dilluns, de juny 08, 2009

Triomf socialista al Vendrell i al Baix Penedès!


Una jornada que ha començat a les set del matí i a quarts de dues de la nit encara no ha acabat. Aquestes hores el cansament comença a passar factura però encara conservo un xic d’energia per plasmar les meves impressions i valoracions abans d’anar a dormir. L’abstenció, em preocupa molt seriosament, el passat divendres en el meu article setmanal al Diari del Baix Penedès, ho escrivia i no em tremolava el pols, quan afirmava el següent: tots els partits polítics en són responsables directes que la desafecció i la indiferència regni quan arriba el moment d’escollir els nostres diputats al Parlament Europeu. Avui, hi insisteixo de nou, tots plegats hi hem de reflexionar, no n’hi ha prou amb destacar-ho avui en totes les valoracions polítiques sinó treballar decididament i a fons vers aquesta qüestió.

En un principi, l’escrutini l’havia de viure al local del PSC del Vendrell, recollint les xifres que els nostres interventors i apoderats desplegats per les 37 meses electorals del nostre municipi ens feien arribar. No obstant, en el darrer moment arrel d’uns problemes sobrevinguts m’he desplaçat fins a un col·legi electoral per desenvolupar les funcions pròpies d’apoderada i seguir l’escrutini. Aquest ha estat ràpid i senzill, poc abans de les nou ja sabíem que a les tres taules del col·legi electoral havíem guanyat. Una bona sensació, normalment no acostumem a guanyar en aquest col·legi, tot i així, aquesta victòria inicial la mesuro amb prudència i moderació perquè desconec com van les coses a la resta de col·legis del Vendrell.

Quan arribo al partit constato que la victòria al meu col·legi electoral no és un fet aïllat ni puntual sinó més aviat la tònica que es repeteix en 36 meses electorals sobre un total de 37. Els socialistes som la primera força política al Vendrell amb 3.277 vots seguits de lluny del Partit Popular que compta amb 1769 vots mentre que CiU s’ha de conformar en ésser la tercera força política amb 1636 vots, després trobem a ERC, 642 vost i ICV-EUiA 240.

El triomf socialista al Vendrell és una realitat, un motiu de felicitat i alegria, els socialistes vendrellencs hem treballat aquests dies explicant el projecte europeu, vam realitzar un butlletí monotemàtic explicant i fent pedagogia en clau europea i els electors del Vendrell no s’ho han pensat dues vegades i han apostat clarament pel projecte europeista i progressista que presentem els socialistes.

Imagino que aquest resultat incomodarà a CiU i ràpidament cercarà rocambolesques explicacions per treure importància a una victòria aclaparadora. Els números parlen 3.277 vots pel PSC mentre que CiU 1636, a més CiU es col·loca en tercera força política, un fet que convé no oblidar.

En clau comarcal, els resultats que els socialistes hem obtingut el Baix Penedès també han estat molt positius, hem guanyat a 11 dels 14 municipis, especialment significatiu ha estat el triomf a Albinyana, L’Arboç, La Bisbal del Penedès, el Montmell i Santa Oliva. En el sentit contrari, Masllorenç, Llorenç i Bonastre són els tres únics municipis del Baix Penedès en els quals ha guanyat CiU les eleccions. La victòria socialista al Baix Penedès s¡ha traduït en 9397 vots mentre que CiU n’ha obtingut 4.912, PP 4.884, ERC 1802 i ICV 855.

Aquesta és una mirada en clau local i comarcal, xifres que he tingut oportunitat d’analitzar durant bona part de la nit i ràpidament apunto el triomf que el PSC ha obtingut en el conjunt de Catalunya, superant en més de tretze punts a CiU. Ara bé, la felicitat no és completa perquè quan realitzem l’agregat i mirem els resultats del conjunt de l’estat, els socialistes hem perdut les eleccions. Sense pudor i sense contemplacions cal reconèixer la victòria del PP, ara aquest és un triomf tímid, només d’un 2.4%. Ara bé, el triomf de la dreta no és una exclusiva d’Espanya sinó que es reprodueix a Alemanya, França i Itàlia.

Aquestes són ràpides pinzellades sobre el que ha donat de si el dia d’avui amb els resultats que ens proporciona una jornada electoral. En aquests dies tindrem l’oportunitat d’analitzar més a fons aquests resultats, demà llegiré detingudament la premsa, columnistes i analistes, ara bé sense cap pretensió i essent conscient de l’absència del rigor científic, aquestes són les meves valoracions.

17 Comments:

At 6:52 a. m., Anonymous Anònim said...

GUANYA L'ABSTENCIÓ

Dos de cada tres catalans han mostrat, amb l'abstenció, el seu despreci a les crides dels polítics
Aquesta nit, una vegada més, tots han guanyat. Per un costat o per un altre, a base de lectures interessades que acostumen a ser un insult a la intel·ligència del públic (escàs), els líders polítics catalans i espanyols treuen conclusions dels resultats electorals escombrant sempre cap a casa.
Tanmateix, hores d'ara no s'ha sentit cap anàlisi seriosa sobre el fet que la Catalunya il·lustrada, culta i europea hagi estat la comunitat autònoma amb més abstenció de tot l'Estat espanyol. Algun motiu o altre hi deu haver, però sembla que és millor no parlar-ne i, mentrestant, anar obrint ampolles de cava.
El que no es pot negar és que les intenses crides de la classe política catalana han tingut una resposta més abstencionista que mai: dos de cada tres catalans les han correspost amb el despreci absolut, quedant-se a casa, llançant les paperetes a les escombraries. Però és igual, ells seguiran cobrant i manant, i nosaltres treballant i pagant. Visca la terra.

 
At 6:23 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

si a part de l'abstencio ha guanyat el socialisme que heu doblat ciu, pero heu baixat i ciu ha pujat. vaja liu tot plegat. en total ha guanyat l'abstencio

 
At 7:29 p. m., Anonymous Anònim said...

no sabia que eren unes eleccions municipals. suposo que aquest post és de consigna, però se n'han de tenir moltes ganes, per estar contenta.

 
At 10:52 p. m., Anonymous Anònim said...

És curiós: els únics polítics castigats pels seus votants per corrupció són els d’esquerres. Així ha quedat palesat en els resultats de les eleccions europees. Només l’”affaire”de les dietes ha deixat tocat a Brown. A casa nostra, pel contrari, ni els “tratjes” que li feien a mida al Sr. Camps, ni les trames de corrupció de la Sra. Aguirre els han afectat per a res. Pel que han demostrat, els valencians i els madrilenys volen ser governants corruptes.
…Potser sí que començaré a demanar la independència de Catalunya al menys de les comunitats on governen “peperos” corruptes!
Compañerico de la Cup presentame a la gaurdia civil que esta guenam , ale ya que no sirves para nada ni te dedicas a hacer nad, al menos comparte, OLE!!!!

 
At 2:29 a. m., Anonymous Anònim said...

anonim, el psc-psoe d'esquerres JAJAJAJAJ

son d'esquerres per viure dels catalans. La paraula socialisme no tenen NPI de que vol dir. De fet el "socialisme" liberal s'enfonsa a tot arreu.

Anònim NO guanya l'abstenció. Guanya CIU, que puja i molt. Guanya ERC que després de la crisis interna brutal només perd 2 punts i manté regidor. Iniciativa també resisteix prou be.
I el millor de tot, tot i la tupinada a Catalunya i el robatori de vots a II que està als jutjats, la candidatura pro-etarra com diuen a TVE, te 17.000 seguidors a Catalunya i 22.000 als països catalans. Ah, i veurem que passa amb el tema judicial.

Crear, formar, poder popular.
Endavant les CUP

Casellas, toca-la un altre cop. JAJAJAJA

Una altre coseta, d'on treu els diners el PSC? va fer una ca`mpanya de molts milions d'euros.Una cosa impresionant, potser caldrà investigar no?

Del cupero dolent

 
At 5:25 p. m., Anonymous Anònim said...

cupero, viva el pueblo yo también quiero compartir a tu guardia civil!!!!

 
At 7:53 p. m., Anonymous Anònim said...

puja CIU, però ai, alerta! ara resulta que en Tremosa confraternitza amb partits xenofòbs i el consideren com a líder d'extrema dreta nacionalista (com si això no passes també a casa nostra).

puja ERC, però ai, alerta! la pèrdua de 70 mil vots els ha trastocat tant que ja es preveuen mobilitzacions des del sector (a)crític d'EI.

I el PSC.. molta crítica, molt el que vulgueu.. però fins i tot presentant la Badia, que sembla que tingui carisma zero, aptitud zero i eficiència menys zero, ha sigut la força més votada a Catalunya. O els PSC són els militants més fidels que hi hagi, o bé tota la gent que crítica al final acaba votant el mateix que sempre.

 
At 8:12 p. m., Anonymous JEB said...

A l'atenció del CUPERO dolent:

La gent de la CUP em mereix el màxim respecte per la seva manera de fer i treballar, per això no se si és cert que formes part d'aquesta organització. El que si entenc es que, si ets del Vendrell, tens contacte amb el col·lectiu la Trinxera.

En el ple que s'ha celebrat avui, l'August Armengol ha tatxat a la gent de la trinxera com a alcohòlics i drogadictes, crec que no estaria de més que busquessiu els autèntics enemics d'aquest municipi i fessiu alguna cosa.

Que criticar és molt fàcil però fer alguna cosa ja costa una mica més, oi? Que l'Armengol us està deixant fora de lloc i pel terra.
Espabileu una mica!!!

 
At 1:59 a. m., Anonymous Anònim said...

A cada porc li arriba el seu sant martí. Els de la PxC no prenen vots a l'EI, més aviat als votants ciuencs,sociates i peperos. Evidentment, cal anar amb compte amb la PxC que porta ex-falangistes, guardies civils i altre xusma a les llistes.

Jo no soc del vendrell, ho conec però no és el meu radi d'acció.

i l'altre anonim. dir-li que ERC va perdre vots però pocs en percentatge.2 punts
EL PSC 7 punts AJAJAJAJA 7 punts i la campanya d'ERC era amb 4 duros, la campanya sociata era espectacular. 7 punt menys jajaja

Cupero dolent contrastaca.
Tinc la sort de no trobar-me la laia aquesta pel carrer, quina desgràcia pasar-me el dia *****.A qualsevol cosa se li diu socialiste.

Al casellas, que contesta com a anònim doncs, la foto ho diu tot de tu.Boníssima. Ron ron ron la botella de ron.

Una coseta, la junta electoral, alies la tupinada, ha reconegut 240 vots més a Iniciativa Internacionalista a Barcelona. Així, als Països Catalans anem cap als 23.000 vots reconeguts. Perquè de votants segur que molts més.

 
At 9:04 p. m., Anonymous Anònim said...

Cupero dolent, estic encantada que entre tots et fem de psiquiatra i estalviem la nostra seguretat social, aquella que mantenim els que treballem, lliure de tant tremenda càrrega. Si us plau no pixis més vegades cap amunt que ja vas prou mullat! (AQUEST COMENTARI EL FAIG DES DE LA MATEIXA LLIBERTAT DEL CUPERO DOLENT EN PODER INSULTAR EL MIQUEL I A QUI LI CONVÉ)
JEB: tota la raó, noi al menys algú amb sentit comú.
Cupero dolent: no estaràs per casualitat a sou de l'Armengol i en una d'aquelles idees pro-nazis generes la desinformació des de moviments als quals no pertanys... M'ha sembla en aquest sentit molt il.lustratiu el comentari de JEB. O ets el propi Armengol perquè no e sembla que entre els seus acòlits ni hagi cap que sàpiga ecriure...

 
At 10:45 p. m., Anonymous Anònim said...

no són comparables els 7 punts del PSC amb els 2 d'ERC. El psc malgrat tot, segueix sent la força més votada.. per ERC, perdre dos punts significa una devallada important: quant tens poc, tota pèrdua és notòria i transcendental, quan vas "sobrat", com el psc (cosa que no s'entén amb la maria badia, insisteixo), perdre 7 punts no es tan tràgic, i menys si encara conserves la hegemonia.

 
At 1:36 a. m., Anonymous Anònim said...

Sobre la educació et contestaré estimada laia vull dir anonima, que tinc la mateixa que Pepe Rubianes.

La anònima, que segurament és la pròpia laia gomis et diré que certa ajuda psicològica si que m'has fet amb el comentari de la pixada. M'has fet riure força i ja saps, riure treu estrés. Una coseta maca, tinc clínica privida, la pago religiosament cada mes, no he de robar de fons publics per pagar-me la cobertura sanitària a diferència dels polítics.

Sobre la falta o no de respecta, jo soc un pobre treballador i ja se sap, no m'he l'agafo amb un paper. Soc malparlat i palpensat, però honrat, clar per aixó no soc del PSC.

Lo de si soc de la PxC, Armengol, etc vaja, aquesta paranoia si que és de psiquiàtric. Buf com està el pati pel vendrell.

L'anònim del 7 punts sociates, doncs 7 punts son 7 punts. ERC ve d'una escissió molt greu, la primera gran prova de foc era aquesta.I l'ha superada amb nota elevada. El PSC amb una campanya impressionan, no només ha fracaassat sino que a Catalunya 250.000 han deixat de confiar en ells. I les enquestes diuen que van de capa caiguda! Ara em ve al cap, un comentari d'un sociata català que deia quan s'acabi lo del estatut tornarem a la unitat d'acció, per tornar a guanyar a espanya. Veuen la patacada cada cop més aprop

PEr altra banda, Iniciativa Internacionalista va collir 23.000 vots als Països Catalans, be segurament més però la democràcia actual, o el actual feixisme encobert existen, ha fet el posible per robar tants vots com ha pogut.

I si, soc el Cupero volent, dolent per anar contra l'estatus actual, per defensar les arrels de la nostra nació CATALUNYA, per defensar tots aquells que l'ha em fet gran, ELS TREBALLADORS i per voler viure en ella, CATALUNYA en plena llibertat individual i col.lectiva com a poble. Per no està d'acord en la ilegalització de partits, idees, (sempre que siguis catalanes o basques ) , les idees franquistes ancara poden ser presents a qualsevols eleccions, falange , dn , PxC, etc. Per tot aixó i amb orgull, les CUP pujen dia a dia.

i si cal, demano disculpes a les persones que pugui haver ofés.

 
At 11:06 a. m., Anonymous JEB said...

Una pregunta: Per què les esquerres juguem sempre a dividir el vot d'esquerra, i no intentem convèncer a la dreta, o com a mínim, als indecissos que els partits conservadors no són la solució sinó el problema?

Respecto i molt a la CUP per la seva manera de fer política, però crec que a nivell del Vendrell atacar al PSC és un error ja que en aquests moments és l'única força al consistori vendrellenc que fa oposició, mentre la triple entente (CiU + PP + PxC) fa i desfa al seu aire.

La gent jove del Vendrell s'ha de moure ara més que mai,però de moment veig en aquest municipi, un jovent desencantat i que no lluita per les seves idees com si es fa a molts altres municipis. Un problema de cohesió social?

 
At 8:36 p. m., Anonymous Anònim said...

la campanya impressionant del PSC vols dir la NEFASTA campanya d'atac al PP? El PSC ha tingut el que ha merescut, i reitero, amb aquesta campanya no l'hagués d'haver votat ni déu, però mira, al final, segueix sent la força més votada...

I ERC... diria que aquestes eleccions no han sigut per ells una victòria, si no una derrota. ERC sí que va de "capa caída", EI es mobilitza, Carretero es mobilitza, i ara, amb la denegació de la ILP es demostra que la proritat principal és conservar la poltrona i no lluitar per Catalunya. Així que CUPero, no t'emocionis tant, que els 7 punts del PSC seràn els futurs 7 punts que perdrà ERC en les pròximes (i potser més del que ens pensem) autonòmiques.

 
At 4:35 p. m., Anonymous Anònim said...

laia prenta una tila que s'acaba el xollo,anonima!
i evidentment, quan us fotin fora del govern,que serà aviat que investiguin el PSC per corrupció, així sabrem com paga les campanyes. -7% jajajja QUIN FRACAS!

 
At 7:59 p. m., Anonymous Anònim said...

És curiós, molt curiós. L'únic que fa la Laia és defensar unes idees pròpies. Em consta que no "viu" de cap partit ni de cap institució, per tant perquè aquests atacs de si "quan perdin el govern", etc? i a ella què? ella és una estudiant més, això sí compromesa amb un ideari, res més. Pels comentaris que llegeixo la majoria són masculins i alguns masclistes, si en lloc de Laia és digués Miquel li fareu els mateixos comentaris fora de lloc? Que vo dir que se li "acava el xollo"? quin xollo? potser que centrem els debats on toquen i no en matuxcar les persones que expressen les seves opinions i ho dic igual per la Laia, com pel cupero o per qualsevol altra.
MUNTSA, no anònim!

 
At 11:02 p. m., Anonymous Anònim said...

Muntsa, que no anònim però si nom en clau, digues el teu veritable nom i cognoms si és que tant t'omples la boca de ser la guardiana del no anonimat.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home