dissabte, de maig 02, 2009

Mañana no será lo que Dios quiera


En les darreres entrades aquest espai podreu trobar diversos textos en els quals s’hi recullen idees, opinions i reflexions estretament relacionades amb el món de la cultura. En aquesta ocasió, novament dedicaré unes breus paraules a un gran autor de la nostra literatura, Ángel González.

Avui mateix he tingut coneixement que el proper 13 de maig tindrà lloc la publicació d’una biografia d’aquest artífex de la paraula. Mañana no será lo que Dios quiera és el títol que Luis García Montero ha escollit i penso que aquest llibre es convertirà en una lectura obligada per a totes aquelles persones que ens deixem endur pels versos d’Ángel González.

Tanmateix, mentre arriba el dia en el qual podrem adquirir aquesta obra a les llibreries, el diari El País, ens ofereix un petit tasteig sobre el contingut del llibre Mañana no será lo que Dios quiera, així que en el present enllaç podreu descobrir una petita però interessant part d’aquest llibre: poeta, Comença a llegir…Mañana no será lo que Dios quiera,

PARA NADA

Trabajé el aire
se lo entregué al viento:
voló, se deshizo,
se volvió silencio.

Por el ancho mar,
por los altos cielos,
trabajé la nada,
realicé el esfuerzo,
perforé la luz
ahondé el misterio.

Para nada, ahora,
para nada, luego;
humo son mis obras,
cenizas mis hechos.

...Y mi corazón
que se queda en ellos.


Ángel González

3 Comments:

At 8:19 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Ultimament et veig molt poètica.

 
At 2:11 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Doncs t'he de donar la raó, sóc de les que acostuma a llegir poesia amb certa regularitat però aquests dies he trobat diversos elements que m'han semblat interessants per exposar en aquest espai.

Així que reconec aquest toc literari que en les darreres setmanes ha adoptat aquest espai, una realitat que personalment penso que no està renyida amb les reflexions polítiques i socials...pels més impacients, no patiu que aquestes no trigaran en arribar!

 
At 10:49 a. m., Blogger El blog del Xavier Ollonarte i Rovira said...

Benvolguda Laia, a mi ja em sembla bé que publiquis petites ressenyes sobre els grans artífexs literaris del nostre país. Aquest fet diu molt de tu, ja que a part de ser una persona apassionada per la pólítica (i, a més a més, una política treballadora i amb les conviccions fermes. Ja ho saps, que, amb els temps en els quals vivim costa molt de trobar algun polític que apliqui la política des de l'esforç i el treball)també t'apassionen altres succesos com la literatura. Per tant, això diu molt de tu.

Apa, continua així i no canviïs.

I ja saps: quan el sol es pongui no ploris, perquè sinó les llàgrimes no et deixaran veure les estrelles.

Ens veiem pels carrers de la gran vila del Vendrell

Cordialment,

Xavier Ollonarte i Rovira.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home