dimarts, de maig 05, 2009

Avui la mirada cap a Euskadi

Zorionak Patxi, Zorionak Lehendakari!!!

8 Comments:

At 4:54 p. m., Anonymous Joseba said...

Zorionak.
Este es el lehendakari que ha elegido el pueblo vasco? o el PUEBLO español?.

 
At 5:11 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Osti osti, estàs al lloro.

 
At 9:11 p. m., Anonymous Anònim said...

Ja s'ha dit, però potser és el moment de recordar alguns punts:

1. Aquest govern neix en contra de la voluntat de la majoria del poble basc: El nombre de vots del PNB, EA i Aralar supera clarament els del PSOE, PP i UPD, això sense comptar els cent mil vots que no han volgut comptar. Em diràs que les regles del joc, però és que aquestes regles se les han inventat a Espanya.

2. El PSOE i el PP pacten quan els convé. Després de tot el que s'ha dit sobre els pactes amb el PP, cal constatar-ho. Pacten a Euskadi, a Barcelona (tema Montjuïc) i al Vendrell, la legislatura passada. Segurament això incomodarà algú al PSC. Així ho espero.

3. Què tenen en comú el PSOE, el PP i UPD? Les polítiques socials? El que tenen en comú és el seu projecte nacional, espanyol, evidentment. A Euskadi assistim a un intent d'imposar una idea de nació aliena a la majoria.

4. Si tu no hi vas, ells tornen. He he he ...

Salutacions.

 
At 11:55 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Les eleccions que es van celebrar el passat 1 de març a Euskadi van poder exercir el dret de sufragi totes les persones que es trobaven censades a Euskadi, d’aquesta manera és una obvietat destacar que tots els bascos i les basques van tenir l’oportunitat d’acudir a les urnes. Per tant, qui ha decidit és el poble basc, sense cap mena de dubtes.

Una vegada realitzat aquest apunt comentaré breument algunes qüestions que s’han exposat en aquest espai. Aquest govern no neix en contra del poble basc perquè et recordaré que no ens trobem en un sistema presidencialista sinó parlamentari. Aquest sistema que és el que regeix a les Corts Generals i en els diversos parlaments autonòmics es podria canviar, a través de l’articulació d’un canvi a la Llei Electoral, en el present cas seria la del País Basc.

Quan es parlen de pactes s’ha d’anar amb molt de compte perquè hi ha qui interessadament desitja barrejar qüestions i cal destacar les particularitats. Les realitats i els seus contextos són la clau per entendre els pactes i en el cas d’Euskadi ens trobem davant un exemple paradigmàtic d’aquesta realitat.

Els socialistes sempre som criticats quan apostem per uns socis de govern en un territori, altres posen el crit al cel. Ara bé, mentres la resta de formacions polítiques tenen llicència per governar amb la dreta o l’esquerra i ningú en parla, s'assumeix amb una normalitat tremenda.

Crec que és una gran oportunitat aquest canvi a Euskadi, un moment clau per demostrar que hi ha altres maneres de fer política i de governar.

El nou lehendakari,Patxi López aportarà un nou aire a Euskadi que personalment crec que era necessari.

Cordialment,

Laia

 
At 12:10 a. m., Anonymous Anònim said...

Estas més grassa no?

 
At 12:45 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Està vist que la realitat supera la ficció, no hagués imaginat mai un comenatari en aquest sentit. Tanmateix, ja que comentes que estic més grassa, en relació a quan, en quins termes et bases a l'hora de fer la comparació.

Potser tens raó, o no, la veritat és que no ho sé, de totes maneres et puc assegurar que el meu pes no és una de les meves preocupacions.

Allò veritablement important és l'oportunitat que vaig tenir fa uns mesos d'intercanviar unes paraules amb el Patxi López i després molt amablement em va deixar immortalitzar el moment amb aquesta foto.

Cordialment,

Laia

 
At 10:53 p. m., Anonymous Anònim said...

En relación al comentario de Joseba: a Patxi le ha elegido el pueblo vasco y el pueblo español (guste o no es lo mismo). El día que ello cambie, si ocurre, habrá DNI diferente... el pueblo es sabio. SIEMPRE... (alguien que no es socialista)

 
At 11:52 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia el teu esperit, a l'igual que la teva rialla que denota la teva honestetat i fon fer, segueix preciós com sempre! AFP

Muntsa

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home