divendres, d’abril 27, 2007

El compte enrere

Mil quatre-cents seixanta dies sembla una eternitat però aquesta extensa xifra es pot resumir sota una concepció que ràpidament desvetllaré perquè hi estem més familiaritzats, es correspon als quatre anys que dura una legislatura. Aquells que es troben al capdavant del govern municipal el temps els hi deu haver passat volant, els projectes acabats avalen una tasca incessant però la fi imminent de la present legislatura no els ha permès veure acabats altres que es troben en plena fase d’execució.

Si preguntem a l’oposició, el discurs serà completament el contrari perquè estan desitjant que aquesta legislatura s’acabi per poder presentar-se a les eleccions municipals davant la ciutadania i si aquesta els hi atorga la seva confiança convertir-se en una alternativa de govern.

Convé no oblidar que tant els uns com els altres seran examinats, estudiats i analitzats pel conjunt de la població. Els vendrellencs i les vendrellenques tenim l’última paraula perquè tots nosaltres haurem de decidir a través dels nostres vots qui volem que governi al nostre municipi durant els propers quatre anys.

Les opcions polítiques són diverses perquè el Vendrell compta amb un espectre ampli de candidatures, des de l’extrema dreta passant pel centre fins arribar a l’esquerra. Un total de vuit llistes electorals es presenten davant els ciutadans amb uns programes ben diversos que anem coneixent amb comptagotes. A mesura que passen els dies i s’acosta la data màgica del 27 de maig la informació es va multiplicant exponencialment.

Recentment, hem pogut apreciar el sorgiment de nombroses noves candidatures, algunes es corresponen a partits polítics de recent creació inscrits al Ministeri de l’Interior durant aquest 2007, altres directament són plataformes i també hi cap l’opció d’agrupacions d’electors. Com podem comprovar són diverses les possibilitats existents per concórrer davant unes eleccions municipals i aquest fet ens pot explicar en gran mesura que de la nit al dia apareguin dins l’espectre polític totes les opcions anteriors.

Que ningú es pensi que aquest és uns segell amb denominació d’origen del Vendrell perquè són diversos els municipis que es troben en una situació similar a la que tenim a casa nostra. Aquells que no ho acabin de veure clar, els hi recomano una acció tan senzilla com és obrir el Butlletí Oficial de la Província i comprovar la pluralitat de candidatures existents en molts municipis. Personalment, crec que convé no menysprear aquesta nova realitat perquè no sabem com sortiran les coses, potser no passarà de la simple anècdota o pel contrari s’endurà el protagonisme de la jornada electoral.

Avui comença el compte endarrera, falten exactament trenta dies perquè les eleccions municipals tinguin lloc. Els partits polítics treballen emprant totes les seves energies perquè la prova de resistència que fa dies que estava anunciada s’està convertint en una prova de velocitat. El resultat del campionat es farà esperar perquè l’escrutini serà l’encarregat de desvetllar totes les incerteses i les incògnites existents fins el dia d’avui


Article publicat al Diari del Baix Penedès, 27/04/07
Laia Gomis

2 Comments:

At 12:59 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
La veritat és que fa il-lusió aquestes eleccions, son les que mouen més gent, toquen els temes més propers i on el vot de cada persona té més importància i més al municipis no molt grans on s´ha de lluitar vot a vot, i on petites variacions de vots poden alterar la correlació de forces.
Et desitjo que et vagi bé.

 
At 1:59 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Moltes gràcies pel teu desig, espero que el transcurs d'aquestes eleccions vagi molt bé però com exposo a l'article tots mirem amb admiració el dia 27 de maig perquè ens desvetllarà tots els secrets.

Els ciutadans poden anar pensant i rumiant sobre les diverses opcions que com a minim en el meu municipi poden escollir.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home