dijous, de juliol 26, 2007

FESTA MAJOR 2007

Una imatge de la Rambla Josep Cañas amb la mascletada preparada per encendre...

Una eixordadora mascletada va donar el tret de sortida a la FESTA MAJOR DEL VENDRELL 2007. La Rambla Josep Cañas es trobava plena de vendrellencs i vendrellenques de totes les edats, grans i petits, no es volien perdre aquest gran l’espectacle.

Una vegada finalitzat el primer acte de la Festa Major del Vendrell tenia lloc un espectacle inaugural que acabaria amb el tradicional castells de foc des del camp d’Esports.

No us penseu que aquí es posava el punt i final al primer dia de festa major sinó que a la Rambla i a la Plaça de la Sardana, la festa continuava!

Tanmateix, el dia de SANTA ANNA, avui 26 de juliol és el dia de la festa grossa. Al matí té lloc la tradicional cercavila amb la presència dels diablons, el ball de diables del Vendrell, el ball de panderos, el ball de les gitanes, el ball de pastorets, el ball de bastons, els gegants i nans del Vendrell. El colofó final de les actuacions arriba de la mà dels castellers dels Nens del Vendrell.

Els gegants del Vendrell en un moment del ball

La Plaça Vella el dia de Santa Anna és plena a vessar, tothom vol veure en directe les actuacions dels diversos balls a la plaça i trobar un lloc on es pugui contemplar amb bona visibilitat no és gens senzill. El truc no és cap altre que no esperar a última hora i arribar amb temps per gaudir d’una bona posició, tanmateix malgrat aquest fet els moviments constants de les persones sempre provoca que de tant en tant algú se’t posi al davant i et tapi la bona perspectiva que gaudies, així doncs, tranquil·litat i paciència que són dies de festa!

El Ball de les Gitanes

Sota un sol d’infern arriba el moment estelar del dia, els esperats versos que el Ball de Diables del Vendrell pronuncien sota del balcó de l’ajuntament. Convé que no ens enganyem perquè aquest acte sempre ha despertat gran expectació pels vendrellencs i les vendrellenques i malgrat el poc sentit de l’humor d’alguns i les crítiques que puguin despertar en sectors pocs amics de les bromes, som molts els que gaudim d’aquest acte.

Avui mateix, parlava amb companys i companyes de la universitat, perquè malgrat estiguem de vacances s’ha de procurar no perdre el contacte i els explicava que al Vendrell estem de festa major igual que en altres localitats. A mesura que anàvem parlant me n’he adonat que conceptes que a casa nostra tenim per la mà i donem per entesos en altres poblacions no massa llunyanes a la nostra desconeixen la figura satírica com són els versos del ball de diables.


Tot apunt per l'entrada del Ball de Diables del Vendrell a la Plaça Vella

Aleshores, he pensat que quan avui abordaria aquesta qüestió en aquest espai faria una petita puntualització perquè tots els lectors i les lectores puguin entendre que els versos del ball de Diables del Vendrell es caracteritzen per explicar alguns elements que han tingut lloc a la nostra vila, des de la vessant política, social i cultural i fer-los passar pel sedàs de la crítica sempre des d’un to irònic, satíric sense perdre mai l’humor.

Enguany, les passades eleccions municipals celebrades el 27 de maig ha estat un tema molt recorrent en molts dels versos. Seria incapaç de reproduir el primer vers que he escoltat avui a plaça però ha estat impressionant, en acabar el mateix ha despertat uns sonors i constants aplaudiments entre totes les persones que ens trobàvem a la Plaça Vella. Els quatre regidors de Plataforma per Catalunya han sortit en molts dels versos, així com també la regidora del PP, Teresa Mercader, que s’ha endut bona part del protagonisme arrel de la denúncia que va interposar davant els jutjats per unes imatges que apareixia ella caricaturitzada a les falles dels barris del Vendrell, un dia abordaré amb més deteniment aquest assumpte que dóna molt de si.

No us penseu que els anteriors han estat els únics objectes de crítica, sinó que els diables també han pensat en antics regidors com Belen Alcón o el regidor de Festes de la passada legislatura, Isidre Aymerich que s’han esmentat en algun vers. I els actuals regidors també s’han endut alguna que altra crítica, de manera especial el nou alcalde, Benet Jané i la cap de l’oposició, la socialista Helena Arribas.

Al llarg d’aquest escrit he anat intercalant algunes imatges que he pogut captar, sé que no passaran a la història per la genialitat de les mateixes però és les condicions no eren les millors per poder fer bones fotografies.

Bé, us deixo perquè la Festa Major continua i no em vull perdre la CERCAVILA DE FOC, que acabarà amb la carretillada a càrrec del Ball de Diables del Vendrell i després tindrà lloc l’esperada ENCESA DEL CAMPANAR.

Us desitjo una molt bona FESTA MAJOR i gaudiu amb gran intensitat tots aquests dies de festa!!!!

6 Comments:

At 11:41 a. m., Anonymous Anònim said...

...i els castells.

 
At 1:07 p. m., Anonymous Anònim said...

http://www.nensdelvendrell.org/

 
At 1:33 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Afeccionat ho sento per deixar-me d'incloure els castells, ara mateix he subsanat aquest greu error de manera que els castells ja formen part de l'article. Vaig escriure aquestes quatre ratlles sobre la festa major ràpid i corrents i vaig cometre el greu error de no repassar-m'ho, sinó hagués constatat l'absència dels castells.

Demano disculpes per aquest oblit i aprofito per agrair-te aquest comentari.

Cordialment,

Laia

 
At 2:37 p. m., Anonymous Anònim said...

No et preocupis! Només he posat l'enllaç pq la gent també pugui veure les fotos de Santa Anna :-)

Salut!

 
At 7:26 p. m., Blogger Sette said...

Molt bones Laia!

M'agrada moltíssim la teva plana!

Em dic LLuís, Sette pels amics!

Fins aviat!

 
At 6:33 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Afeccionat gràcies per l'enllaç, així tots els curiosos podrem anar a fer un cop d'ull a la pàgina web dels nens del vendrell.

Lluís, celebro que t'agradi la meva pàgina, gràcies per participar en aquest blog perquè com molt bé us he dit en nombroses ocasions també és el vostre espai si així ho voleu.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home