dilluns, de febrer 01, 2010

On està el ple del mes de gener?


El ritme després de les vacances nadalenques ve marcat per un denominador comú que compartim tots els estudiants: els exàmens. La manca d’actualització d’aquest espai és una conseqüència directa d’aquesta realitat. Les hores escassegen i s’han d’invertir en una pluralitat de qüestions. Hi ha molts reptes per endavant i en aquests moments els llibres, els apunts i els manuals s’emporten pràcticament la totalitat de les hores del dia.

No obstant, procuro no desvincular-me de la realitat tot i que ho faig des d’una perspectiva més lleugera. Avui encetem un nou mes i si la memòria no em falla, durant el mes de gener no s’ha celebrat cap sessió plenària en el consistori vendrellenc.

Segurament, hi haurà qui pensarà que es tracta d’una qüestió poc rellevant, no obstant, és una mostra més que evidencia quina és la manera de treballar de l’actual equip de govern de CiU a l’Ajuntament del Vendrell. Dissortadament, comencem a tenir diversos exemples, el més recent, mantenir en el càrrec d’interventor accidental a una persona condemnada per una sentència judicial com autora d’un delicte d’abusos sexuals a una menor i d’altra banda, trobem la no celebració de la sessió plenària corresponent al mes de gener. Concretament, es tracta d'un incompliment del marc legal, específicament, l’article 46 de la Llei 7/1985 Reguladora de les Bases del Règim Local, el qual determina que en els municipis de més de 20.000 habitants, la periodicitat de les sessions plenàries, com a mínim, tindran un caràcter mensual.

El nostre municipi no es pot permetre el luxe de deixar de celebrar sessions plenàries. Tots som prou coneixedors de les nombroses qüestions que es troben pendents de resolució i les mateixes no poden caure en l’oblit sinó més aviat requereixen un treball minuciós, constant i permanent. No està de més recordar, que el ple és l’òrgan de màxima representació política dels ciutadans i el fet de no celebrar sessions plenàries porta implícit acallar la veu de tots els vendrellencs i les vendrellenques.

1 Comments:

At 9:50 a. m., Anonymous Anònim said...

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/02/_8220_l_8217_ajuntament_m_8217_ha_deixat_sola_8221_86699.php

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home