dilluns, de setembre 11, 2006

L'11 de setembre al Vendrell


En un entorn envejable hem celebrat les vendrellenques i els vendrellencs la Diada Nacional de Catalunya. Els jardins de la Vil·la Casals acollien la celebració de l’acte institucional de l’11 de setembre del Vendrell, enguany l’encarregat de dur a terme la glossa institucional era el diputat al Congrés, Ernest Benito i Serra.

De bon matí, tot estava a punt perquè a l’hora prevista es pogués començar l’acte, a mesura que el rellotge anava avançant, un degoteig de personalitats polítiques d’allò més diverses intercanviaven unes paraules a les portes del jardí de Vil·la Casals, en un ambient distès i agradable.

L’alcaldessa, Helena Arribas, obria l’acte amb un breu parlament i acte seguit deixava la paraula al diputat Ernest Benito i Serra. Tots aquells que estàvem presents a l’acte institucional coneixíem que l’objecte central del seu discurs seria el nou estatut d’autonomia de Catalunya, vigent des del passat 9 d’agost, però una enorme curiositat ens envaïa perquè no en sabíem res sobre els petits elements que un a un conformaven el gran cos articulat que s’amagava sota el títol "Un nou estatut per a Catalunya".

En un principi, havia pensat recollir a continuació algunes de les brillants frases que l’Ernest ha pronunciat al llarg del seu discurs però he refusat la idea perquè dissortadament no us puc transmetre el sentiment, l’emoció i l’enorme càrrega expressiva que l’Ernest li ha donat a tot el seu discurs.

La vida està formada per instants únics i irrepetibles, tenir l’oportunitat de compartir un dia tant important com és l’11 de setembre amb persones que estimes i aprecies no té preu i si a més li sumem el ritme de vida frenètic i les agendes que molts d’ells tenen, es converteix en tot un privilegi.

Abans de concloure aquest petit espai dedicat a l'11 de setembre vendrellenc us vull deixar amb dues imatges, la primera mostra un moment de la intervenció de l'Ernest i la segona és un pilar que els Nens del Vendrell han realitzat per cloure l’acte d'avui.