divendres, de novembre 09, 2007

El Vendrell no és SuïssaChristoph Blocher, líder del partit xenòfob i racista UCD a Suïssa i al seu costat, Augut Armengol, cap de llista de PxC al Vendrell

L’ambient prelectoral és innegable, tots els partits tenen la vista posada en el mes de març quan amb tota probabilitat tindrà lloc la celebració de les eleccions generals. Aquest fet incrementa el nostre interès davant els comicis electorals que tenen lloc als diversos països del món. De sobte, es crea un clima favorable per l’anàlisi acurada sobre els resultats que les diverses formacions polítiques han obtingut a cada país i no està de més afegir que depèn de la sensibilitat de la persona que realitza l’estudi passarà de llarg vers les eleccions celebrades a l’Argentina o s’entretindrà a estudiar les eleccions que recentment es van convocar a Suïssa.

Precisament, en les pàgines d’aquest DIARI podíem llegir una reflexió que relacionava els resultats electorals obtinguts a Suïssa, concretament la victòria del partit ultradretà amb l’escenari polític que es dibuixava a la nostra vila, arrel de les recents eleccions municipals.

Les extrapolacions resulten molt perilloses perquè és evident que existeixen tota una sèrie d’elements que caracteritzen a la població d’un país. Personalment, penso que no té cap sentit dur a terme afirmacions categòriques relacionades amb la vinculació directa i estreta entre el resultat electoral d’un país concret amb la influència que aquest tindrà a casa nostra. I aquest exercici esdevé veritablement absurd quan es comparen els resultats d’unes eleccions celebrades en el conjunt d’un país amb les eleccions municipals vendrellenques.

Tanmateix, sempre hi ha qui no veu més enllà perquè l’ofuscació i l’encegament no li permeten raonar de manera serena i tranquil·la. I per reafirmar unes tesis sostingudes sobre una estructura que realment trontolla, tot s’hi val. L’orgull davant el triomf del partit ultradretà suís ens ofereix una perla inèdita fins al dia d’avui. Personalment, celebro que d’una vegada per totes, el senyor August Armengol no tingui cap pudor en reconèixer públicament a través d’una carta que el seu partit polític es troba situat ideològicament en els posicionaments de l’extrema-dreta. Mica en mica, anem descobrint que hi ha darrera del monotemàtic ús demagògic de la immigració.

Si em permeteu tornar a l’inici d’aquest escrit, imagino que entre les candidatures que concorreran a les properes eleccions generals podrem trobar la de Plataforma per Catalunya. Els membres d’aquest partit polític tenen l’oportunitat d’exposar les seves propostes, exclusivament en matèria d’immigració ja que no en tenen d’altres, a tot el conjunt de la ciutadana del nostre país i que aquesta es pronunciï a través de les urnes. Ara coneixem quina opinió en té la societat vendrellenca i seria curiós constatar quin resultat obtindria Plataforma per Catalunya a nivell estatal.

Ara bé, Plataforma per Catalunya tindrà la valentia de presentar la seva candidatura o bé s’empararà sota el paraigua d’aquelles formacions polítiques, concretament em refereixo a Convergència i Unió i al Partit Popular amb les quals a nivell municipal, s’hi troben tan a gust votant conjuntament les mateixes propostes presentades al plenari de l’ajuntament?


Article publicat al Diari del Baix Penedès, 09/11/07
Laia Gomis

14 Comments:

At 7:43 a. m., Anonymous Anònim said...

Mira Laia Aquest partit no te el que s'ha de tenir per presentar-se a unes eleccions generals.

A més que seria del senyor Armengol si no fos pel finançament del seu germà (Carles Armengol) de Fincas Armengol? i del senyor Hinojo de l'Ajuntament? Ells l'estan alimentan i li estan donant suport econòmic.

Ells i només ell i el senyor Anglada han tert resultats que expressen un canvi de pensament en la societat... I una MERDA. han enganyat

Ells han obtingut aquestos resultat perquè ell i el senyor Anglada tenen finançament i arriben a un tipus de gent amb mentides i més mentides. Què han fet la resta de representants de PxC a la comarca? RES !!!!!

Ells han omplert la política de mentides i han promès coses imposssibles i escampant un discurs que saben que no el poden cumplir.

On està el senyor Armengol quan surten el diables de Vendrell i despotriguen sobre ell? No , envia a sus "sucuaces" i que aguantin per això els està mantenint...

Son mentiders i enganyen a la gent, per això la gent del pobles s'ha d'adonar i fer que aquestos personantges s'esborrin de la FAZ DE LA TERRA.

A més reprassant la seva llista, Qui no és immigrant? que no s'enrecorden quan van arribar que ells eren Nouvinguts? quina poca memòria. Quina poca vergonya

A més si tant és de xenòfog aquest Armengol, perquè en el consultori de Vila-rodona que ell fa de pediatre. Que digui quan immigrants aten? Va que ho digui.


La pregunta és: els aten igual que als autòctons ? això és tindria que fer mirar a veure si està fent visites de primera i de segona?

i paro ja que aquest tema hem posa del nervis....

FORA PxC

ESPANTAOCELLS

 
At 8:44 a. m., Anonymous Anònim said...

El sr. Armengol nomès es un gran orador, i la gent te la necesitat de que algú li digui que no perillen els seus minims.
Mínims que nomès existeixen al cap del Sr. Armengol, i s'encuida prou de fomentar.
Darrere no hi ha res mes que xenofobia i racisme, i sap perfectament la repercussio que això te aquí al nostre municipi, però tant els fa.
Aquestos senyors no son Vendrellencs ni ho senten, nomès senten el protagonisme, i s'adonen perquè estic seguríssim que s'adonen del mal social que estan fent. Es prou intel.ligent però malauradament seguirem aguantant les seves mentides.

 
At 6:17 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

No crec que l'Armengol es presenti a cap elecció que no siguin les municipals. És molt llest.

 
At 8:45 p. m., Anonymous Anònim said...

Li dono la raó al Miquel, no, no crec que es pugui presentar a cap d'altres eleccions que no siguin les municipals.No té qui li doni aixopluc econòmic.
I ho dic perquè, saps espantaocells? el finançament del carles no està tant clar a dia d'avui, el carles, tot sabem com n'està de malalt. El seu finançament li dona l'Hinojo de diners del Mercader (germà de la Teresa del PP)...per això fan tantes magarrufes a la intervenció de l'Ajuntament i ho sap tot el poble, mentre el Benet (que vol seguir apoltronadet al menys dos anys) es fa l'orni davant tot aquest contuberni. Contuberni que els propis convergents treuran a la llum perquè n'estant farts de tanta M...


PS. Com és que un senyor que diuen que és tant intel.ligent i que ha estudiat pediatria a Belgica, a casa nostra que manquen tants pediatres ha de dedicar-se a la medecina general? Com és que "tant brillant pediatra" fa de metge de capçalera en un país on no tenim pediatres i els hem "d'importar"? Francament no ho entenc...

 
At 12:08 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Apunto tan sols algunes de les vostres intervencions que m’han fet reflexionar. En primer lloc, corroboro la idea que exposava l’espantaocells quan descrivia l’absència del sr Armengol quan té lloc la lectura dels versos del Ball de Diables. Algú pensarà que es tracta d’una bestiesa o un fet menor però personalment crec que no és així. A ell el tipus de protagonisme que li ofereixen els membres del ball de diables no li agrada gens ni mica, més que res perquè el deixa en evidència i el descriu amb gran encert. A més, crec que de sentit de l’humor en té ben poc i com a màxim l’autor de les brometes ha de ser ell perquè els seus li riguin les gràcies.

Per cert, la Muntsa abordava una qüestió que no havia pensat fins aquest precís moment. Com és que el sr Armengol exerceix de metge general amb les greus mancances de pediatres amb les quals ens trobem a casa nostra??? No tinc la resposta però realment és sorprenent. I seguint amb el món professional, com comentava l’espantaocells, seria curós constatar si desenvolupa la seva feina amb la professionalitat que se li pressuposa, és a dir, tractant a tots els seus pacients sense diferencies motivades pel país del món que els va veure néixer.

Jo també penso que PXC no es presentarà a nivell estatal però si realment es volen comparar amb Suïssa que s’animin a veure la derrota sense precedents que obtenen i aleshores no els quedaria cap altre remei que callar. Ja que mentides i més mentides potser a curt termini es veuen viables però amb el pas del temps acaben sortint a la llum.

Cordialment,

Laia

 
At 12:25 p. m., Blogger garmir said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

 
At 12:29 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Tothom hauria de poder viuré amb calitat , aixi no caldrien partits com PXC.

 
At 3:47 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola Laia, felicitats pel blog. Podries facilitarel link per llegir la carta que cite del senyor Armengol? em faria gràcia llegir-la per veure'n els "arguments". Estic d'acord amb el teu article.

Gràcies.

 
At 3:48 p. m., Blogger Laia Gomis said...

El primer lloc esmentar que surt un comentari eliminat però jo no he eliminat absolutamnet res. No entenc com ha tingut lloc aquest fet però volia deixar molt clar que jo no he fet absolutament res.

Fet aquest apunt imprescindible, dir que PxC no té com a objectiu que la qualitat de vida de les persones millori, sinó més aviat que tota la seva atenció es centra entorn la immigració sense cap altra poposta alternativa. Avui en dia, hi ha moltes altres matèries que preocupen als ciutadans i monopolitzar el debat és realment perillos.

Laia

 
At 4:15 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Anònim moltes gràcies pel teu comentari i t'adjunto la carta del sr Armengol perquè la llegexis amb deteniment, va sortir publicada al diari del Baix Penedès, 02/11/07:


DE SUÏSSA AL VENDRELL

August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell

El guanyador de les eleccions generals que es van celebrar a Suïssa aquest diumenge dia 21 va ser l'UDC (Unió Democràtica de Centre) amb el 29% dels vots, el percentatge més alt mai assolit per un partit guanyador des de l'any 1919 a Suïssa.

Els partits conservadors com ara els radicals i els demòcrata-cristians sumaven com a segona força i el partit socialista amb només un 19% seria la tercera força, cosa que va afavorir una significativa pujada dels verds fins al 9,5%.

En el programa electoral de l'ara primera força política suïssa, l'UDC contemplava l'expulsió del país dels immigrants delinqüents i de les seves famílies. I en el seu cartell electoral es representaven tres ovelles blanques (suïsses) fent fora del país a puntades una ovella negra (estrangera).

Amb aquesta victòria es pot preveure que Cristoph Blocher, líder de l'UDC que fins ara ha sigut ministre de Justícia i Policia del govern suís, endureixi encara més el seu discurs antiimmigració.
Des de Plataforma per Catalunya (PxC) volem comentar aquests resultats electorals per la semblança que aquesta situació podria tenir al Vendrell en les municipals d'aquí a quatre anys. No en va PxC i l'UDC tenen molts punts en comú, i també Suïssa i Catalunya dins del context europeu.

Que passaria si s'extrapolessin aquests resultats al Vendrell i PxC passés a ser la primera força l'any 2011 amb el 30% dels vots i el PSC fos relegat al tercer lloc amb un trist 19%?

Tenint en compte que PxC ha pujat 12 punts en quatre anys, del 6 al 18%, i que el PSC n'ha baixat 9, del 37 al 28%, i si la tendència és aquesta, la carrera per l'Alcaldia d'aquí a quatre anys estaria més oberta que mai.

Les noves i desacomplexades idees polítiques representades aquí per PxC estan triomfant a Europa, mentre que els caducs postulats postmarxistes proimmigracionistes dels socialistes ja no se'ls creu ningú ... què hi hauria d'estrany en una hipòtesi com aquesta? És clar que PxC representa la innovació i el futur, mentre que el PSC és el passat.

 
At 5:37 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Laia, no et preocupis, el comentari eliminat l´havia fet jo, no m´ha agradat el que deia i per això, jo mateix l´he esborrat per evitar debats innecesaris.
Jo d´aquest tema, l´únic que puc afegir es que s´hi ha gent que vota PXC es perqué per ells com per els suïssos el control de la immigració, és important.
Saps és que aquests temes desperten moltes passions com els temes identitaris i per aixó, penso que s´ha d´anar amb peus de plom, per evitar caure en debats d´atacs personals, és millor fer comentaris generics per evitar que ningú s´enfadi.
Una salutació.

 
At 7:28 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Garmir t'agraeixo moltíssim la teva sinceritat en afirmar que tu mateix has eliminat el comentari, la veritat és que no sabia com havia tingut lloc això que algú havia eliminat el comentari. No volia que ningú penses que la censura es trobava present en aquest espai.

Respecte el tema de PxC, parlo amb força coneixement de causa perquè com a vendrellenca conec quina és la manera d'actuar i treballar que tenen els membres d'aquest partit que sota la mascareta de la immigració tot ho volen relacionar.

No m'agrada gens generalitzar, opto per destacar las peculiritats i la manera de fer que tenen aquests individus. L'engany i la demagogia es troba en la base de tots els seus plantejaments.

De nou, moltes gràcies per l'apunt,

Laia

 
At 12:24 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola LaiaEstic sorprès dels teus comentaris generalitzats, a tots els membres de PxC.

Jo personalment no estic identificat amb el que tu dius, és més, suposo que tots els seus votants tampoc.

Des de les passades eleccions sembla que PxC és una obsessió per a alguns partits, i no hauria de ser així.

Si en el seu ideari el control de la immigració il·legal, és el seu tema principal, gairebé el 20 % dels votants també ho van considerar.
Per tant és un error per la vostra banda, no admetre uns resultats democràtics.
Toca callar i treballar.Fins a ara

 
At 11:06 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Només voldria apuntar un element, com a demòcrata accepto TOTS els resultats electorals, en cap moment els qüestiono. És més, aquesta posició l'he demostrada sempre i només cal que facis un repàs per aquest espai i constataràs com a diferència d'alguns la meva línia ideològica no ha patit cap canvi ni abans ni tampoc després de les eleccions.

Veig que PXC es sent el centre d'atenció dient que és l'obsessió de determinats partits polítics, no t'enganyis perquè això no és així.

L'únic que ens preocupa, i prefereixo emprar a nivell estrictament personal i abandonar la primera persona del plural, és les mentides i la demoagògia que empreu dia si i dia també.

Ara, no patiu perquè el joc brut sempre té els dies comptats, i sinó temps al temps.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home