divendres, d’octubre 02, 2009

Inoportunisme


El Baix Penedès és una comarca que acostuma a passar força desapercebuda al conjunt dels mitjans de comunicació. Normalment, simplement focalitza l’atenció relacionada amb l’estat de la xarxa viària i qüestions puntuals que succeeixen als diversos municipis que s’apleguen sota la nostra comarca.

No obstant, de tant en tant, algun polític de les nostres contrades s’encarrega de visualitzar de nou el nostre territori. En principi tothom tendiria a pensar que aquest fet és positiu però si anem al fons de la qüestió és quan descobrim que la brillantor de l’ocurrència s’esvaeix fins arribar a la foscor més absoluta.

Aquestes alçades, tots som coneixedors del ressò mediàtic que va generar una frase totalment desafortunada pronunciada en un ple municipal per l’alcalde de Bellvei, Josep Fonts. Concretament, l’alcalde va afirmar que el prostíbul ubicat en aquest municipi és una de ”les millors empreses del polígon”.

Una qüestió que no va passar desapercebuda, una prova palpable és l’abast informatiu que es va donar a l’esmentada frase. No deixa de ser impactant, fullejar diaris com El País, el Periódico, La Vanguardia o el Público, i constatar com dediquen un espai important en difondre aquesta informació.

Com a baixpenedesenca, em dol profundament que un municipi com Bellvei es trobi en el punt de mira informatiu i avui sigui conegut simplement perquè dins el seu terme municipal hi ha un prostíbul i el seu alcalde no només se n’enorgulleix sinó que el considera com una empresa modèlica. L’únic responsable d’aquest revolt comunicatiu és curiosament la màxima autoritat del municipi, el propi alcalde, Josep Fonts.

L’exercici de l’activitat pública és quelcom prou seriós i responsable. Els ciutadans a les compteses electorals escollim els nostres representants polítics i aquells que aconsegueixen obtenir la majoria suficient per impulsar l’acció de govern seran les persones que representaran al conjunt de veïns d’una població.

Els nostres representants públics han de ser conscients del càrrec que ostenten i d’aquesta manera ésser més curosos a l’hora de dur a terme determinades manifestacions perquè no només les duen a terme a títol individual sinó també com a representants d’una institució i el més important del conjunt dels ciutadans.

L’actitud demostrada per l’alcalde de Bellvei no s’ajusta dins els paràmetres que apuntava a les línies precedents. L’inoportunisme a l’hora de declarar que un prostíbul és una empresa modèlica és prou evident però si a més afegim que aquest club ha estat objecte de dues batudes policials. A més, una d’aquestes batudes va acabar amb la detenció de l’encarregat del prostíbul per haver comès un delicte contra els drets dels treballadors i proxenetisme.

Tot i això l’alcalde s’entossudeix en justificar i reiterar la seva afirmació. Està clar que el concepte de modèlic de l’alcalde de Bellvei no té res a veure amb la definició que el conjunt dels ciutadans emprem en el nostre dia a dia.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 02/10/09
Laia Gomis

17 Comments:

At 8:58 a. m., Anonymous Anònim said...

L'alcalde no s'entossudeix res, només reflecteix la majoria de l'opinió de bellvei, que està d'acord a portar el nom del prostíbul a la samarreta de la canalla. Més vergonyós és que el primer municipi en voler presentar un ERO a Catalunya sigui Roda de Barà.

 
At 10:41 a. m., Blogger Què t'anava a dir said...

El problema es la gent. es d'hipocrites beneficiar-se dels diners que aporta un establiment d'aquest tipus i després anar de purità per la vida. a veure som idiotes o que?

 
At 10:44 a. m., Anonymous Anònim said...

Disculpa, s'ha m'ha oblidat de quin partit és el Sr.Alcalde?...."es nota massa que cada setmana escombres cap a casa".

 
At 3:30 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Respecte el comentari del primer anònim, simplement senyalar que es barregen dues qüestions diferents. Desviar l'atenció és una actitud legítima però cal no obviar la realitat sobre les manifestacions que l'alcalde de Bellvei va dur a terme, manifestant de modèlic el prostíbul ubicat en aquesta població baixpenedesenca.

Dissortadament, la hipocresia està a l'ordre del dia i com molt bé comentes Miquel, aquest és un exemple clar i evident d'aquesta realitat.

Anònim, l'alcalde de Bellvei és de CiU però jo no entro a valorar el seu ideari sinó simplement analitzo les seves paraules. Tanmateix, pots estar convençut que si un alcalde socialista realitzes les manifestacins que l'alcalde de Bellvei va dur a terme no tindria cap pudor en expressar la meva repulsa i condemna davant la manca de respecte manifesta que es desprenen de les seves paraules.

Cordialment,

Laia

 
At 12:44 p. m., Anonymous Anònim said...

Quan vaig veure el reportatge del crash immobiliari hi sortia Roda de Barà, van parlar a les notícies de l'ERO, i creia que aqui en un blog que es fa ressó de la imatge externa de les nostres contrades se'n parlaria, vaig esperar i al final no se'n parlar. Ara no toca. Considero molt més plural i intel.ligent el blog del miquel, es més autocrític, i almeys no parteix de unes conviccions fortes que no li permeten raonar i on un s'enriqueix dels pensaments que difereixen d'una ideologia premeditada i malaltissa
Coses de ressò mediàtic:
Ajuntament més endeutat +10000 h català
Primer ERO a Catalunya
Manifestació per no pujar IBI a Roda de Barà
La població amb més zones sense acabar urbanitzacions (ficar-hi fotos que n'hi que ja hi van a acampar amb las caravanes, però tens raó fa més pena la herbeta una miqueta crescudeta a l'entradeta de la vileta del vendrell)
I ara a pagar IVA i més IVA, per pagar la inutilitat dels pallassos que ens governen, aquí i a Madrid, i del puticlub puc dir QUE GOVERNIN LES PUTES QUE ELS FILLS NO EN SABEN

 
At 8:58 p. m., Anonymous marc said...

El que diu l' anonim que parla de l'ERO m'ha fet reflexionar, que potser és l'únic Ajuntament que diu les coses tan com son. Que hi fan tans funcionaris treballant als Ajuntaments i a més els càrrecs de confiança. Quan manen un posa els seus amics, quan mana l'altra posa els del altre. Cada canvi de govern als ajuntamrents vingue posar-hi treballadors.
Ningú ha pensat que pot-ser sobren la meitat dels funcionaris.

 
At 2:04 a. m., Anonymous Anònim said...

Laia dixit:

"Tanmateix, pots estar convençut que si un alcalde socialista realitzes les manifestacins que l'alcalde de Bellvei va dur a terme no tindria cap pudor en expressar la meva repulsa"

Ets una mentidera!

Del CUPero dolent

 
At 4:44 p. m., Anonymous Anònim said...

Cupero dolentillo: crec que la Laia no menteix en el que diu. Tanmateix és només a teva opinió contra la meva.
Respecte a que hi ha massa personal a la funció pública: SÍIIIII sens dubte i sobretot personal poc qualificat: és a dir persones "del poble" que històricament s'han contractat per comprar vots j que no saben fotre una "o" amb un canut és el cas de Roda...és clar que a Roda el govern anterior va deixar un deute de 14 mil.lions d'euros!
EROS: doncs pels inutil.ls potser sí...amb una mica de sort si ens els treiem de sobre, els demés haurem de pagar menys IVA!!!! i sí: prou hipocresies i les coses pel seu nom. Quants tècnics superiors treballen a l'Ajuntament del Vendrell i quanta moralla sense cap mena d preparació i sense cap examen o prova d'aptitud prèvia hi han entrat a treballar?

 
At 7:46 p. m., Anonymous Anònim said...

la funcio publica ha de disposar dels millors tecnics i funcionaris per a treballar. Malgrat això, tradicionalment a tot arreu, els que manen es veuen "obligats" a col.locar gent que els porta al poder, per inutils que siguin. Es el preu de voler mantenir-se.
Quan entren volen fer auditories de personal i de llocs de treball, amb valoració dels sous; al cap d'uns dies, desen aquestes intencions al calaix, amb la excusa de que els altres també ho fan. Acaben col.locant amics, parents, amics de parents, etcetera, pero això es com els sous dels politics. No convé treure'ls perque demà ho podré fer jo.
Per cert, a mes a mes d'ERO's amb funcionaris, n'hauriem de fer de carrecs politics. Per exemple, assessors municipals de tots colors, diputats a la Diputació que hi van un quart d'hora a la setmana (divendres abans de dinar) i no diuen mai ni piu.

 
At 9:49 p. m., Anonymous Anònim said...

http://video.google.es/videosearch?sourceid=navclient&hl=es&rlz=1T4PBEA_esES275ES275&q=serrat+miquel+hernandez+you+tube&um=1&ie=UTF-8&ei=tj_OSvSLH5qI4gbVzv39Ag&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=1#

Per recapacitar sobre el tot que s'ha dit....Gràcies

 
At 8:13 p. m., Blogger Albert Recasens said...

Que és obligatori anar al club? Si fan negoci serà perquè la gent lliurament hi va, no?
Els que trobin negatiu aquests negocis haurien de començar per concienciar a la gent que hi va.

 
At 11:48 p. m., Anonymous Anònim said...

CUPERILLO DOLENT: espero la teva resposta, jo vull anar a votar en les properes municipals i vull saber que m'en dieu!

 
At 11:51 p. m., Anonymous Anònim said...

miquel perdona però com sempre no dius res: així per tu que és el que està bé que l'alacalde es beneficï d'una casa de putes i els nens del futbol la publiciti o tot el contrati? o una altra cosa? és que no entenc el que dius. El teu discurs em sembla el del Benet:ni más ni menos ni menos ni más que te pillo Blas! ostres: clarifica postures!!!

 
At 4:55 a. m., Anonymous Anònim said...

Anònim, si us plau, deixa que en Miquel toqui la guitarra com sempre ha fet. No demans "peras al olmo" i no se de que t'estranya la comparació entre el no dir res del Miquel i la del Benet: no poden dir res perquè tenen altres afeccions (possem per cas la guitarra)i potser pensen allò tant jesuita de "que es main ells que nosaltres ja en treure'm profit" És a dir ni más ni menos ni menos ni más... Que què?...es preuntaran...

 
At 4:58 a. m., Anonymous Anònim said...

Perdoneu: deputes i de cases de pute sempre n'hi ha hagut. De senyors que saben seduir i mantenir una relació amb una igual també i dels que no també (per això van de "putes". Pagar per a tendresa o el sexe supoa ser molt poc home, és el fràcas a aconseguir el que es vol per la via natural. Com podem barreijar això amb un Ero? No entenc res...

 
At 5:02 a. m., Anonymous Anònim said...

Tercer anònim: el dia que la Laia escombri cap a algu si us plau fes-ho saber: deixere'm de llegir els seus escrits..personalment penso que la Laia escombra: peti qui peti. I estadisticament afecta als que tenen ,més candidats "obscurs, rucs i impresentables...De vegades les nostres ieologies no són representades per persones de la capacitació i la talla que voldriem, oi?

 
At 5:05 a. m., Anonymous Anònim said...

M'estranya que tu Miquel apel.lis al genèric gent: has fet cursos de formació i informació en el sindicat que milites CCOO i en el partit que milites CiU per tal que les persones sàiguen quel'important és compartir moments per la via de la seducció i no del pagamanet? o és que a can CiU l'únic arguent que pdeu dir és que lo altre és gratis?....

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home