divendres, de juliol 27, 2007

ET TOCA!

La celebració de la revetlla de Sant Joan suposa un primer contacte amb la disbauxa, l’alegria i la diversió. Aquests atributs es trobaran presents durant tot el període estival arreu del nostre país, arribant als racons més tranquils i hinòspits. Les festes majors sacsegen les consciències i fan despertar de la quotidiantitat en la qual viuen pobles, viles i ciutats. Aquesta transformació converteix els nostres municipis en espais generadors d’un optimisme i una felicitat contagiosa on la vida brolla per totes les places i els carrers.

Tanmateix, a la nostra vila gràcies a l’arribada de les festes dels barris engeguem els motors i ens mostrem expectants per viure amb una gran intensitat els dies de gresca que ens proporcionarà l’esperada Festa Major. Novament, enguany la varietat existent en el programa d’actes ens demostrava la sensibilitat i el tacte amb el qual han treballat els membres de la Comissió de Festes per procurar que la Festa Major del Vendrell sigui una festa de tots els vendrellencs i les vendrellenques.

Precisament, aquest és el principal atractiu de la Festa Major del Vendrell. La gran diversitat d’activitats entre les quals podem trobar aquells elements més clàssics i tradicionals com serien els balls amb orquestres sense oblidar la vessant més religiosa com és la processó en honor a Santa Anna. Ara bé, l’encert de la Festa Major del Vendrell és conservar aquests elements però lluny de restar anclats en el passat, s’obre la porta a la innovació, a la imaginació i als nous reclams que puguin satisfer al conjunt de la població del Vendrell.

En aquest nou escenari, el foc es converteix en el gran líder perquè la seva presència durant els dies de festa major desperta un enorme interès i per a molts una festa major sense el castell de focs, la cercavila de foc o l’encesa del campanar no seria pròpiament una festa major.

Sense abandonar el món pirotècnic i seguint aquest mateix camí, una sorollosa mascletada es convertia en un bon reclam per donar el tret de sortida a la Festa Major del Vendrell del 2007. La curiositat condueix a treure el cap fins a la Rambla Josep Cañas a un bon nombre de vendrellencs i vendrellenques, l’expectació era màxima per viure in situ un espectacle difícil de descriure amb paraules.

Una vegada finalitzada la mascletada, l’ambient quedava impregnat d’una olor especial i particular que ens acompanyarà durant tots els dies de festa major perquè les ganes de passar-s’ho bé i aprofitar tots els moments màgics i enigmàtics que aquests dies ens ofereixen no es poden deixar escapar.

Si bé és cert que ens trobem a la recta final de la festa major no s’ha d’abordar amb tristesa ni tampoc amb malenconia sinó que cal viure amb una gran intensitat els actes que encara s’han de desenvolupar. Les festes majors poden tenir un meravellós programa però sense la complicitat de les persones que hi participen activament esdevindrien en quelcom moribund i sense vida. Així que no us entretinc més i gaudiu intensament els darrers actes de la festa major i no oblideu l’eslògan que encapçala la Festa Major del Vendrell del 2007, ET TOCA!


Article publicat al Diari del Baix Penedès, 27/07/07
Laia Gomis

2 Comments:

At 7:02 p. m., Blogger Miquel Casellas Porcar said...

Un dels actes més celebrats de la festa major va ser la representació de l'oratori de l'àngel Tobies. L'estat de conservació de l`orgue està força defectuós. A veure si surt una iniciativa per a la seva restauració definitiva amb concerts, recapte i el que faci falta.

 
At 1:08 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Em consta això que exposes en el teu comentari perquè l'orgue està força deteriorat i crec que no hauríem de restar impacibles deixant passar el temps i quan sigui massa tard lamentar-nos de no haver actuat abans.

Desconec quina hauria de ser la tècnica per mirar d'implicar al conjunt de la ciutadania del vendrell però crec que tots plegats hauríem de reflexionar-hi

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home