dissabte, d’octubre 20, 2007

Parlem del butlletí municipal


Dijous a la tarda entre les cartes que es trobaven al interior de la bústia de casa trobava una revista titulada Plaça Vella, ràpidament la identificava com el butlletí municipal malgrat els canvis realitzats pel nou equip de govern.

En primer lloc, el format era completament diferent, a més els tons ataronjats eren la constant al llarg de tota la publicació, un detall més perquè siguem conscient que Convergència i Unió es troba al capdavant del govern municipal.

Respecte la informació que al seu interior podem trobar deixa molt a desitjar, pensava trobar escrits amb un aprofundiment exhaustiu però aposten per escrits estèrils sense entrar en el fons de la matèria per evitar donar massa informació. Tanmateix, entre totes pàgines que integren la revista em voldria quedar amb una i fer un petit comentari de la mateixa, és aquesta.


El govern en minoria de Convergència i Unió s’apunta com a mèrits propis dels primers 100 dies de govern diversos assumptes i qüestions realitzats per l’anterior equip de govern socialista. No m’agrada ni la mentida ni tampoc l’engany i crec que no està de més realitzar algunes puntualitzacions:

- Les 600 places d’aparcament gratuït: una gran acció de govern però aquesta es desmitifica quan sabem que a Ca l’Escori les negociacions amb el propietari del terreny i l’acord que es va assolir per la construcció d’un aparcament es va dur a terme per la pròpia alcaldessa Helena Arribas. Respecte als aparcaments de Sant Salvador, no està de més dir que ben aviat en l’indret que actualment hi ha aparcaments s’hi construiran vivendes, i per tant, desapareixerà el gran aparcament

- La remodelació del teatre La Lira: el més fàcil és anar a fer-se la foto el dia d’inici de la remodelació però qui va impulsar el projecte i qui va buscar el finançament??? Ràpidament ho descobrireu, l’anterior regidora d’educació i cultura, Belén Alcon i la mateixa alcaldessa, Helena Arribas.

- Parlen de la creació de l’oficina d’empadronament....més aviat haurien de dir la destrucció de l’excel·lent servei d’atenció on s’atenien als nouvinguts, a TOTS, no només immigrants sinó també a persones que venien de l’arèa metropolitana o de qualsevol racó del nostre país.

- El projecte de l’escola bressol al Botafoc: hi havia un projecte realitzat i que havia començat a tirar endavant al carrer indústria, és cert que hi havia un petit problema de fàcil solució a través d’una sèrie de converses. Però lluny, de mirar de resoldre’l han optat per emportar-se l’escola fins el Botafoc i fer un altre projecte, duplicitat de despeses, perquè ara implica fer un altre nou projecte...

- La nova rotonda de l’antiga N-340, imagino que deuen fer referència a l’entrada del Vendrell per donar accés als Bulevards. Si realment és aquesta, dir que aquesta rotonda ja estava projectada.

- Elaboració del pla de voreres i de pavimentació : es fa SEMPRE cada dos anys.

- Més seguretat: amb aquest tema no es pot jugar sinó que s’ha d’anar molt alerta perquè sinó podem caure dins un pou sense sortida i entrar en una dinàmica molt perillosa. No sé com es pot quantificar aquest increment de seguretat, no es pas una recriminació sinó que desconec cap mecanisme existent per constatar fefaentment aquesta realitat.

Tanmateix, voldria aprofitar aquesta qüestió per parlar de la videovigilancia, els comerciants són partidaris de la mateixa però quan els socialistes van arribar al govern l’any 2003 van trobar apagats aquests mecanismes perquè no es disposava del permís del Ministeri del Interior. Si no estic mal informada crec que les han tornat a engegar sense disposar del permís que el Ministeri de l’Interior ha de lliurar...

- Reforç dels Serveis Socials: abans de la finalització de l’anterior legislatura ja s’havia fet efectiva la demanda de més personal amb els plans d’ocupació.

Podria continuar i continuar, però crec que amb la informació exposada anteriorment és suficient per copsar com més de la meitat dels èxits dels quals fan gala els membres de l’actual equip de govern de Convergència i Unió són fruit del treball de l’anterior equip de govern socialista.

Abans d’acabar, només afegir que l’espai dedicat als grups municipals s’ha retallat una tercera part. Un fet que entra en plena contradicció amb el lema que encapçala la portada del butlletí Un Vendrell més participatiu així com també l’editorial en la qual l’alcalde afirma “Estem fent un Ajuntament molt més proper a la ciutadania”.

22 Comments:

At 10:50 p. m., Anonymous Anònim said...

He arribat aquí de casualitat, però el teu blog m'agrada, i molt.
PD: jo vaig posar directament el butlletí a reciclar... prf.

 
At 10:38 p. m., Anonymous Anònim said...

Crec que el millor que pots fer és agafar-lo i tirar-lo dins el contenidor de paper directament. Realment te menys suc que un publicitat del Plus o del Dia. Res de res. Tu fes-me cas i no perdis el temps amb publicitat inútil.
El gall sense galliner.

 
At 12:11 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Clarissa gràcies pel teu comentari, sempre que vulguis aquest espai és també el teu espai.

Anònim, tinc el mal o bon costum de llegir tot el que em cau a les mans. Una altra de les meves manies és guardar determinades publicacions perquè normalment hi ha persones que tenen molt mala memòria i si guardes l'exemplar arxivat és ben senzill recorrer al mateix per demostrar les incogruencies existents sobre el tractament que es realitza d'un mateix assumpte en un moment diferent del temps.

Cordialment,

Laia

 
At 10:25 p. m., Anonymous Anònim said...

eiii, doncs jo he trobat el butlletí molt il.lustratiu i objectiu. Trobo que mostra clarament i sense empatx que tenim un equip de Govern sense idees propies (potser per això voten a favor de les mocions de plataforma) dirigits per un avi al qual ja no li interessa res més que la seva propia persona i per un 50% de passarells i 50% d'aprofitats... Em sembla fantastic que CiU és mostri tal i com és.
Joana P.

 
At 10:29 p. m., Anonymous Anònim said...

Més mal que l'anonim recicla! Veig que l'amic Miquel no piula...com que es parla de crestes... Per cert sabeu que la manera vulgar de designar l'òrgan sexual masculí en anglés és ‘cock’ (gall) i en francés el vocable ‘coquard’ significa «gall vell», expresió equivalent a la que emprem per dir d'algú que és un “viejo verde”?


PS. Tant de bo el gall no tingués galliner...

 
At 10:43 p. m., Anonymous Anònim said...

Veig que s'ha començat a parlar d'un bodri de paperassa que costa un pastón al tema dels galls. Recordeu: "El gallo, ese altanero animal que impera en nuestros corrales, celoso pachá del gallinero que cuida su nutrido harén con bizarra agresividad"
Demagogs, mentiders, vergonya per la classe política i per tots els vendrellencs, els de CiU segueixen tal i com ho vàren fer l'altra vegada,quan van poder desgovernar.Atorgant-se mèrits que no són seus i no fent res més que gastar diners públics sense control.

 
At 10:56 p. m., Anonymous Anònim said...

Mireu, a mi el que em sap greu és pensar que al pobre Sr. Armengol, li pasi això d'aquesta malatia que es diu Alzehimer (s'escriu així, oi?) Em sap molt greu que el primer representant del Partit Xenofov de Catalunya (PxC) hagi perdut el serení d'aquesta manera. El pobre encara es pensa que els socialistes governen i els fa la oposició!. No és conscient que governa CiU amb el seu suport encobert. Confio en que la brillant número 2 del partit pugui fer front a la situació.

 
At 10:58 p. m., Anonymous Anònim said...

Josefina, no et preocupis, si la número 2 del Partit Xenofov de Catalunya (PxC) no se'n pot fer càrrec de tot, sempre li pot donar un cop de mà aquell senyor que diu que es corre a la borsa. El número 4, oi?

 
At 11:42 p. m., Blogger Laia Gomis said...

El problema es que CIU navega entre dos aigües, la feina més bruta la delega als seus amics i companys de viatge de PXC sense oblidar el gran paper del PP que per molt que ens vulguin vendre que són i fan d'oposició no ens ho creiem perquè a tot voten religiosament en el mateix sentit que ho fa el grup de CIU... quina oposició més curiosa, no?

Només un apunt per les persones que llegiu els comentaris i desconeixeu una mica la realitat vendrellenca, perquè pogueu comprendre el comentari del Jordi Mercader, afegir que el número 4 de Plataforma diu que és corredor de borsa...jo no dic res al respecte que tothom faci volar la imaginació com millor desitgi

 
At 9:15 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola Laia i la resta de comentaristes. La llàstima d'aquest article és que no anomenis totes les revistetes que es reben gratuïtament. L'OPCIO de CiU, El FOC del PSC... que encara fan més llàstima i són una font de demagògia i confusió per a la ciutadania. A més, és una vergonya que hi hagi segons quina publicitat de l'administració.
El que exposes sobre el butlletí municipal passa ara i passava abans quan manava el PSC. El problema ve de fons i de tarannà dels dos partits majoritaris del municipi.

Roger Caballero Folch

 
At 6:22 p. m., Anonymous Anònim said...

Si roger hi ha tres revistes patètiques: el foc que ha perdut molt, l'opció que sempre el butlleti de ciu i plaça vella que està bonica, però més buida que mai.
El gall sense galliner

 
At 10:10 p. m., Anonymous Anònim said...

Home Roger, per fi has ensenyat una mica de quin pal vas, resulta que l'Opcio, si no recordo malament, ja fa temp,s que existeix, es a dir desde la legislatura en que manva CiU.
Vull recordar-te que ademes llavors la pagavem tots els Vendrellencs.
Per tant, el k dius, es que recolses aquestes maneres, i hara dius que els altres tambè ho fan?.
Mira hem sembla que queda clar, per la teva part. ......
Kina pena.....

 
At 12:38 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Roger, en aquest article tan sols abordava el tema de la revista municipal Plaça Vella. No estic d’acord amb la generalització que realitzes perquè ho podem comprovar quan vulguis ja que mentre el PSC va estar al capdavant del govern municipal del Vendrell la informació que sortia publicada al butlletí municipal era real, no es col•locaven les medalles de les gestions realitzades per anteriors equips de govern sinó que quan determinades actuacions s’havien engegat amb altres equips de govern, així ho feien constar.

Aprofitaves el teu comentari per parlar de les revistes o diaris gratuits potencialment fidels a CIU i al PSC, jo també et diré la meva. Realment trobo absurd l’existència d’aquests mitjans perquè si tothom veu clarament quina tendència hi ha al darrera de cadascun, crec que perden tota la credibilitat. Ara bé, els partits polítics són ben lliures de triar les seves estratègies i imagino que alguna raó deu motivar aquestes actuacions.

Tanmateix, no tolero que la revista MUNICIPAL, Plaça Vella, es converteixi en un butlletí informatiu de CIU, per la simple raó que està finançada per TOTS els vendrellencs i les vendrellenques i mereixem una informació veraç, contrastada i amb el major grau d’objectivitat possible.

Cordialment,

Laia

 
At 1:04 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia, deixant de banda els partits polítics que hi ha darrera de cada publicació (que tots sabem a qui pertanyen), aquestes no deixen de ser un producte publicitari i electoralista, tan és les veritats o falsedats que s'hi publiquin, el cert és que les dues grans forces polítiques de El Vendrell utilitzen aquest mitjà per començar la campanya electoral molt abans del que toca.

Crec que ja va sent hora de que els representats que tenim al ajuntament, siguin del color que siguin, aprenguin a ser més humils i a saber callar quan han de callar i a parla només quan tinguin quelcom important a dir, tot el demés és demagògia.

Atribuir-se mèrits ho sap fer tothom, però governar de manera eficient, complir les promeses realitzades en la campanya electoral i realitzar “el canvi” tan anhelat per part de la formació que governa actualment, sembla que no sigui tan fàcil.

Potser si s’esforcessin una mica més, el poble els ho agrairia i això es veuria reflectit d’aquí quatre anys, però si segueixen mirant únicament com omplir-se les butxaques, el poble respondrà. I llavors ningú entendrà perquè l’índex d’abstenció electoral va en augment. A mi no em sorprèn en absolut!

Una jove vendrellenca

 
At 11:55 p. m., Anonymous Anònim said...

A la jove vendrellenca, l'últim anònim, i a tots vosaltres:
1. jo no sé a qui pertnanyen les publicacions, sé en tot cas si me les llegeuxo contra qui carreguen, encara que totes elles siguin pobrissimes de continguts. però com a ciutadà no em preocupa perquè no les pago, la que sí sé que pago amb els meus diners és la plaça vella per tant no admeto que retallin la participació de tots.
Sempre m'alegra, potser pel fet de no ser-ho, que les i els joves del vendrell tingueutant clar que sou només "dues grans forces" a repartir-vos els pastis. Perdona jove vendrellenca, però avui, ni grans ni fortes són les dues formacions a priori demòcrates. Empatats a 7 vots i amb la visagra del partiti xenofov per Catalunya (PxC) 2 de PP (autèntic) i un que com si no hi fos... d'on surt el pderio de les deus grans forces? que no veieu que de no unir-vos aviat aneu abocades al fracàs; que el PxC treurà el doble de representants perquè té el temps i els diners per fer-ho? que no veiu que l'Hinojo els proporciona el finançament? Deque parlem...avui al Vendrell no governa cap "gran força" ni oposiciona "cap gran força". El vendrell el mana el gall, el "coquard", ni la ideologia ni els partits... Ni aquestes grans forçes desaparegudes en combat, que ni tant sols van a anar a votar...

 
At 12:11 a. m., Anonymous Anònim said...

el gall, morirà per nadal per fer la sopa de galets o per primavera.
No atabaleu amb revistes. Que cadascu pagui el que vulgui, l'opció i això que dieu del Foc que jo no he rebut, però si us plau no fotem!!! que el carai de Plaça vella si que el paguem entre tots i a mi em foten una pasta d'IBI, i de tot!!!!!. Que molt de dir que abaixaràn impostos però d'escombraries ja pagaré un huevo més el proper any!
No se, como que el Benet se haga la jubilata a cuenta de otros pressupuestos y no los municipales no? Que el tio ja tiene pasta como para no ir jodiendo del presupuesto municipal, no? Bueno aleagur. Que les jodan!

 
At 9:42 p. m., Anonymous Anònim said...

Jo diria que veient la publicitat que tenen l'opció i el foc, sí que les paguem entre tots. Fixeu-vos-hi!
Roger Caballero Folch

 
At 10:40 p. m., Anonymous Anònim said...

Mira Roger, jo de militància tinc la que vull i pago la que vull, però com a ciutadà, ja pago impostos i no vull que els meus impostos vagin a parar a que el govern es faci publicitat.

 
At 2:56 p. m., Blogger Sóc el Roger, said...

Però Jordi si tots fan lo mateix i me'ls estic carregant a tots.
Roger

 
At 4:48 p. m., Blogger Laia Gomis said...

El nombre de comentaris que ha generat aquest article demostra l'interès existent vers aquesta qüestió tot i que molts dels comentaris introduien la vessant de les revistes gratuïtes properes als dos principals partits polítics, entesos com el PSC i CIU.

Personalment, no crec en la utilitat d'aquestes publicacions i no he dubtat en exposar-ho així mateix en diversos contextos. Vivim en una societat on la lectura s'ha convertit en un suplici i cada vegada es tendeix menys a llegir perquè si no hi ha grans fotos i unes lletres ben grans les persones en línies generals no es prenen la molestia de trencar-se el cap llegint aquestes publicacions.

Si us he de ser sincera no crec que aquestes revistes portin ni un sol vot als respectius partits polítics.

Podeu constatar quina és la meva posició al respecte per tant seria aburd que volgués defensar l'existència de les mateixes quan realment no crec en elles.

Cordialment,

Laia

 
At 10:18 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia i tot el demés si us pLau: l'únic que dic és que els partit poden pagar les publicacions que vulguin per ridicules que siguin, però si us plau DIFERENCIEM:el plaça Vella el paguem entre tots, les altres cadascú aguanta el seuu cost i per tant les legitima dir i fer el que vulguin.
EL PLAÇA VELLA SÓN DINERS DELS VEMDRELLENCS, les altres en tot cas són diners dels partits i dels seus afiliats. JO EM FICO AMB LA PLAÇA VELLA PERQUÈ LA PAGUEM TOTS!!!!!

 
At 12:52 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Jordi, estic completament d‘acord amb tu, és més, al meu primer comentari vaig emprar precisament aquest argument per defensar la posició que mantenia respecte els butlletins gratuïts i la revista municipal que molt bé exposes i reitero de nou per eliminar dubtes, la PAGUEM ENTRE TOTS, Així que la informació no pot es esbiaxada sinó que ha de procurar reflejar la realitat.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home