dijous, de juliol 06, 2006

El segon Premi Andreu Nin

Recentment, tots parlem de la importància que suposa el fet de contribuir a la recuperació de la memòria històrica. Les declaracions oficials, els escrits i els parlaments que diverses autoritats efectuen en aquesta direcció són de gran importància però la plasmació real d’aquest fet és el treball incessant que des de diverses administracions s’efectua perquè no caigui en l’oblit col·lectiu la nostra pròpia història.

Moltes són les persones que s’omplen la boca amb aquest assumpte i quan arriba l’hora de demostrar i plasmar a través d’actuacions concretes i concises en aquesta matèria, aleshores es renten les mans. Aquest fet va ocórrer en el meu municipi, El Vendrell, quan l’any 1994, de la mà d’un ajuntament socialista, es va decidir convocar el Premi Andreu Nin d’investigació centrant l’atenció amb els temes de caràcter sociopolític. En aquella època el Vendrell es va convertir en un municipi pioner perquè hem de reconèixer que no estava tan difosa la idea de treballar per la recuperació de la memòria històrica. Dissortadament, tan sols va haver-hi una única convocatòria del premi perquè l’any següent, Convergència i Unió guanyava les eleccions municipals i sota el seu mandat no el va convocar mai. Gràcies a la voluntat i el treball incessant de l’actual equip de govern socialista, aquest premi s’ha pogut tornar a convocar i així l’ajuntament del Vendrell ha decidit posar el seu gra de sorra en la important tasca de recuperar la memòria històrica.

A continuació exposo les bases perquè totes les persones interessades puguin presentar els seus treballs d’acord amb els requisits exigits i aprofito l’avinentesa per encoratjar a participar en aquest premi a tots aquells que sentin una especial predilecció vers els assumptes polítics i socials.

1. L’Ajuntament del Vendrell convoca el segon Premi Andreu Nin d’investigació sobre temes de caràcter sociopolític.

2. Aquesta convocatòria es fa en dues modalitats: l'una per a treballs d’investigació universitària i l'altra per a treballs de recerca per a alumnes de batxillerat.

3. En totes dues modalitats, els treballs que podran optar al premi seran obres inèdites escrites en català, castellà, euskera, gallec, anglès o francès.

4. Cal que tots els treballs presentats tinguin una extensió no inferior a 100 folis, que es presentaran enquadernats i mecanografiats per una sola cara a doble espai.

5. Els treballs es lliuraran per duplicat i no hauran d’anar signats. Portaran un lema o un títol que s’indicarà també al damunt d’un sobre tancat, dins del qual constaran el nom, els cognoms, l’adreça, el telèfon i el DNI de l’autor. Tant al treball com al sobre hi haurà de constar la modalitat a la qual es presenta: al d’investigació universitària o al de recerca de batxillerat.

6. Al treball d'investigació universitària podrà optar-hi qualsevol persona, sense límit d’edat ni de titulació.

7. Per optar al premi del treball de recerca de batxillerat l’autor haurà de ser un alumne que estigui cursant batxillerat o que hagi acabat els estudis de batxillerat en el curs anterior a la convocatòria d’aquest premi.

8. El termini de presentació dels treballs finalitzarà l’1 de desembre de 2006.

9. El jurat estarà format per Pelai Pagès (professor d’Història de la UB), Enrique del Olmo (sociòleg i membre fundador de la Fundació Andreu Nin), Josep Maria Sala (membre de la Comissió Executiva i responsable de formació del PSC), Ernest Benito (pedagog i diputat al Congrés), Francesc Bonamusa (professor d’Història de la UAB) i Mercè Jordà (professora d’Història de la URV). El jurat estarà presidit per l’alcaldessa del Vendrell, Helena Arribas, i el secretari serà Josep Lluís Pascual, tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Vendrell. Els premis s’atorgaran per majoria de vots dels seus membres o podran ser declarats deserts, a criteri del jurat.

10. Els treballs s’adreçaran a: Ajuntament del Vendrell. Alcaldia. Pl. Vella, 1. 43700 El Vendrell. Catalunya (Espanya) Tel. 977 166 402 Fax: 977 166 426. 11. El veredicte, que serà inapel·lable, es farà públic a la vila nadiua d’Andreu Nin, al Vendrell, el dia 4 de febrer de 2007, commemorant l’aniversari del seu naixement. 12. La dotació del premi en la modalitat d’investigació universitària serà de 4.000 euros per a l’autor i l’edició i la publicació del treball. 13. La dotació del premi en la modalitat de recerca de batxillerat serà el valor d’una beca d’estudis per a realitzar una estada d’un mes a Anglaterra o Irlanda i l’edició i la publicació del treball.

1 Comments:

At 6:17 a. m., Anonymous Anònim said...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home