dissabte, d’octubre 18, 2008

Congrés del PSC de la Federació del Camp de Tarragona


Avui, dissabte 18 d’octubre, ha estat el dia escollit per dur a terme el 4rt Congrés del PSC de la Federació XVII del Camp de Tarragona. L’espai escollit era el Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili, un indret molt agradable i especial per emprendre amb energia i força els propers quatre anys en el si de la nostra organització política.

De bon matí, una part de la delegació vendrellenca arribàvem a Tarragona i ens acreditàvem com a delegats. Diversos companys i companyes d’arreu de la nostra federació anaven arribant i apareixia el moment ideal per intercanviar unes paraules.

Tanmateix, puntualment tenia lloc l’obertura del congrés, en els primers moments hem conegut la proposta que s’elevava als delegats sobre la composició de la Mesa del Congrés, concretament la Presidenta del Congrés ha estat l’alcaldessa del Montmell, Imma Costa.

Acte seguit, l’alcalde de Tarragona, Pep Fèlix Ballesteros, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a tots els delegats. Durant la seva breu intervenció ha recalcat la importància que tenen tots els congressos però ha volgut destacar la singularitat que acompanya la celebració del congrés de la Federació del PSC al Camp de Tarragona.

Pep Fèlix Ballesteros

El Pep Fèlix ha recalcat que el PSC és el primer partit al Camp de Tarragona i a més no ha dubtat en afirmar que els socialistes som els únics que en situacions complexes mantenim coherència i seriositat, cercant una solució als problemes que poden sorgir del dia a dia, lluny de les estridències però amb sentit comú i rigorositat. Així doncs, ha encoratjat a tots els delegats a seguir el camí iniciat i d'aquesta manera el PSC de la Federació del Camp de Tarragona podrà continuar exercint el lideratge a més així ha d'ésser perquè els ciutadans ho estan esperant.

Després d’aquesta embranzida inicial, el Primer Secretari sortint, Xavier Sabaté ha exposat l’informe de gestió. No ha estat una exposició clàssica i tòpica en els termes que s’acostumen a fer les exposicions dels informes de gestió. De totes maneres, crec que ha estat molt encertat el to i també el contingut que el Xavi li ha donat. Escapant dels triomfalismes, ha remarcat la bona feina duta a terme durant aquests quatre anys però no ha oblidat esmentar algunes mancances pendents remarcant i fent un èmfesis especial esmentant que cal seguir treballant per millorar-les substancialment.


Xavier Sabaté

Un element que he valorat positivament ja que el més fàcil hagués estat emparant-se amb els bons resultats electorals obtinguts pel conjunt de la Federació de Tarragona en les darreres compteses electorals i fer la vista grossa sobre alguns dels dèficits actuals. No obstant, una vegada fet aquest apunt no vull enterbolir la realitat i destacar per sobre de tot, la bona feina realitzada en els darrers quatre anys, és més, crec que és de justícia reconèixer-ho perquè així ha estat.

Aquesta percepció ha estat compartida per tots els delegats ja que la votació de la gestió de la comissió executiva ha estat aprovada per unanimitat de tots els presents. Un cop finalitzada aquesta primera fase, arribava el moment de presentar candidatures a l’Executiva de Federació, els membres del Consell Nacional, Comissió de Control Financer i la Presidència del Consell de Federació

José Zaragoza

Mentre s’obria el termini per presentar candidatures, ha arribat el Secretari d’Organització del PSC, José Zaragoza, que s’ha acostat a Tarragona però no tenia massa temps ja que en el dia d’avui es concentraven un nombre importants de federacions socialistes que celebraven el seu congrés. De totes maneres, durant la seva ràpida intervenció, ha remarcat el moment de creixement en el qual es troba la Federació de Tarragona i aquest fet té un reflex directe en el dinamisme del partit. A més, ens ha recordat que el PSC és un partit viu, amb un gran passat, un bon present i un futur prometedor.

La Presidenta del Congrés, Imma Costa, ha comunicat als delegats les propostes de les candidatures presentades i acte seguit s’han repartit les paperetes per exercir el nostre dret de sufragi. Després ha arribat l’eix vertebrador de tot congrés, el procés de discussió i debat de les esmenes treballades per moltes agrupacions amb una única finalitat: enriquir el text proposat de la ponència marc i clarificar alguns aspectes concrets i específics del reglament de federació.

L’agrupació del Vendrell va treballar en aquesta qüestió, elaborant algunes esmenes que avui han aparegut en el moment de debat i discussió del Reglament de Federació. A més, hem aconseguit que una d’elles s’incorpori al redactat final del nostre Reglament de Federació.



Francesc Vallès

Tot i haver analitzat detingudament el text de la ponència marc, tan sols he pogut escoltar una part de la intervenció del Francesc Vallès i m’he perdut el sa debat que sempre es genera entorn algunes esmenes i punts concrets i específics presents en la ponència. Que ningú es pensi que m’he absentat del Congrés perquè m’ha vingut de gust, ans al contrari, mentre aquest procés tenia lloc, com a membre de la Comissió d’Escrutini em trobava efectuant el recompte de les votacions.

No queda massa bé que ho digui però la veritat és que hem obtingut els resultats amb una gran rapidesa, procedint al recompte amb una agilitat que sincerament no m’esperava. Una estona després d’acabar amb l’escrutini, tenia lloc la votació del reglament i la ponència marc, just entrava per la porta de la sala on celebràvem el Congrés en el moment que la presidenta passava a votació aquests dos elements.

El rellotge anava avançant i amb la noció del temps perduda, havia passat pràcticament tot el matí i ni m’havia adonat. Cap a la una del migdia, el Primer Secretari del PSC i President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, arribava al nostre congrés per participar en la cloenda.

Tanmateix, abans d‘iniciar els parlaments, s’havien de fer públics els resultats de les votacions. Així, Xavier Sabaté, amb un 92,92% dels vots emesos era escollit Primer Secretari de la Federació del Camp de Tarragona. Ara podria escriure els noms de totes les persones que han estat escollides membres de l’executiva de la federació, consellers nacionals, membres de la comissió de control financer. No obstant, descarto aquesta opció ja que es tractaria de fer una llista on hi constarien més d’una cinquantena de noms.

De totes maneres, no em puc estar d’afegir un element que m’omple de satisfacció i alegria, el pes específic que els socialistes baixpenedesencs tenim en el si del nostre partit a la Federació del Camp de Tarragona. D’una banda, Maria Jesús Sequera, cap de llista d’Albinyana i consellera de Joventut al Consell Comarcal del Baix Penedès, es converteix en membre de l’Executiva de la Federació PSC del Camp de Tarragona i el Pep Guasch també entra en aquesta executiva. A més, aquí no acaben els representants baixpenedesencs a l’Executiva de Federació ja que com a vocals trobem al vendrellenc Martí Carnicer i a la cunitenca Judith Alberich.

El company calafellenc, Adrià Seràs, entra a la Comissió de Control Financer de la Federació. L’alcaldessa del Montmell, Imma Costa, es troba al capdavant de la Presidència del Consell de Federació a més d’ésser consellera nacional. Aquesta darrera responsabilitat també l’adquireixen, l’alcalde de Calafell i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jordi Sánchez, l’exalcaldessa de Cunit, Dolors Carreras i el Secretari General d’Economia i Finances, Martí Carnicer.




D'esquerra a dreta: Pep Guach, MªJesús Sequera, Martí Carnicer, Imma Costa, Dolors Carreras, Jordi Sánchez i Judith Alberich
La veritat és que el socialisme baixpenedesenc obté una important representació en el màxim òrgan del partit en la nostra federació. Així doncs, tan sols em queda felicitar-los per les noves responsabilitats que avui mateix han assumit. Així com també aprofito per fer extensiva la meva felicitació a tots els companys i companyes que avui han estat escollits membres de l’Executiva de Federació, del Consell Nacional i de la Comissió de Control Financer de la Federació

Una vegada finalitzat el Congrés de la Federació de Tarragona, es tanca una porta però immediatament se n’obra una altra. Concretament, arriba el moment de procedir a les renovacions de les executives locals, per tant en breu, totes les agrupacions locals es posaran a treballar en aquesta qüestió.

Així, que ja veieu que enguany és un sense parar, des de l’11è Congrés del PSC celebrat al juliol a Barcelona, passant pel Congrés de Federació de Tarragona que avui hem realitzat, en breu les executives locals i quan aquestes estiguin escollides, arribarà el torn de les comissions coordinadores comarcals... Una relació que ens permet constatar la densitat i la intensitat que tots aquests processos portaran associats al nostre calendari. Ara si quelcom caracteritza els socialistes és les ganes i la il·lusió amb les quals emprenem els reptes que se’ns presenten!

6 Comments:

At 12:20 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

i aviat a començar a treballar seriosament per les municipals.

 
At 3:15 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Tens tota la raó del món, de moment no cal avançar esdeveniments, primer renovació dels càrrecs orgànics i amb la nova executiva constituida serà el moment de començar a treballar amb un ritme mes accelerat i intens.

Una abraçada!

Laia

 
At 8:39 p. m., Anonymous Anònim said...

Enhorabona Laia, per la teva crònica (excel.lent com sempre) i enhorabona al Baix Penedés.

 
At 8:30 a. m., Blogger garmir said...

Hola Laia:
Felicitats perqué has pogut ser Compromissària, jo al PPC ho intento ara per el Provincíal, a veure si l´aparell del partit em deixa.
Edmón.

 
At 8:48 p. m., Anonymous Anònim said...

Conec el cas proper d'un noi que és socialista i s'ha pensat afiliar al partit. Ben aviat ha vist que el seu futur pot ser pròsper: els cacics (ara són tots del PSC) del poble i la província (algun d'ells ja "suca" a la Diputació) l'han rebut amb els braços oberts i, fins i tot, li han mig insinuat que podrien fer alguna cosa en unes oposicions a les quals vol presentar-se.
Laia, no es que vegi cap similitud amb el teu cas, no et creguis. Tu apuntes molt més alt que el meu amic. No has de témer els temps de crisi. Endavant, jeje
Atentament,
Francesc

 
At 11:37 p. m., Blogger Laia Gomis said...

En primer lloc, agrair al Pedro el seu comentari. Acte seguit, fer una petita concreció al comentari del Garmir ja que els delegats i les delegades del PSC són escollits per les assemblees de les agrupacions locals, per tant, vaig ésser escollida perquè vaig comptar amb el recolzament dels militants socialistes vendrellencs.

Respecte el comentari que escribia el Francesc, exposar que sincerament no sé del que em parles. Relates una trama que em resulta totalment al·liena, si em poguessis donar més detalls de la mateixa, potser et podria comentar quelcom al respecte. Amb l'escassa informació que em proporciones no em puc pronunciar al respecte, senzillament perquè no sé del que em parles...tant de misteri a que ve treure cap

Per cert, no sé d'on has extret que jo apunto més alt, imagino que deu ser una invenció teva perquè et puc assegurar que entre els meus plans, aquest fet no es troba inclós. La meva veritable prioritat en aquests moments és la meva formació acadèmica, concretament les dues llicenciatures que en aquests moments estic cursant. El poc temps lliure que em queda, m'agrada invertir-lo en diverses activitats, una d'elles la política, és cert, però aquest fet no t'ha de conduir a falsos equívocs.

De retruc, comentar-te que no acabo d'entendre el darrer element del comentari, no he de témer pels temps de crisis. No sé massa bé a que et fas referència, així que per evitar males interpretacions, opto per no comentar res al respecte.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home