divendres, de desembre 04, 2009

Escàndol


El dia a dia de la vida d’un estudiant de dret porta a llegir tot un reguitzell de sentències. Les primeres que et cauen a les mans no saps massa bé com desxifrar tot el contingut que s’hi recull però a mesura que la lectura de sentències esdevé una activitat quotidiana i rutinària, es guanya amb agilitat i rapidesa.

En el fons, els estudiants emprem les sentències que dicten els nostres tribunals per fonamentar les argumentacions que sostenim en la resolució dels casos pràctics així com també per ampliar la nostra cultura jurídica i constatar de prop l’aplicació real de tots els coneixements que s’expliquen a les classes teòriques.

El fet d’estar en contacte constant amb la realitat jurídica et porta a prestar una atenció especial i llegir detingudament totes aquelles informacions relacionades amb el món del dret. Precisament, la setmana passada, els mitjans de comunicació es feien ressò de la sentència que el Jutjat Penal número 1 de Tarragona dictava condemnant a l’interventor de l’Ajuntament del Vendrell, Ferran Hinojo, com autor d’un delicte d’abusos sexuals a una menor.

A mesura que llegia la informació continguda en les cròniques periodístiques que relataven acuradament els fets provats, m’esgarrifava. No puc arribar a imaginar el difícil i el dur tràngol pel qual ha hagut de passar aquesta jove, això només ho sap ella que ho ha patit en primera persona.

Ara bé, sóc conscient que des de que van ocorre els fets l’any 2005 fins que s’ha dictat la sentència, han passat quatre anys llargs i durs però després de l’espera, la justícia s’ha pronunciat i ho ha fet declarant com autor d’un delicte d’abusos sexuals al interventor de l’Ajuntament del Vendrell. No obstant, aquesta decisió judicial és menystinguda per l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, perquè davant la gravetat dels fets imputats a l’interventor, en cap moment es planteja apartar-lo del càrrec que ostenta. Tanmateix, el més curiós és l’argumentació sobre la qual recolza la seva decisió.

D’una banda, intenta confondre als ciutadans emprant termes jurídics fora del seu context perquè relaciona la possibilitat que Hinojo té de recorre la sentència amb la seva presumpció d’innocència. Si bé és cert que Ferran Hinojo pot recorre la sentència això res té a veure amb la presumpció d’innocència. En aquests moment sobre la taula hi ha una sentència que el condemna com autor d’un delicte d’abusos sexuals. Per tant, la presumpció d’innocència s’esvaeix perquè ha quedat provada la seva culpabilitat

L’actuació de l’alcalde del Vendrell és d’una irresponsabilitat sense precedents perquè no només manté com a interventor a Ferran Hinojo sinó que no dubta en reconèixer públicament la seva professionalitat. Què entén Benet Jané per professionalitat? Una persona condemnada per ser autor d’un delicte d’abusos sexuals a una menor, recordem que els fets van ocórrer a l’Ajuntament del Vendrell, pot ser un bon professional?

Si quelcom és clar i ben segur compartit pels ciutadans del Vendrell és que el fet de mantenir en el càrrec d’interventor a una persona condemnada per abusos sexuals a una menor mai pot estar justificat ni política ni moral ni socialment i encara menys apel·lant a la professionalitat.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 04/12/09
Laia Gomis

5 Comments:

At 9:47 a. m., Anonymous Anònim said...

Benet Jané entén que una persona és professional quan es deixa col·locar en certs càrrecs i fer el que ell mana.
A Ferran Hinojo el té com a càrrec de confiança, no com a un professional, que és moooooolt diferent.

 
At 2:18 p. m., Anonymous Anònim said...

Doncs ja seria hora que els seus militants i la cúpula del seu partit s'ababentin, que el Sr. Benet desprès de tants anys te algun que altre tipus de negoci extrany amb un treballador del consistori.
Qui coneix l'Ajuntament del Vendrell, sap que QUI MANA, QUI REALMENT MANA, es FERNANDO HINOJO.
Això es així de cla i catala.

 
At 5:46 p. m., Anonymous Anònim said...

De fet no ha dit professional de què, oi?

 
At 6:02 p. m., Anonymous Anònim said...

Només recordar que el càrrec electe és el sr. Benet. Ell és qui representa l'estat democràtic, no el Sr. Hinojo, per tant dimissió s'haura de demanar al Sr. Benet, oi?

 
At 6:02 p. m., Anonymous Anònim said...

Només recordar que el càrrec electe és el sr. Benet. Ell és qui representa l'estat democràtic, no el Sr. Hinojo, per tant dimissió s'haura de demanar al Sr. Benet, oi?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home