dissabte, de juny 10, 2006

TARRAGONA AL COSTAT DEL SÍ A L'ESTATUT!!!

Avui, dissabte 10 de juny a les 12 del migdia molts tarragonins i tarragonines teníem un acte a les nostres agendes al qual no podíem ni tampoc volíem faltar. El SÍ a l'Estatut arribava fins a la Canonja de la mà del futur alcalde de Tarragona, Pep Fèlix Ballesteros, el ministre d'Indústria, José Montilla, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall i en darrer lloc el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero.
Ells han estat els encarregats d'intervenir en aquest meravellós acte i explicar-nos detingudament perquè demanem el SÍ a l'Estatut. Tan sols resten vuit dies perquè el poble de Catalunya acudeixi massivament a les urnes i tinc la sensació que tothom coneix de prop els motius del Sí i en determinades ocasions tinc la percepció de fer-me pesada quan explico la importància de que la papereta del SÍ es converteixi en la protagonista del dia 18 de juny. Hem passat el meridià de la campanya i no ens hem de relaxar, hem de continuar explicant el perquè del nostre SÍ ja que cada dia trobo algú que em pregunta en què consisteix aquest SÍ i quin significat té per a les nostres vides, fet que em destrueix la percepció que a les línies anteriors apuntava.

L’acte d’avui ha estat una empenta molt forta per a tota la província de Tarragona recolzant el SÍ al nou estatut. Comptar amb la presència del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, demanant el SÍ al nou estatut és una aposta ferma i decidida vers Catalunya i com molt bé ell ha exposat avui mateix quan es va engegar aquest camí ell no cercava extreure un rèdit electoral com alguns vaticinaven inicialment sinó que més aviat amb aquesta qüestió des de molts sectors s’ha intentat desgastar al president amb el pretext del nou estatut i el proper 18 de juny, tots els que acudim a les urnes i dipositem un SÍ deixarem les coses ben clares sense que hi hagi lloc a la confusió.

A les onze en punt arribàvem des del Vendrell amb autocar, encara faltava una hora per l’inici del míting però es respirava un ambient de festa i d’alegria. A mesura que passaven els minuts anaven arribant més persones i entre elles molts companys i companyes de casa nostra que per compromisos previs a les 12 del migdia s’havien de desplaçar amb el seu vehicle particular tot i que em consta que haguessin volgut venir amb l’autocar. No obstant, el més important és que avui el Baix Penedès comptava amb una presència a considerar en el pavelló de la Canonja, nombrosos militants i simpatitzants que no hem volgut faltar a la cita però les nostres autoritats també estaven entre nosaltres. En citaré algunes, segurament em descuidi algú pel camí però és que en mig d’una aglomeració tan important de persones a totes no les he vist. Per començar, els regidors de l’Ajuntament del Vendrell i la nostra alcaldessa, Helena Arribas, l’alcaldessa de Santa Oliva, Cristina Carrera, l’alcaldessa del Montmell, Imma Costa, l’alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, el diputat a la Diputació de Tarragona, Pep Guasch, el secretari general d’economia, Martí Carnicer i el diputat a Madrid, Ernest Benito.

No seria just parlar tan sols d’aquelles persones més pròximes a nosaltres, dels nostres polítics baixpenedesencs sinó que també ressaltaria la presència de la vicepresidenta del Congrés dels Diputats, Carme Chacón, nombrosos diputats del Congrès dels Diputats, entre tots ells destacar la presència dels tres diputats de la província de Tarragona al, Francesc Vallès, Mª Luïsa Lizàrraga i Ernest Benito i també la senadora Mª José Élices.

Els consellers Castells i Mascarell també han acudit a la cita, la delegada de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Núria Segú, nombrosos diputats del Parlament de Catalunya, entre moltes altres persones que no he esmentat però que han estat entre tots nosaltres avui.

Com m’he allargat massa, a continuació adjunto algunes de les fotografies que ens ha proporcionat l’acte d’avui.