dijous, de febrer 28, 2008

Un apunt polític

Tot just fa una estona que ha acabat l’interessant debat que la televesió pública catalana realitzava entre els candidats de la província de Tarragona, Francesc Vallès, pel PSC, Jordi Jané per CIU, Lluís Aragonès per ERC, Francesc Ricomà pel PP i Lluís Suñé per ICV-EUiA.

La publicitat i el ressò que s’ha donat del mateix ha estat realment molt escassa, però aquest fet no impedeix que molts telespectadors haguem optat per escoltar de prop les propostes i les idees que els candidats tarragonins exposaven durant una amena hora i mitja de debat.

Si em permeteu un petit apunt, mentre mirava el debat, em sentia molt orgullosa ja que els ciutadans baixpenedesencs van poder escoltar en primícia, abans de l’inici de la campanya electoral a tots cinc candidats des de les ones de Ràdio El Vendrell. La inquietud i la curiositat d’un grup de persones amants de la comunicació, el debat i el diàleg, que fa uns mesos vam iniciar una aventura radiofònica sota el nom de Pas de Vianats, ens va portar a proposar convidar als candidats tarragonins. La veritat és que en un inici no ens esperàvem la bona resposta per part de tots els partits polítics i superant les nostres expectatives, tots els candidats tarragonins sense cap excepció van desplaçar-se fins els estudis de Ràdio Vendrell.

Els espais de tertúlia i de debat sempre resulten profundament interessants i poder parlar directament sense intermediaris amb els futurs representants del nostre territori al Congrés, resulta un autèntic privilegi.

A més, sempre aprens i descobreixes quelcom novedós, constatar diversitat d’opinions, posicions contraries defensades amb uns arguments i l’endemà un altre candidat desmunta la tesis i presentarà noves idees. Aquest sa exercici sempre contribueix positivament a la formació d’una opinió pròpia, basada amb els criteris personals però on la informació hi juga un paper capdal.

Ja veieu que en comptes de parlar-vos del contingut del debat que ha tingut lloc entre els candidats tarragonins retransmès a través del canal 33, he optat per donar un altre sentit a aquestes paraules. La veritat, és que més aviat aprofitava l’excusa del debat del canal de 33 per exposar una idea que feia molts dies que em rondava pel cap i no trobava el moment de plasmar-la.

Tots els membres del programa Pas de Vianants, lluny del rigor periodísitic i de la famosa objectivitat tant recorrent, hem intentar posar el nostra granet de sorra en aquest ambient electoral. Tots tenim les nostres opinions, visions i percepcions i allò més important és que no renunciem a les mateixes i fem possible un programa plegats.

En aquesta ocasió, tan sols teníem un objectiu, simplement que els nostres veïns i veïnes tinguessin l’oportunitat de conèixer a través dels mitjans de comunicació local les propostes dels cincs candidats que es presenten a les eleccions generals del proper 9 de març. La decisió i el sentit del vot que emetran el diumenge 9 de març...a les mans de tots els ciutadans. Per acabar, us deixo amb algunes instantànies que vam captar amb alguns dels candidats


Lluís Aragonès

Jordi Jané

Francesc Vallès

5 Comments:

At 4:37 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
M´alegro per tu, el Miquel Casellas, i les altres persones que formeu el programa que hagi anat bé.
Felicitats, que costa molt portar als politics a programes.

 
At 7:14 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Molt bé Laia. Realment va ser una gran sort que poguessin venir aquí al programa tots ells. Ens ho vam currar encara que la Junta Electoral ens bufava a favor. Hi tornarem a les properes. Segur que si.

 
At 9:20 p. m., Blogger marta mercader said...

Realment laia en un primer moment vaig dubtar de les nostres possibilitats. Però després de la feina feta, ens podem sentir molt satisfets

 
At 1:17 a. m., Blogger Laia Gomis said...

En primer lloc, gràcies pels vostres comentaris. Comparteixo les vostres opinions ja que el repte era una mica arriscat i amb moltes possibilitats que la nostra idea inicial no arribés a bon port.

Tanmateix, no em cansaré de repetir la predisposició i la voluntat de TOTS els partits polítics de fer venir els seus caps de llista per explicar totes aquelles qüestions més d'actualitat sense oblidar aquelles que anaven apareixent de manera improvisada durant la tertúlia.

Personalment, n'extrec una experiència enormemnt positiva.

Cordialment,

Laia

 
At 9:17 a. m., Anonymous Anònim said...

Vaya cracks!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home