dimarts, d’abril 07, 2009

El jutge confirma les tesis socialistes: mala gestió econòmica a l’Ajuntament del Vendrell

L’apartat més interessant d’aquest bloc, sense cap mena de dubtes, és aquell en el qual conviu la interacció d’opinions de totes les persones que de tant en tant visiten aquest espai i decideixen escriure algun comentari sobre allò que suggereix un escrit.

Sempre llegeixo detingudament totes reflexions i procuro donar una resposta ajustada a les reivindicacions, sol·licituds i demanades. He de reconèixer que l’escrit Fòbia socialista ha generat un volum important de comentaris i voldria elevar algunes qüestions tractades en l’espai més intern dels comentaris i articular-ho a través d’una entrada en aquest bloc.

La situació política vendrellenca és complexa. Partint d’aquesta premissa bàsica existeixen diverses posicions. D’una banda hi ha qui acusa als socialistes d’articular tot el seu discurs en base única i exclusiva al pacte implícit existent en aquests moments entre CiU i Plataforma per Catalunya. Els socialistes hem denunciat per activa i per passiva aquesta realitat i aquest fet és perfectament compatible amb el treball rigorós i exhaustiu que s’efectua des de les files de l’oposició, pensant sempre en els ciutadans del Vendrell.

L’equip de govern no fa ni cas de les propostes socialistes, malgrat aquesta actitud, els regidors socialistes continuen treballant amb energia i empenta. Un exemple gràfic i palpable d’aquesta realitat el trobem amb les diverses exposicions a les sessions plenàries sobre la disbauxa que actualment regna en la gestió econòmica de l’Ajuntament del Vendrell.

Davant les reiterades explicacions, alternatives i propostes que els socialistes hem realitzat en matèria econòmica, la resposta sempre ha estat la mateixa, el menyspreu. No obstant, més enllà de les discussions polítiques sempre existeix un marc legal que cal respectar i quan té lloc la vulneració del mateix, es converteix en una obligació donar a conèixer a les instàncies judicials aquesta realitat.

Precisament, aquesta va ser l’actitud que va adoptar el Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament del Vendrell quan va impugnar davant del Jutjat Contenciós Administratiu una modificació de crèdit per valor de 2,8 milions d’euros. Les argumentacions que els socialistes vam presentar giraven entorn d’una banda l’arbitrarietat, és a dir, la manca de la justificació de la modificació de crèdit i de l’altre, la falta del finançament necessari ja que es preveu una major despesa de l’ajuntament en base a uns ingressos ficticis, ingressos que no existeixen.

Joan Maria Diu, regidor d'economia i Hisenda de l'ajuntament del Vendrell

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona dóna la raó al PSC i declara nul·la aquesta modificació de crèdit. Un fet que evidencia la nefasta gestió econòmica que des de l’àrea d’economia i hisenda, encapçalada per Joan Maria Diu té lloc en aquests moments. La irregularitat i l’arbitrarietat està a l’ordre del dia en la gestió econòmica del nostre ajuntament i això ens condueix a la situació actual amb un increment del deute i de la morositat.

Doncs bé, hi ha qui podria pensar que això és una declaració política, una mera percepció d’una formació política que es troba a l’oposició. No obstant, quan aquestes paraules les trobem plasmades en una sentència judicial aleshores sembla que revesteixen d’una veracitat inqüestionable. Concretament la sentència afirma que La modificació està injustificada, és arbitrària, deficient i irregular. L’equip de govern i especialment l’actual alcalde del Vendrell, Benet Jané, crec que hauria de reflexionar sobre aquesta qüestió perquè si es tractés de la gestió econòmica privada no hi tindria res a dir però quan les irregularitats tenen lloc a l’esfera pública, és a dir, amb els diners de tots els vendrellencs i les vendrellenques, aleshores la cosa canvia i molt.

4 Comments:

At 10:20 a. m., Anonymous Anònim said...

Des que Marti Carnicer i el seu equip van plegar, en aquest Ajuntament ningú ha fet una bona gestio economica, tots les coalicions de govern que han anat passant han patit del mateix mal; manca de previsió i de criteri. Tots han apujat impostos cada vegada que encetaven legislatura i la tancaven amb un increment dels credits exorbitant.
Si aquest poble vol millorar, i no tan sols en la gestió dels cabdals públics, ha de fer cau i neta dels regidors, tant de CIU com PSC que fa massa anys que hi son i ja han palesat a bastament la seva ineficacia i sols han perseguit seure a la cadira, pactant (comprant) amb qui els hi convé, per tenir un bon sou, Mai han pensat en clau d'estabilitat i planificació posant per davant de llurs interessos personals els interessos publics i dels vendrellencs

 
At 10:45 a. m., Anonymous JEB said...

Ja saps Laia, al final 'Tot es sap' i de mica en mica aquest equip de govern va mostrant les seves febleses i mancances, ara fins els jutges ho denuncien, jeje.
Bones vacances!!!!

 
At 5:20 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

De passar realment no crec que passi res. Però és un altre dels molts temes en què la gent en parla.. A més hi ha moltes moltes versions de tot plegat. Endavant i aneu escrivint a veure si quan un llegeixi en treu aigua clara.

 
At 1:04 a. m., Blogger Laia Gomis said...

En relació al primer comentari anònim, expressar la meva discrepança en relació al tema que comentes. Crec que durant la passada legislatura es va intentar reedreçar la complexa situació econòmica en la qual els regidors socialistes es van trobar les arques municipals el primer dia que van posar els peus al consitori vendrellenc, juny del 2003.

El ratio d'endeutament, superava d'escreix, el límit legal i a més els deutes amb els proveïdors eren realment esgarrifosos. Davant aquesta situació es va haver de dur a terme una política de contenció de la despesa que fonamentalment perseguia reduir les ràtios d'endeutament perquè no està de més recordar que el nostre ajuntament era un dels més endeutats de tota Catalunya.

JEB, imagino que aquesta decisió judicial no ha agradat gens a les persones que s'encarreguen de la matèria econòmica i pressupostària del nostre ajuntament. Ara bé, si complissin la legalitat com ells pressumeixen, els jutges els donarien la raó. Ara bé, com fan les coses de manera barroera i irregular, doncs les autoritats judicials posen els punts sobre les is i alerten d'aquesta situació.

Miquel, versió només n'hi ha una, una sentència del jutjat contenciós numero 1 de Tarragona anul·la una modificació de crèdit efectuada pel regidor d'hisenda Joan Maria Diu.

A partir d'aquest fet, es poden realitzar múltiples interpretacions però la sentència és clara, concreta i específica. Ara, entenc que a ningú li agrada que un jutjat et declari nul·la una decisió que has pres i aleshores hagis de construir un argumentari per justificar-te. Però els fets són els que són i la sentència exposa clarament aquest fet, declara nul·la la modificació de crèdit.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home