divendres, de març 18, 2011

Aniversari radiofònic

El Teatre Àngel Guimerà serà protagonista durant el divendres i el dissabte d’aquesta setmana d’una marató de trenta hores ininterrompudes de ràdio a la nostra vila. Un fet que s’emmarca en la commemoració del trentè aniversari de Ràdio El Vendrell. En aquesta festa participaran totes les persones que durant aquestes tres dècades han contribuït en fer possible el dia a dia de Ràdio El Vendrell.

Destacar que no només prendran part els treballadors sinó que tots els col·laboradors de la ràdio gaudiran d’un petit espai en aquestes jornades maratonianes. Tanmateix, desitjaria ressaltar la voluntat de fer partícips als oients de Ràdio El Vendrell en aquesta festa.

Un gest que posa de manifest el paper clau que han jugat totes les persones que han sintonitzat el 107.1 de la FM i sense ésser conscient s’han convertit en un pilar central de Ràdio El Vendrell. No hem d’oblidar que l’essència de la comunicació radica en el fet de l’existència d’un emissor i un receptor i en absència d’un d’aquests elements ens trobem davant una comunicació frustrada.

Precisament per posar de relleu aquest fet, a la platea del teatre hi haurà un micròfon inalàmbric perquè els assistents puguin explicar les seves vivències i anècdotes relacionades i vinculades amb Ràdio el Vendrell.

Els mitjans i els recursos disponibles l’any 1981 eren més aviat escassos però gràcies a l’empenta de decidida d’un grup de persones es va tirar endavant una embrionària Ràdio El Vendrell. Aquest fet ha permès que avui gaudim d’una sòlida i consolidada ràdio. A més, l’ambició va permetre la creació d’un tàndem potent com és el que configura la Ràdio i Televisió El Vendrell. Sense oblidar el salt a les noves tecnologies comptant actualment amb una pàgina web que ens permet seguir els programes de ràdio i televisió en directe malgrat no estar al Vendrell així com també tenir accés a veure programes emesos per Ràdio i Televisió El Vendrell a través d’un espai a la carta.

He de reconèixer que durant els trenta anys de vida de Ràdio El Vendrell he estat una oient des de ben petita iniciant-me amb els programes musicals i a mesura que han passat els anys he combinat aquesta oferta amb el meu creixent interès entorn les qüestions informatives. Una fortalesa de Ràdio El Vendrell és proporcionar dia a dia de la realitat política, econòmica, social i esportiva vendrellenca ja que la premsa escrita comarcal apareix amb caràcter setmanal els divendres i els que desitgem estar informats diàriament optem per la fórmula de Ràdio i Televisió El Vendrell.

A més, també he tingut el privilegi de participar durant un breu però molt intens període de temps com a col·laboradora de Ràdio El Vendrell a través del programa Pas de Vianants. Un espai que a dia d’avui continua en antena, combinant la tertúlia amb la reflexió. Així doncs, espero que les activitats emmarcades en la celebració del trentè aniversari siguin un veritable èxit i que durant moltes dècades més puguem seguir gaudint de la programació de Ràdio El Vendrell.


Article publicat al diari del Baix Penedès, 18/03/11

Laia Gomis

2 Comments:

At 2:16 p. m., Anonymous Anònim said...

Bona tarda.

Estaria bé que hi diguessis la teva sobre el fet que a La Bisbal del Penedès s'hi presentin dues opcions socialistes: l'una l'escollida pel PSC del Baix Penedès, l'altre recolzada (i formada) per la majoria de militants de Ls Bisbal.

Recordo l'any 2007 un magnífic article sobre la política bisbalenca, pel que crec que ara la teva visió tornaria a ser molt interessant.

Salutacions cordials
Jordi

 
At 8:54 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia no diguis només oient sino participant activa com sempre de tote les activitats del teu poble!

Salutacions

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home