dimarts, de febrer 26, 2008

Míting socialista al Vendrell


D'esquerra a dreta, Helena Arribas, Fernando Pérez, MªJesús Sequera, Francesc Vallès, Judith Alberich, Anton Ferré i Ernest Benito

Ahir dilluns, els socialistes vendrellencs vam realitzat l’acte central de campanya a la Lira. A quarts de nou prenia la paraula l’Helena Arribas, ella era l’encarregada de presentar el míting i aprofitava per destacar la important tasca que des del govern socialista de Madrid, presidit per Zapatero, s’havia dut a terme en el nostre territori, una incidència pràctica i real que s’apreciava a la nostra vila i per extensió també la comarca del Baix Penedès.

Acte seguit, gaudíem de les reflexions d’una persona que coneixia de prop l’activitat parlamentària ja que durant la present legislatura ha viscut en primera persona aquesta realitat, l’Ernest Benito. Durant la seva intervenció ens feia reflexionar de la gran importància d’aquestes eleccions generals. A més, incidia en una qüestió molt difusa pel conjunt de la ciutadania, quan ràpidament des de determinats sectors es pronuncia la següent afirmació “tots els polítics són iguals”.


L’Ernest va anar esbossant a través de ràpids apunts elements cabdals que s’han dut a terme durant la present legislatura, desmuntant la falsa idea que es sustenta en la concepció esbiaixada de la realitat que posa a tots els polítics dins el mateix sac. El retorn de les tropes de l’Iraq, continuant per la derogació del Pla Hidrològic Nacional, evitant el Transvasament de l’Ebre, ampliant els drets dels ciutadans amb la llei que permet al matrimoni a les persones del mateix sexe, continuant pel desenvolupament del quart pilar del benestar amb la llei de la dependència plasmava el segell del progrés i el compromís social del govern socialista gràcies al qual hem viscut quatre anys d’un gran avanç econòmic i social que s’ha generat en el si de la societat espanyola.

Tanmateix, l’Ernest avançava una primícia davant tot el públic que atentament l’escoltàvem, ja que tot just feia escassos minuts li havien confirmat des de Madrid la demarcació de Tarragona tindria una aportació històrica de l’1% cultural. El municipi baixpenedesenc de Santa Oliva s'ha vist beneficiat pel mateix però gràcies a aquesta darrerra informació la Selva del Camp i Tarragona ben aviat rebran aquesta concessió per la rehabilitació del patrimoni, en el primer cas del Castell de la Selva del Camp i en els segon cas, el conegut Pont del Diable.
L'Ernest acabava la seva intervenció demostrant la seva plena disponibilitat en fer campanya al costats dels candidats i les candidates socialistes ja que va afirmar que a les properes eleccions generals ens hi juguem molt i per aquest motiu el podrem veure molt actiu participant en molts actes de campanya

L’alcaldessa de Cunit i candidata de l’Entesa Catalana de Progrés, Judith Alberich, després de repassar la intensa activitat del govern socialista no va dubtar en demanar el vot socialista però fent un esment molt especial respecte la mobilització. Per tal d’evitar que el proper 9 de març, les persones progressistes es resisteixin a sortir de casa, va emprar un parel·lelisme prou significatiu, recordant-nos que la pel·lícula del diumenge a la tarda la podem gravar o veure qualsevol altre diumenge però no tenim excuses a l’hora d’acudir a la cita de les urnes.


El nostre candidat i cap de llista del PSC per la província de Tarragona, el Francesc Vallès, va iniciar la seva intervenció agraint a l’Ernest Benito, el seu treball com a diputat durant la present legislatura. Aquest fet va provocar un sentit i llarg aplaudiment vers l’Ernest per part de totes les persones que escoltàvem atentament les sinceres paraules que el Francesc pronunciava, una opinió extensament compartida per molts dels presents.

A més, el Francesc va ser l’encarregat de posar punt i final al míting vendrellenc. Un Francesc convincent, entenedor, clar i directe apel·lava a tots els presents a acudir a les urnes el proper 9 de març, confiant en el projecte socialista. A més, es mostrava convençut que molts dels presents ja teníem decidit el sentit del nostre vot però ens demanava que procuréssim convèncer i mobilitzar a totes les persones que tinguéssim al nostre voltant, evitant que el proper 9 de març ningú es quedés a casa.


Després del míting, els socialistes vendrellencs érem conscients d’una cita ineludible, el cara a cara Zapatero-Rajoy, precisament aprofitant l’avinentesa vam compartir tots plegats aquest esdeveniment mediàtico-polític, visualitzant el cara a cara a través d’una pantalla gegant.