dijous, de març 26, 2009

Jutjat de Violència sobre la Dona al Vendrell


A finals del present any arribarà un nou jutjat al nostre municipi, concretament es tracta del Jutjat de Violència sobre la Dona. Actualment, al Palau de Justícia del Vendrell s’hi troben aplegats vuit jutjats de primera instància i instrucció i en aquests moments és el Jutjat número 7 el competent per a la resolució de totes les qüestions relacionades amb violència de gènere.

La implantació de la Llei integral contra la Violència de Gènere no ha estat fàcil, de totes maneres la voluntat persistent en la lluita contra aquesta lacra social ha permès tirar endavant un projecte ambiciós i transversal. Més enllà de les mesures penals que tant ressò han tingut hi ha un ampli ventall de qüestions que aquesta llei aborda de prop, podem destacar l’aposta per la sensibilització del conjunt de la societat vers aquesta problemàtica així com també la dotació d’instruments i mecanismes per poder dur a terme un treball acurat en la imprescindible tasca de detecció i la prevenció.

A més, de l’articulat de la present llei es deriva la creació dels Jutjats de Violència sobre la Dona, organisme que concentra en una única dependència judicial tots els assumptes relacionats amb la violència de gènere. Així, les víctimes no han de peregrinar d’una instància judicial a una altra. Aquests jutjats coneixeran les causes penals en matèria de violència i també les civils, és a dir, en un mateix jutjat les víctimes podran denunciar el seu agressor o bé iniciar un procediment de separació, evitant la perillosa dispersió judicial.

A Catalunya existeixen setze jutjats exclusius de violència de gènere i crec que és una magnífica notícia que la nostra vila i per extensió tots els municipis que integren el Partit Judicial del Vendrell comptin amb un jutjat específic sobre violència de gènere.

Tots desitjaríem que aquests jutjats no existissin, seria un símptoma evident que aquesta problemàtica no existeix en el conjunt de la nostra societat. Dissortadament, la violència sobre les dones és una pràctica constant i reiterada, dia per altre, podem llegir informació a la premsa sobre aquest fet i tots coneixem algun cas proper que encaixa perfectament amb les conductes pròpies que es desprenen actituds on apareix la violència de gènere. Mentre la violència contra la dones sigui una realitat candent a la nostra societat són necessaris emprar tots els mecanismes per eradicar-la; precisament la creació dels Jutjats de Violència sobre la Dona són un bon exemple.

10 Comments:

At 5:36 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Si ja tocava, ara només falta el difícil que aquest jutjat surti del colapse.

 
At 11:25 p. m., Anonymous Anònim said...

Els i les estudiants continuan lluitant!
Mentre el PSC actua de manera clarament FEIXISTA! 23 noies entre elles, 3 periodistes ferides per mossos! AIXI AIXÍ mira cap a un altre costat menre la POLICIA ENTRA A LA UNIVERSITAT!

Violència, PARLEM?

nena em comences a caure pero que molt malament, per antisocial i fer seguidisme. Quina poca vergonya!

Salut i CUP

 
At 1:24 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Aquesta mateixa setmana la presidenta del TSJC, Maria Eugenia Alegret, comentava la complexitat existent en el nostre partit judicial. Una realitat palpable però cal reconèixer l'esforç que entre els treballadors i l'adiministració es duu a terme per intentar alleugerir aquesta situació.

Anònim, ho he exposat en reiterades ocasions, si la teva voluntat és fer-me perdre la paciència, no ho tens gens fàcil perquè en tinc moooolta. Aquest és un espai personal en el qual abordo les qüestions que desitjo, si vols trobar-te amb un exhaustiu analisis de la realitat et recomano la pàgina web dels telenotícies o altres blocs que segueixen de prop el dia a dia.

La finalitat d'aquest espai no és aquesta, selecciono uns temes sota el meu criteri personal, recorda que et trobes al bloc de la laia gomis, una pàgina personal, concretament trobaràs la meva visió i percepció sobre una sèrie d'aspectes que em semblen interessants a considerar i tractar.

Si tan nefasta és la pàgina i tant poc em suportes, sincerament no hi puc fer res, aquestes situacions passen de tant en tant, que hi farem!

Cordialment,

Laia

 
At 6:38 p. m., Anonymous Anònim said...

Anonim Salut i Cup no troves que el comentari que fas de "nena em comences a caure pero que molt malament, per antisocial..." és del tot violent?
Ets tu qui vols parlar sobre violencia? Saps salut i cup, la violència pot ser també verbal com aquesta que tu empres.
...i força al canut!

 
At 6:40 p. m., Anonymous Anònim said...

Miquel ho sento però jo tampoc no comparteixo el teu comentari. Potser tens raó, potser més valdria deixar-los arraconats però això s'hauria de fer entre totes les forces democràtiques... però em fan enveja Ajuntaments com el de Vic que han sabut posar a ratlla els feixistes, és clar que el Alcalde de Vic és un senyor!

Muntsa

 
At 6:42 p. m., Anonymous Anònim said...

Pedoneu el darrer comentari va reacionat amb el darrer escrit de la Lia, com no podia ser altrament estic absolutament d'acord amb aquest comentari del Miquel!

Muntsa

 
At 5:58 p. m., Anonymous Anònim said...

es de violencia de genere o de dona?

aclariu que hi ha ho,es també maltractats NO?

 
At 5:00 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Muntsa no pateixis, t'has confós d'espai però no passa res, només faltaria.

Respecte el darrer comentari anònim, el jutjat té aquesta denominació "Jutjat de Violència sobre la Dona", es tracta d'una previsió que la Llei Integral de mesures contra la violència de gènere preveu en el seu articulat.

Les xifres són prou revel·ladores d'una realitat que a tots ens esborrona. Les lleis no són invents que els polítics pensen per passar l'estona sinó que cal ser més curosos i pensar una mica vers aquestes qüestions. La llei integral contra la violència de gènere neix davant la greu situació en la qual la nostra societat es troba, 84 dones mortes per violència masclista, això no pot passar desapercebut pel legislador i cal actuar.

Hem d'anar alerta amb les simplicitats que resulten molt comunes en aquest terreny, no fem bromes davant una situació molt greu en les quals es troben immerses no només les dones sinó també molts fills i filles que pateixen directament les consqüències del maltractament.

Cordialment,

Laia

 
At 9:35 p. m., Blogger Joan said...

Aquest és el problema: de cinc que en parleu, una insulta i maltracta... i s´el tracta cordialment i amb educació. S´han d´acabar tantes milongues, el "políticament correcte", masclismes i feminismes fanàtics. Hem de sapiguer dir NO, homes i dones, a tota aquesta colla de manipuladors, fracassats emocionals, violents, "machitos" i "jennys".

 
At 10:25 p. m., Blogger Joan said...

Disculpeu: volia dir "un" i no "una".

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home