diumenge, de juny 28, 2009

La solució de la crisi passa pels iots


El termòmetre fa dies que ens mostra una temperatura estiuenca i podem pensar que fa temps que ens trobem immersos en aquesta estació però oficialment l’estiu tot just fa una setmaneta que està entre nosaltres. Aquesta època de l’any té un encant especial, temps de vacances, platja, terrassetes estiuenques, piscina...un sense fi de potencialitats per aprofitar amb gran intensitat tots els moments dels dies estiuencs.

En el rere fons d’aquest estiu trobem projectada la imatge d’una realitat que fa força mesos que ens acompanya, la crisi econòmica. Moltes són les incerteses sobre la incidència i el grau d’afectació que provocarà la crisi vers un sector econòmic molt important a les nostres contrades com és el turisme.

Aquesta mateixa setmana hem conegut les dades en relació al comportament turístic dels darrers cinc mesos i la veritat és que no són massa positives ni tampoc esperançadores. Concretament, el turisme estranger ha caigut prop de dotze punts a Catalunya. Un fet que esperem que s’aturi amb l’arribada de l’estiu i apreciem un canvi de tendència d’aquesta realitat.

Tanmateix, enmig d’aquesta complexa situació, els ciutadans som plenament conscients que les solucions miraculoses no existeixen, que aquest és un problema que té un marc geogràfic molt extens ja que va més enllà de les nostres fronteres. Els diversos governs intenten dur a terme tota una sèrie de mesures per amortitzar els efectes de la crisi, algunes són més palpables perquè la projecció que els mitjans de comunicació fan de les mateixes comporten que els ciutadans en parlin, en canvi, hi ha tot un bloc de mesures que passen completament desapercebudes. Entenc que la complexitat tècnica de moltes d’elles i l’àmbit sectorial les converteixin en poc atractives però no les hauríem d’obviar donat la gran importància i transcendència de les mateixes.

En relació aquesta qüestió, fa uns dies, em quedava perplexa quan analitzava una ocurrència del Partit Popular que més enllà d’ésser una mera idea, es convertia en una moció presentada a la cambra alta. Ens trobem en una complexa situació econòmica, i el Partit Popular, presenta la solució a la crisi. Concretament, es tracta d’una moció per eliminar l’impost de matriculació de les embarcacions d’esbarjo, és a dir, allò que col·loquialment i a efectes de simplificació anomenem com iots.

Una moció que ha passat força desapercebuda però que convé donar-li ressò perquè el principal partit de l’oposició presenta com a solució a la crisi eliminar l’impost de matriculació dels iots. A més, l’argumentació de pes que empren per defensar aquesta proposta és protegir els 115.000 llocs de treball que proporciona el sector nàutic i si no es venen aquestes embarcacions molts d’aquests llocs de treball podrien desaparèixer.

Personalment, considero que la presentació d’aquesta moció és insultant pels milers de treballadors que es troben a l’atur i aquelles famílies que tenen greus dificultats per arribar a final de mes. Enmig d’esforços i treballs per seguir endavant, el principal partit de l’oposició es preocupa de protegir a un petit però selecte grup de ciutadans amb un elevat poder adquisitiu perquè no ens enganyem que l’adquisició i el posterior manteniment d’un iot genera importants despeses que la majoria de ciutadans no ens podem permetre. Una vegada més, a través d’una moció amb poc impacte mediàtic, descobrim el veritable rostre del Partit Popular i constatem que la moderació i el gir al centre és pur teatre.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 26/06/09
Laia Gomis

1 Comments:

At 1:18 p. m., Anonymous Anònim said...

Quina DEMAGOGIA, ESCRIURIES EL MATEIX ARTICLE DESPUES DE LLEGIR AQUESTAS NOTICIES

http://www.elpais.com/articulo/economia/
PSOE/rebaja/impuesto/yates/aviones/
privados/Ley/Calidad/Aire/elpepieco/20071005
elpepieco_4/Tes

http://www.elmundo.es/mundodinero/
2008/12/18/economia/1229567503.html

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home