diumenge, de setembre 10, 2006

Guernica


El Guernica, conegut internacionalment com “el símbol universal dels horrors de la guerra ”, es troba en el nostre país gràcies al treball incessant del desaparegut historiador Javier Tusell. Avui es compleixen 25 anys que aquesta insigne obra pictòrica va arribar a Espanya, la voluntat del pintor malaguey era que aquest quadre no s’exposés en el nostre país mentre la dictadura de Franco estigués latent, així que respectant la decisió de Picasso, no va ser fins l’any 1981 que el Guernica va arribar a Espanya.

Avui és un dia de celebració i també de record, cada vegada que mirem aquest quadre del seu interior es desprèn un missatge clar i unívoc, les guerres només suposen massacres, morts, destrucció i dessolació. Així que recordem-ho tots plegats perquè aquesta és una gran lliçó expressada a través d'un traç majestuós.

2 Comments:

At 10:49 p. m., Anonymous Anònim said...

Jeje, només pels mitjans de comunicació que cites s'et veu el llautó. Llegir només mitjans de la teva corda fets directament des de Ferraz només alimenta la ingorància i el sectarisme.

 
At 12:56 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Sento informar-te que l’opció de posar els links és una decisió estrictament personal, no t’oblidis mai que et trobes en el meu blog i si aquells aspectes que es tracten al llarg d’aquesta pàgina no t’agraden em sabrà molt de greu però no canviaré el meu estil per un comentari que s’amaga sota l’anonimat.

Procuro llegir cada dia el país, el periodico, el diari de tarragona, l’avui i la vanguardia, i sempre que tinc un petit forat repasso la premsa econòmica, per tant em sembla que sectarisme res de res, procuro estar el més informada i cercar la pluralitat d’opinions i percepcions sobre l’actualitat més imperant dels nostres dies. Per cert, oblidava que sóc col•laboradora del Diari del Baix Penedès, també es cou directament des de Ferraz?

Abans de parlar alegrement de les persones i jutjar-les el mínim que podrieu fer és informar-vos, tan sols és un petit consell

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home