divendres, de maig 15, 2009

La bandera oficial del Montmell

Durant els darrers dies s’ha parlat molt sobre els símbols. Tots hem tingut l’oportunitat de dir la nostra, exposar el nostre parer, les percepcions i les opinions que ens genera aquest debat. No obstant, en aquesta ocasió, aprofitant l’avinentesa m’agradaria donar a conèixer una notícia que salvant les distàncies té una certa connexió amb el recent rebombori mediàtic dels símbols: el municipi baixpenedesenc del Montmell disposa de la seva bandera oficial.

El camí ha estat llarg, concretament cal remuntar-nos al novembre de l’any 1998 quan l’Ajuntament del Montmell iniciava aquest procediment a través de l’expedient d'adopció de la bandera del municipi. Els tràmits administratius són complexos, s’han de complir tota una sèrie de requisits legals amb informes preceptius, tràmits d’exposició pública així com també successives aprovacions a càrrec dels diversos organismes i autoritats competents.

Una vegada complerta tota la tramitació acompanyada de la conseqüent publicació al DOGC la inscripció de la bandera del Montmell al Registre dels Ens Locals podem donar a conèixer que el municpi més extens de la nostra comarca compta amb la seva bandera. Aquest fet és una realitat i les qüestions identitàries i els sentiments els deixem a la consideració i al judici individual de cada persona, parafrasejant Clarke, “Existeix l’esperança de simbolisme en el fet que les banderes no s’agitin en el buit”.

3 Comments:

At 4:24 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Aixo de les banderes és com el dia de la mare al corte inglés, una cosa inventada i que no crec que cualli entre la gent de la localitat. Al vendrell ja està assumida perquè fa anys que rutlla pero al montmell i a banyeres veure aquells colors com a teus ja costarà una mica. Aquesta és la meva humil opinió.

 
At 5:59 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Tot és qüestió de temps, els colors de la bandera del Montmell no són escollits a l'atzar sinó que reprodueixen amb gran fidelitat els colors de l'escut del Montmell. No només els municipis més grans han de comptar amb la seva bandera i trobo personalment molt encertada la reivindicació que els municipis més petits realitzen per poder comptar amb igualtat de condicions que la resta de municipis amb un signe distintiu com és una bandera.

Cordialment,

Laia

 
At 11:19 p. m., Anonymous Anònim said...

Per cent ja que parleu de banderes,
Com es la del vendrell que no la he vista mai?

una salutació

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home