dissabte, de novembre 10, 2007

La difícil situació a la Bisbal del Penedès...

Avui el poble de la Bisbal del Penedès, apareix entre els principals rotatius, els quals li dediquen un bon espai entre les seves pàgines. El motiu no és cap altre que la celebració d’una sessió plenària extraordinaria que va tenir lloc anit, tots sabem que els plens són una pràctica democràtica habitual i fins aquest punt no hi hauria cap element a destacar però quan coneixem quin són els punts que apareixien a l’ordre del dia podíem constatar com la polèmica estava servida.


En primer lloc, la suspensió de l’atorgament de llicències, tramitació de plans urbanístics i altres, per l’estudi de la possible modificació de les normes subsidiàries de planejament de la Bisbal del Penedès, amb la finalitat de definir la superfície mínima dels habitatges, densitat màxima i usos de les plantes baixes. I en segon lloc, la renúncia al conveni de col•laboració per a la promoció execució i manteniment d’obres del subministrament d’aigua al Baix Penedès, allò que popularment diríem la renúncia de l’arribada de l’aigua del Ebre al municipi bisbalenc.

Perquè pugueu entendre la difícil situació en la qual es troba aquest municipi baixpenedesenc, ens hem de remetre a l’anterior legislatura on governaven CIU i PSC. Durant els quatre anys, la presència de la Guardia Civil en les sessions plenàries es va convertir en un fet habitual davant els possibles altercats i les espontànies mobilitzacions alenades des de l’oposició d’ERC enfront els membres de l’equip de govern.

Realment és penós que s’hagin de desplaçar les forces i cossos de seguretat per garantir la seguretat del desenvolupament d’una sessió plenària. Els resultats de les eleccions municipals celebrades el passat 27 de maig van provocar un fet inesperat entre els bisbalencs i per extensió el conjunt de baixpenedesencs ens mostraven sobtats pels resultats electorals a la Bisbal, on ERC era el partit guanyador de les mateixes amb 5 regidors, CIU n’obtenia 3, el PSC 2 i en darrer lloc l’ADM 1.

Aquells que durant quatre anys van demostrar una manca de respecte vers totes les decisions que s’adoptaven democràticament en les sessions plenàries i es dedicaven a carregar, literalment, amb insults i menyspreus constants contra els membres del govern, resultaven els guanyadors de les eleccions municipals.

Continuo sense entendre aquesta realitat però crec que es podria relacionar amb la pluja de promeses que el candidat a l’alcaldia per ERC, Josep Mª Pugibet no va dubtar en realitzar amb l’única finalitat de fer-se amb l’alcaldia.

Josep MªPugibet, alcalde de la Bisbal del Penedès

Encara no fa mig any que va prendre possessió i lluny de calmar-se els ànims, en aquest municipi s’hi respira una forta indignació vers totes les propostes que el nou alcalde pretén tirar endavant i com a colofó final tenim els dos punts inclosos en l’ordre del dia del ple que es va celebrar ahir.

No vull ser pessimista però la dinàmica que des de l’oposició i ara des del govern, està alimentant Josep Mª Pugibet conjuntament amb els seus regidors no és gens positiva. Un alcalde ha de pensar en clau del seu municipi, treballar per tirar endavant tots els projectes que es troben damunt de la taula sense oblidar la millora en el benestar i la qualitat de vida de tots els vilatans i les vilatanes. L’orgull i la tossuderia personal de l’alcalde hauria de tenir una incidència mínima en la gestió diària però sembla que la tònica bisbalenca va en la direcció contrària.

No voldria acabar aquest escrit sense fer una al·lusió a una frase que recullen i destaquen tots els mitjans de comunicació. Josep Mª Pugibet va repetir en reiterades ocasions durant la sessió plenària que el diputat provincial del PSC, Josep Guasch, l’havia coaccionat perquè retirés els punts de l’ordre del dia. No us vull enganyar i aquest mateix matí he rebut aquesta notícia del propi Josep Guasch. No he dubtat en preguntar-li si era certa aquesta informació i m’ha confirmat que simplement era fruit de la gran inventiva del sr alcalde bisbalenc.

Tinc una gran confiança amb el Pep i no dubto de les seves paraules a més tots sabem quin és el seu tarannà i estic convençuda que si aquesta afirmació fos certa ell no se n’hagués amagat i hauria estat el primer en reconèixer-la. Aquest no és el cas i penso que no es pot parlar alegrement i encara menys posar expressions tan greus en la boca d’altres persones quan aquelles no les han pronunciades. No és una qüestió menor perquè sense cap mena de dubte aquesta acusació es podria portar davant dels tribunals.

Tan de bo m’equivoqui, però la Bisbal es troba en un moment molt difícil i crec que lluny de reconduir-se la situació, aquestes actuacions denostables que l’equip de govern impulsa provocarà una important accentuació. Seguirem expectants amb l’evolució que es produeixi en aquest municipi i sempre que la meva disponibilitat temporal m’ho permeti procuraré mantenir-vos informats.

15 Comments:

At 10:10 a. m., Blogger Què t'anava a dir said...

És un dels municipis que ens pot donar més sorpreses en aquesta legislatura. El seu alcalde és molt peculiar. A veure si li surt bé o potser li sortirà el tret per la culata. Igual que la resta no és, però ja veurem fins on arriba.

 
At 8:03 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Estem parlant de sorpreses força desagradables, la veritat. Crec que amb la gestió municipal no s'hi pot jugar i aquells que es pensen que el món de la política és un joc crec que haurien de ser els primers en agafar la porta i marxar. Que ningú malinterpreti les meves paraules perquè sincerament, accepto els resultats electorals i en cap moment nego la victòria que les urnes li van oferir a aquest alcalde. Ara aquest fet no entra en contradicció per exigir una gran dosis de responsabilitat, valor que l'actual alcalde bisbalenc fins al dia d'avui, no ha demostrat.

 
At 12:22 p. m., Anonymous Anònim said...

Bé ara que venen els reis... podrem demanar coses noves i nous juguets.

Aquest senyor, per dir-li d'alguna manera, és un tiu peculiar. No te ni flowers i és creu Déu. Sabeu queina va fer fer fa poc? doncs també renunciar a que la Diputació de Tarragona, aprofitant que estava fent obres per l'escomessa del nou Institut, li va dir si volia fer la pre-instal·lació de gas pel municipi, o sigui, posar una canonada de polietilé soterrada per la vorera que arriba al municipi. Per entendre'ns la que va del institut o la piscina municipal al nucli. I va dir q1ue no perquè calentava el planeta.

Aquest senyor és forestal? doncs que algú li digui d'on prover el gas? del subsól... i que una canonada calentarà al planeta.

Bé una altre, sabeu que el tiu s'ha fet la fotito amb els alcaldes del NO al CIM i te preparada una zona logística pel CORTE INGLES de 80 has.... olé quins collons...

Més sabeu que el tiu ha fet tantes promesses electorals que ara no te collons de realitzar-les ???

I a més en els diaris va sortir que no donava suport a una entitat cultural dela Vila i el tiu va i és col·loca de Conseller Comarcal de Cultura????

Aquest tiu no sap el que fa.

I ara hem poso serio i afegeixo una reflexió. recordem que aquest personatge va ser regidor de CiU al seu municipi i de sobte (rebote como tantos...) i hem paso a ERC.
Les direccions del partits no tindrien que deixar fer això. Perquè no és l'unic que ha fet això, per tant, jo penso que això no tindria que estar permés...

Apa aquí us deixo això.

ESPANTAOCELLS...

 
At 8:23 p. m., Blogger civisliberum said...

Quant en un poble es divideix per dos, aquest enfrontament es pot fer molt durader, Conec pobles on existeixen els dos "bandos" des de la Guerra Civil, l'enfrontament pasa de pares a fills.
Es fotut, pero aixo pot acabar pasant a la Bisbal, una llastima.

 
At 11:35 a. m., Anonymous Anònim said...

A la Bisbal fa moltissims anys que hi ha dos bandos: els del poli i els de la societat, de la mateixa manera que hi ha 6 reis (sisi, la riota de la comarca). El que ara preten aquest personatge tan estimat pels bisbalencs, és d'un dia per l'altre aconseguir que els dos bandos es disolguin i tots siguin molt amics i facin activitats junts... Per començar per aquest any està previst fer els reis des de l'ajuntament, i el molt honorable ha prohibit qualsevol celebració alternativa, fins al punt que posarà multes de 10.000 euros a qui ho celebri a la seva entitat. Això explica'ls-hi als de la Societat, que fa mes de 40 anys que cada 5 de gener a la nit el local emplemàtic s'omple de canalla... Aquest any resulta que montarà una carpa climatitzada, música en vivo y en directo, pallassos i no se quantes rucades més... visca la cultura!

pd: de pallassos en tenim tot l'any, no cal que vinguin la nit de reis...

 
At 9:36 a. m., Blogger Banach said...

Bones Laia, suposo que sabràs qui sóc.
veig que estàs assabentada de tot el que passa a la Bisbal, la situació no és perillosa, la situació és dolenta.

Pel que fa a lu de dalt i baix el tema és diferent, en els últims anys aquesta separació cada cop tenia menys força, però ara el fill de la mare s'ha entossudit a accentura-ho.

A la Bisbal tenim els collons més quadrats que ningú i només aprenem a base de cops, no anem faradant de cara a fora com fan els de Llorenç, que també en tenen de dalt i baix. Però no pateixis, que tampoc durarà tota la vida aquest paiu manant, i a la Bisbal la gent tampoc és tonta. Potser no tenim sentit del ridícul per tenir un alcalde així, però aquest home també remena les cireres al Consell.

Vigileu-lo d'aprop a la capital, lligueu-lo curt, que si s'escapa... la pot liar molt.

 
At 3:35 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Tants dies sense visitar aquest espai i els comentaris se m'acumulen... no us penseu que me n'he oblidat de la Bisbal sinó que la tinc ben present!

És veritat que l'actitud despòtica d'aquest alcalde només perjudica al conjunt de la població de la Bisbal. No em semblen propies d'un alcalde el seguit d'argumentacions que el sr Pugibet realitza en tots els assumptes d'actualitat. Començant com algú comentava en un comentari a rebutjar una canonada de gas perquè aquest explota, rebutjant l'aigua de l'Ebre perquè ell diu que brolla l'aigua per les muntanyes i de recursos n'hi ha molts i s'empara amb les seves passejades per la muntanya.

Si us plau, posem tots una mica més de coneixement i seny perquè estem parlant de temes capdals pel futur no només de la Bisbal sinó del conjunt del Baix Penedès.

Cada dia constato amb més evidència que un sector important de la classe política, de manera especial, en el món municipal, està mancada de la paraula RESPONSABILITAT.

Potser hi haurà qui pensi que això no és el més important, però crec que l'absència del sentit de la responsabilitat provoca el degoteig de disbarats que dia si i dia també ens ofereix el sr Pugibet.

Abans d'acabar, tan sols em resta agrair la important participació de totes les persones que heu vogut dir la vostra en aquest espai i perdoneu que hagi trigat una mica en respondre els comentaris.

Cordialment,

Laia

 
At 1:06 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola Laia i demés comentaristes,
primer de tot felicitar-te, perquè crec que és difícil fer una visió tan exacte de la situació a la Bisbal sense viure-hi, com has fet. De veritat que felicitats.
Com saps han sigut quatre anys durs tant a nivell polític com de les seves actuacions a nivell personal, ara no vull entrar-hi. Però sí que cal que tothom, fins i tot els responsables d'ERC sàpiga qui és i com actua.

 
At 2:09 p. m., Anonymous Anònim said...

La Bisbal té un govern populista a l'estil Chaves, com a conseqüència de l'esclat d'alguns marginats per tants anys en què CiU que no va estar a l'alçada de la situació. La democràcia porta a aquestes situacions. És un risc que hem s'assumir i, en el nostre cas, patir. Per desgràcia, el govern dels savis i dels il·lustrats no forma part del nostre sistema polític. No seria democràtic, però sí convenient per a la Bisbal.

 
At 11:15 p. m., Blogger Laia Gomis said...

En primer lloc, voldria deixar palesa la meva sorpresa i alhora satisfacció per la participació del'ex alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, en aquest escrit.

Sóc conscient de la difícil legislatura que va haver de patir durant el passat mandat, amb atacs personals, desqualificacions i faltes de respectes constants per l'aleshores cap de l'oposició i actual alcalde d'ERC, el sr Pugibet. Una pràctica totalment condemnable, a més, no està de més esmentar la manca de respecte vers una persona que en el seu moment es trobava en un estat avançat del seu embaràs. No van respectar absolutamnet res i es van saltar tots els límits.

Crec que tots hem de treure la careta d'aquests individus que desgovernen l'ajuntament de la Bisbal del Penedès, és cert que van ser escollits democràticament però aquest fet no implica que comencin a desmuntar les sòlides bases que caracteritzen qualsevol ens municipal.

Després de la ferotge oposició que van dur a terme els membres d'ERC no puc arribar a entendre com van obtenir el resultat de les passades eleccions municipals. Potser TOTS els partits hauríem d'assumir el mea culpa perquè està clar que quelcom va fallar. Tan de bo coneixes l’element perquè no dubteu que ja l’haguera esmentat per reconduir la situació.

Abans d'acabar tan sols em resta agrair sincerament les paraules de l'Agnès i de totes aquelles persones que heu exposat allò que penseu, i no oblideu que sempre que ho desitgeu aquest també és el vostre espai.

Cordialment,

Laia

 
At 3:48 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia:

A la Bisbal no hi ha polítics, ni al govern ni a l'oposició, amb suficient capacitat per sortir de la situació. No siguem ingenus: el PSC ha estat i és un "zero a l'esquerra", i CiU una colla d'escolanets. Cal una gent més madura, sàvia i avançada, que n'hi ha, i no militen en cap partit sectari.

 
At 11:57 p. m., Anonymous Anònim said...

Més val que no parleu tant d'una persona a la que, pel que veig, no coneixeu personalment.
El Josep Maria Puigibet està denunciant projectes urbanístics al seu municipi, que per la seva situació estratègica, pot convertir-se en un Vendrell 2 (replet d'urbanitzacions que descohesionen socialment i urbanísticament un poble).

La Bisbal tenia un projecte de polígon industrial plantejat pel CORTE INGLÉS que l'alcalde d'ERC ha pogut frenar. Ara bé, que als Socialistes comarcals no us agradi perquè vosaltres no podeu penjar-vos les medalles també s'entén.

L'alcalde bisbalenc també ha pogut REBUTJAR la portada d'aigua de l'Ebre al seu municipi, ja que la Bisbal té suficients recursos hídrics per autoabastir-se, i la política de creixement demogràfic que preveu l'Ajuntament no va parella amb l'aigua que es volia portar, que era desmesurada. És més, la Bisbal té un pou del que El Vendrell ja fa anys en xucla aigua.
Tant dolent és rebutjar un creixement i un progés que no desitges?
A vere si al Vendrell preneu exemple d'aquest alcalde, que aquest sí que defensa el territori, no com els polítics vendrellencs, que l'únic que han sabut fer fins avui en dia és vendre's el terreny i lucrar-se individualment o colateralment a costa de la immobiliària. Així no es fa pujar el país ni la comarca, en canvi sí que ho fa en Josep Maria Puigibet.

 
At 11:12 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Al primer anònim, esmentar que la gent que formem part d'un partit polític de sectaris no tenim res, simplement compartim una ideologia i manifestem el nostre compromís a través de l'afiliació però d'aquest punt fins arribar a sectari hi ha un bon tros.

tanmateix, m'anoto la teva apreciació perquè si quelcom em caracteritza és la voluntat d'escoltar les persones que coneixen de prop i viuen dins l'ambient que es respira a la Bisbal.

En darrer lloc, l'altre comentari anònim creu que barreja les qüestions. Jo només parlo del sr alcalde a nivell polític, no sé quina és la seva personalitat i el tracte afectiu que té amb la ciutadania. Ara bé, crec que determinades actuacions i expressions ens permeten fer-nos una idea més o menys encertada amb un cert marge d'error de qui és el sr Pugibet.

 
At 11:17 a. m., Anonymous Anònim said...

Amics socialistes, no deixeu desemparats els sociates de l'Ajuntament de la Bisbal, perquè a part del suport moral els regidors de la vostra llista han de tenir suport legal (assessoria jurídica, posar recursos) si volen oposar-se degudament als acords de l'equip de govern. Laia, ja m'entens: no n'hi ha prou de donar-se cops al pit, cal acció positiva. Estem en un estat de dret, no en un estat de ploramiques.

 
At 11:27 a. m., Anonymous Anònim said...

L'interès socialista a la Bisbal s'ha acabat. Ha estat, com gairebé tot en política, foc d'encenalls. I deixaran que l'alcalde tombi com un elefant per una botiga de cristall...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home