el govern espanyol envia immigrants a Catalunya sense informar-ne i amb les competències que tenim ens hem de quedar de braços plegats.

Sobre la informació de TV3, estic segur que no en tens constància, perquè els mitjans informatius de la Secta no parlen d'aquestes coses, per això jo en parlo jo.
Però et puc assegurar que és veritat; una bona part del País Valencià es queda sense TV3 gràcies a l'amic Montilla.

Sobre els diputats "intel.ligents", més que fer-ne burla en faig ironia, ja que ells solets ja fan prou el ridícul donant suport a l'existència de la llengua valenciana, quan els filòlegs de tot el món, que són els que hi entenen, sempre han afirmat que és el mateix idioma que el català.
Si jo fos polític no se m'acudiria mai votar bajanades en temes sobre els quals queda clar que no en són especialistes. No votaria mai una llei que obligués a curar una esgarrapada al dit tallant la mà.

Jo no sé si els 21 diputats són millors o pitjors, l'únic que faig és opinar sobre algunes decisions que, al meu parer i en algun cas en el parer dels especialistes, és una solemne estupidesa.

El que haurien de fer és ser una mica valents i defensar Catalunya, per exemple demanant la gestió dels aeroports catalans.

Però potser tenen por que el PSOE els castigui de cara a la paret ...

PD: estic segur que jo tampoc et convenveré, però em semblen interesants els intercanvis d'opinions des de posicions antagòniques. Tots els lectors en podem aprendre alguna cosa.

 
At 3:30 p. m., Anonymous Anònim said...

PSOE = PP

Interessant notícia que ho confirma:

Foment té un munt d'obres pendents a Catalunya

El Ministeri de Foment no ha ni tan sols ha iniciat disset obres previstes per a l'any 2005 a Catalunya, segons un informe elaborat pel senador de CiU i exconseller d'Obres Públiques Pere Macias. Aquestes obres, que tenen assignades les corresponents partides pressupostàries, són l'accés a l'aeroport de Barcelona; l'accés a Martorell i l'ampliació del cinturó litoral de l'autovia del Baix Llobregat; la variant de Riudecols; la variant de l'Aldea; la segona fase de millora de la carretera nacional N-340 al seu pas per l'Arboç i la tercera fase del tram comprès entre Montblanc i Tarragona; el pont sobre el riu Ter a Girona; la variant de Corbera d'Ebre; la variant de Gandesa; la N-230 i N-240, a l'avinguda de Pinyana, a Lleida; el tram de la N-152 comprès entre Ribes de Freser i el túnel de Toses; l'autovia entre Girona i la frontera amb França; l'autovia del Mediterrani fins a Guadalfeo (Granada); tres trams de la N260: al seu pas per la Pobla de Segur, entre Figueres i Besalú i entre Xerrallo i el Pont de Suert; l'accés a Martorell des del Baix Llobregat, i el tram entre Altafulla i Santa Margadria i els Monjos de l'autovia del Mediterrani.

A més a més, d'altres infraestructures com els trams compresos entre Maçanet de la Selva i Sils i entre Sils i Caldes de Malavella —tots dos de l'autovia que uneix Tordera i Fornells de la Selva— se n'ha fet un 2,43% i un 2,19% del total. Mentrestant, de l'autovia entre Tarragona i el Morell només se n'ha complert un 4,69%. En total, Foment ha assegurat que ha dut a terme un 88,19% de la inversió.

 
At 6:18 p. m., Anonymous Anònim said...

Notícia interessant que confirma que com que l'Estat Espanyol beneficia Barajas (que tot i tenir prop d'un 20% dels vols ha rebut més d'un 40% de l'inversió) doncs passa el que passa:


"EasyJet, una de les aerolínies de baix cost més populars d'Europa, ha decidit instal·lar la seva base sud d'Europa a l'aeroport de Madrid-Barajas, tot i que també havia valorat fer-ho a l'aeroport del Prat. Aquesta base d'operacions entrarà en funcionament d'ací a sis mesos.

Un dels principals motius que han assenyalat fonts de l'aerolínia són les infraestructures de què ha de gaudir aquesta futura base d'operacions. EasyJet ha preferit l'aeroport de Madrid-Barajas perquè després de l'última ampliació (la quarta terminal) l'aeroport madrileny és capaç de realitzar fins a 90 operacions per hora, mentre que l'aeroport del Prat només arriba a 60".

 
At 1:58 a. m., Blogger La utopía said...

Si se me permite voy a realizar algunos matices a la gente que escribe.
Ser socialista no nos da la piedra filosofal y a veces nos equivocamos como es lógico. Permítame aclarle que el PSOE jamás ha sido dócil com los poderosos, sólo remitirte a nuestra historia.
El tema del Prat creo que deberíais ir un poco más allí y reflexionar porque los trabajadores han hecho esta huelga, que nadie niega que es ilegal.
Tema Ibarra i Bono, crec que erreu si penseu que tots els companys estem d'acord amb aquest dos companys, però com anècdota només dir que mentre Pujol gastaba els diners en assumptes tèrbols Extremadura té un ordinador per cada dos nens a les escoles públiques (no és qüestió de finançament sino de com invertir)
En el tema de l'aeroport del Prat estem completament d'acord en que Catalunya l'hauria de gestionar.
Sense més Laia rep una cordial salutació i passa unes bones vacances.
Salut

 
At 8:37 p. m., Anonymous Anònim said...

Sobre el comportament dels socialistes cap a Catalunya, vaig llegir fa uns dies que el president del congrés espanyol, Manuel Marin, ha tornat a retornar als ajuntaments corresponents uns escrits fets en CATALÀ.

Es que els catalanoparlants no paguem impostos ? És que no li paguem una part del multimilionari sou del Sr Marin ? És que resulta tant car pagar una persona que tradueixi uns escrits en català dels ajuntaments ?

O és que els catalanoparlants som ciutadans de tercera, tot i que paguem impostos de primera ?

Em sembla que començaré una col.lecta entre les meves amistats per a pagar un traductor per als documents en català que arriben al congrés.

Una prova més de la marginació de l'estat espanyol cap al català.


I m'agradaria saber quantes vegades han actuat els Lax'nBusto o Els Pets a TVE.
Tot i que en les moltes gales i programes musicals hi he vist actuar en anglès, francès, italià i portuguès, no tinc present cap actuació en català.
Algú em podria dir 5 actuacions musicals (en directe o playback) en català a TVE durant el mandat del talantós ZP ? (Abans que algú faci comparacions amb altres partits que sàpiga que aleshores estarà equiparant el PSOE a aquests partits ...)
És que els catalanoparlants (de Catalunya, València, les Balears i la Franja) no paguem prou impostos i peatges ?

 
At 10:55 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Mai hagués imaginat que la publicació d’un escrit referent a les vacances produiria l’esclat d’opinions que ha generat el present article. No obstant, perquè ningú tregiversi el significat de les meves paraules sóc una amant del diàleg i de la contraposició d’opinions sempre que es facin des del respecte.

Tothom apreciarà que la gran majoria dels comentaris efectuats en l’entrada d’aquest post poc tenen a veure amb l’essència original de l’article però com hi ha qui s’entossudeix en aprofitar qualsevol escletxa per iniciar una crítica feroç vers l’actual govern i de retruc al socialisme doncs escoltaré atentament les opinions d’aquestes persones i quan ho cregui oportú exposaré les meves reflexions.

Et voldria informar que al costat de la notícia que publicava que Marín retornava uns papers escrits en català als ajuntaments també es trobava annexada una notícia que informava la voluntat de la mesa del congrés per estudiar i mirar d’aconseguir el màxim acord possible perquè es pugui utilitzar el català a la cambra baixa. De totes maneres vull recalcar que no és més català aquell que puja a la tribuna d’oradors i comença el seu discurs en català que aquell altre diputat català que atenent al reglament de la cambra fa la seva exposició en castellà.

Trobo molt interessant la idea d’exposar algunes notícies a través dels comentaris que molts de vosaltres realitzeu a la meva pàgina però us encoratjaria a que publiquéssiu TOTA la informació i no mitges paraules.

No voldria fer-me pesada però estic no cansada sinó mes aviat FARTA del victimisme imperant que a casa nostra alguns utilitzen com a única fórmula possible. Els ciutadans de catalunya no som ni ciutadans de primera ni de tercera som ciutadans igual que tota la resta. Els catalanoparlant paguem impostos IGUAL que tota la resta de ciutadans i si la teva única preocupació és que grups com Lax’n’busto o els Pets no hagin actuat TVE, company sento anunciar-te que les meves inquietuds van en una altra direcció.

Perquè te’n facis una idea tan sols esmentaré algunes dels milers de coses que realment em preocupen i gràcies a un govern socialista i si em permets emprar la teva ironia, de la mà del talentós president Zapatero es va aconseguir retirar les tropes d’Iraq, tenir per primera vegada a la història un govern paritari, aprovar la Llei Contra la Violència de Gènere, aturar el pla hidrològic nacional, posar en funcionament el programa AGUA per dur a terme una gestió eficient d’aquest escàs bé, incrementar les pensions més baixes i del salari mínim interprofessional, realitzar una llei que permetés a les persones homosexuals contraure matrimoni i acabar amb les desigualtats existents fins aquell moment, aturar la Llei Orgànica de Qualitat de l’Educació i elaborar la Llei Orgànica de l’Educació, s’ha multiplicat per 8 el pressupost dedicat a les biblioteques públiques, s’ha dut a terme la implantació del carnet per punts, creus que és necessari que segueixi escrivint més actuacions que tots hem pogut apreciar, crec que amb aquestes els lectors ja se’n poden fer una idea i que jutgin ells mateixos.

 
At 4:14 p. m., Blogger La utopía said...

Sencillament Laia no sé si et compensa per la teva salut mental respondre a les mateixes provocacions de sempre, per gent que se'n diu d'esquerres.
Millor seria recordar els 8 anys de govern del PP on els qui alçaven la veu eren reprimits... no sé potser prefereixen això.

 
At 9:46 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Utopia moltes gràcies pels teus comentaris, en el fons t'he de donar la raó i t'hauria de fer cas perquè el discurset que pronuncien sempre és el mateix però han topat amb una persona moooolt tossuda, factor que coneixen perquè malgrat que s'amaguin sota l'anonimat a través de l'estil d'escriptura i l'argumentació, en alguns casos no tots, puc saber qui són.

No obstant, sempre que jo exposo una idea o una opinió dono la cara i no m'amago però hi ha gent que no té aquesta valentia, que hi farem.

A més, sé que moltes persones tendirien a pensar que si totes les crítiques no troben cap resposta és perquè no tinc paraules per contrarestar les seves constants preocupacions vitals que no els deixen dormir. He de reconèixer que hi ha diversos factors que influeixen a l'hora de contestar comentaris però el que tinc claríssim és que
hi ha determinades provacions que no tolero.

Una abraçada!

Laia

 
At 6:19 p. m., Anonymous Anònim said...

Veig que dediques bona part de la teva resposta a l'exemple dels Lax'n'Busto. Si s'exposen arguments és per a que es puguin discutir, d'això es tracta.

Sobre la vella cançoneta que la mesa del congrés estudiarà la utilització del català i l'acceptació de documentació en català em sembla que ja no se la creu NINGÚ.
Fa pocs dies em vaig assabentar que el congrés tot i no acceptar documents en català (idioma de molts contribuents), sí que accepta documents en anglès o francès.
Toma talante !! que diria aquell.

Que diguis que "la meva única preocupació és que apareguin grups com lax'n'busto apareguin a TVE", després de la gran quantitat d'arguments i greuges que he escrit deu ser que o no et llegeixes les respostes, o només rebats el que et sembla que pots.
Aquest paràgraf era només un exemple planer per a que tothom vegi que fins i tot en les coses més petites la llengua catalana està discriminada.
Suposo que com que no pots rebatre la resta d'arguments de pes que hi ha a les respostes, t'has de posar en un exemple més planer.
Però aquest argument dialèctic que fas servir per dir que els socialistes prefereixen les polítiques socials a coses com defensar la llengua ho trobo bastant PENÓS. Jo pensava que els socialistes eren capaços de fer més d'una cosa alhora (com l'acudit de la neurona), però pel que dius potser m'equivoco.
No em sembla INCOMPATIBLE fer polítiques socials i respectar la llengua catalana i tal com diu la constitució protegir-la i promoure-la.
Això és només una excusa quan els fets demostren que es va contra la llengua catalana. Es pot fer tot: politiques socials i defensar la llengua.


Sobre la valentia i l'anonimat: el meu metge de capçalera m'ha recomanat que quan entri en contacte amb ambients d'algun partit concret, vagi amb compte. I jo li faig cas. No per tu, però si per altres que puguin llegir el teu bloc. El meu metge m'ha explicat no sé què d'unes detencions ILEGALS d'uns militants del PP a Madrid per cridar contra en ZP (que deu ser una DIVINITAT INTOCABLE). També m'ha dit no se què d'uns joves en calç.

I prefereixo anar amb compte perquè no se sap mai qui pot llegir el teu bloc.


De totes maneres em sembla que ja he entès perquè els socialistes no tenen temps per dedicar a la llengua catalana.
Prefereixen dedicar el seu temps (d'agost) per concedir beneficis penitenciaris (alliberant-lo) a Rafael Vera, condemnat pel segrest del ciutadà basc Segundo Marey i per malversació de fons públics.



A veure si algun dia aconseguim que un ciutadà o un ajuntament de Catalunya tingui els mateixos drets que un ciutadà de Valladolid, podent enviar documentació oficial en la llengua pròpia per exemple, o aconsseguim que es publiquin les balances fiscals (qüestió aprovada i reaprovada pel congrés, del qual el govern no en fa ni cas),
o no deixin una part del territori de parla catalana sense TV3, o el govern no beneficiï els seus amics i/o premsa amiga o temuda, o que AENA i foment reconeguin el seu error d'anunciar amb mala fe dos dies abans de vacances que hi hauria 1000 treballadors del Prat al carrer, ...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home