diumenge, d’agost 26, 2007

Una trista notícia

Quan he rebut la trista notícia de la mort del veterà militant socialista, el vendrellenc Germinal Ivern, el primer que m’ha vingut al cap ha estat la darrera ocasió en la qual vaig estar amb ell. M’havia de remuntar fins el 20 d’abril quan va tenir lloc la presentació de la candidatura socialista i vaig tenir el privilegi de presentar-lo juntament amb tota la resta de persones que s’havien implicat en el projecte socialista vendrellenc.

El Germi sempre ha estat un ferm partidari i defensor a ultrança dels valors intrínsecs del socialisme per aquest motiu no vaig dubtar en presentar-lo com un dels referents del socialisme vendrellenc.

La seva salut estava molt delicada però malgrat aquest fet ell procurava no faltava mai als importants esdeveniments socialistes. Recordo que després d’anomenar-lo, quan va ser el moment de pujar les escales del escenari, ho va fer amb una certa dificultat i va requerir ajuda però va aguantar estoicament tot el míting escoltant atentament i prestant molta atenció al llarg de les diverses intervencions.

La seva absència deixarà un buit important en el si del socialisme vendrellenc i per extensió també a la resta de la comarca perquè el Germi és una autèntica institució en el conjunt del Baix Penedès.

Demà, dilluns 27 d’agost, a les 17h rebrà l’últim adéu tot i que sempre restarà en el nostre record.

El Germi, pujant a l'escenari de la mà del diputat Ernest Benito i Josep Maria Pros.

4 Comments:

At 11:15 p. m., Anonymous Anònim said...

hola laia soc el xavi, el company del jordi que soc d'erc.

Aquest home va ser alcalde de vendrell no?.

salud

 
At 8:44 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Hola Xavi!

Tot apuntava que el Germi havia d'encapçalar la llista del PSC a les primeres eleccions democràtiques però unes setmanes abans de l'inici de la campanya va renunciar a ser el cap de llista apostant pel jove Martí Carnicer.

El Germi va ser regidor durant la primera legislatura i un lluitador infatigable durant l'època grisa i fosca de la dictadura franquista treballant aferrisadament perquè a casa nostra arribés l'anhelada democràcia.

Espero haver respost la teva qüestió.

Una abraçada!

Laia

 
At 1:11 p. m., Anonymous Anònim said...

Benvolguda Laia,
Et prego trasmetis les condolences de tots els socialistes que escrivim al blog Temps de Canvi als companys del PSC d'El Vendrell. Durem en el record al company Germinal, un company amb un bell nom, i molt adequat a les idees socialistes. Homes com en Germinal formen part dle fil roig de la història, d'un patrimoni del qual ens sentim molt orgullosos, La dels socialistes és una lluita sorda i constant, ja ho escrivia Émile Zola, en els darrers paràgrafs de la seva famosa novel·la que retrata la lluita dels miners:
"(...) els homes creixien sota la terra, un exèrcit negre i venjador, que germinava lentament entre els terrossos, creixent per a les collites del segle futur, unes llavors que aviat farien esclatar la terra."

 
At 12:11 a. m., Blogger Laia Gomis said...

El Germi va ser un lluitador infatigable durant el franquisme, des de la clandestinitat va treballar aferrissadament per recuperar els valors segrestats durant el franquisme i gràcies a ell i a totes aquelles persones que resten en l’anonimat però que van dur a terme un paper clau en aquells anys difícils, avui a casa nostra tenim una democràcia consolidada.

Ferran, gràcies per deixar el comentari i no tinguis cap dubte perquè transmetré el vostre condol al conjunt dels companys i les companyes del PSC del Vendrell. A títol personal us vull donar les gràcies per aquest noble gest i per escollir el meu espai per fer-ho.

Una abraçada!

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home