divendres, de març 27, 2009

Fòbia socialista

Hi ha tota una sèrie d’actituds i comportaments que analitzats detingudament permeten copsar l’estat d’ànim existent en un petit però concentrat nucli de persones. La manifestació de les seves opinions són un bon exemple per constatar el seu egocentrisme, desitjarien que el món comencés i acabés en els seus posicionaments ideològics, sense que més enllà existís quelcom.

Tanmateix, els molesta profundament que persones amb criteri realitzin reflexions en les quals apareix de manera directe o indirecta Plataforma per Catalunya. Automàticament aquell que s’allunya dels postul·lats ideològics d’aquesta formació política i té la gosadia de criticar-la, ipso facto, és declarat socialista. Una denominació emprada amb un cert menyspreu i rebuig com si d’una conducta delictiva es tractés.

El socialisme és una ideologia política que compta amb una llarga tradició històrica Precisament, va ser el moviment socialista el que va generar un poderós corrent de pensament polític en la lluita per l’emancipació de la classe treballadora. L’humanisme així com també la filosofia de la Il·lustració i els principis que van inspirar la Revolució Francesa es van convertir en la pedra angular de la defensa d’aquelles persones més desafavorides.

D’aquesta manera podem constatar el llarg recorregut que durant els anys ha realitzat aquesta ideologia política. Del punt de partida indicat a les línies precedents fins arribar als nostres dies, han passat molts anys i el camí no ha estat planer sinó més aviat atapeït de revolts i trams complexos. Especialment, en les èpoques en les quals la llibertat desapareixia de la vida pública i totes aquelles persones que s’allunyaven del règim instaurat eren condemnades amb el risc d’arribar a ésser executades per qüestions estrictament ideològiques.

Els socialisme ha tingut un paper clau en la recent història del nostre país i aquesta afirmació també es podria aplicar en relació a la nostra vila. Els socialistes vendrellencs han tingut un paper actiu tant quan han gestionat el govern municipal com quan han treballat activament des de l’oposició pensant sempre en benefici de la nostra vila i dels seus habitants. La responsabilitat i la coherència han conduït sempre les actuacions dels socialistes vendrellencs i precisament aquesta conducta resulta incòmoda per alguns.

Explorar nous camps allunyats del món polític és una activitat recomanable, precisament un bon amic psicòleg em comentava que l’actitud de Plataforma per Catalunya té una clara diagnosi. D’una banda, una marcada doble personalitat es fa palesa durant les seves actuacions, es propugnen com a oposició però en el fons són una peça més de l’engranatge de l’equip de govern de CiU. Gràcies als vots de PxC s’apugen els impostos a la nostra vila i de retruc impulsen l’acció de govern. De totes maneres no s’estalvien les crítiques i l’exigència de responsabilitat vers el PSC, actualment a l’oposició. Si PxC realment estigués a l’oposició, quin sentit tindria que l’oposició critiqués a l’oposició?

No obstant, un fort complex d’inferioritat és aquell que persegueix a una formació política sense tradició política i que es troba mancada d’un discurs creatiu, d’aquí neix la seva fòbia socialista. En el fons, PxC no és res més que partit de laboratori creat a través de barreges explosives com són el racisme, la xenofòbia, el populisme i per si no n’hi hagués prou tot això condimentat amb els principis feixistes que recullen de Fuerza Nueva.
El veritable rostre de PxC, interessants reflexions del seu president, Josep Anglada.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 27/03/09
Laia Gomis

23 Comments:

At 12:46 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Jo crec que fi de comptes el que esteu fent és fer propaganda a PxC. Crec que no és la vostra voluntat, però tant de donar tombs al mateix tema al final la cosa ja resulta avorrida i potser afavoriu a qui no voleu. No hi ha res més? Jo crec que ja us toca canviar una mica el xip. Cordialment

 
At 2:34 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Miquel, discrepo respecte la teva opinió. Nosaltres no donem propaganda a ningú, simplement exposem quina és la situació política de la nostra vila i el seu estat. Ara bé, si hi ha persones que es senten molestes i ofeses per dir que al nostre municipi CiU governa gràcies a Plataforma per Catalunya, doncs com és una EVIDÈNCIA, no m'estaré de comentar-ho.

El que tampoc es pot fer és que cada setmana els regidors de Plataforma per Catalunya rebreguin regidors, militants i simpatitzants socialistes i nosaltres ens quedem calladets perquè sinó els donem propaganda.

No és així, els ciutadans no només s'han de quedar amb el discurs incendiari i replet de mentides que Plataforma per Catalunya emet setmana rere setmana i han de tenir l'oportunitat de veure les coses des d'un altre punt de vista perquè ells treguin les seves pròpies conclusions.

No sóc experta ni tampoc especialista en qüestions d'estratègica política, ara bé, procuro emprar el sentit comú i potser m'equivoco però estic molt segura i convençuda de tot el que faig i el que dic, és una tranquil·litat que molts no poden tenir!

Cordialment,

Laia

 
At 3:16 p. m., Blogger JG said...

Miquel, jo penso que d'aquest tema se'n parla poc. Els partits de l'oposició n'han de parlar i molt més, donant alternatives en polítiques d'immigració, ja que és el que estan fent molts municipis amb una població immigrant similar a la del Vendrell. Sha de potenciar la gestió de la diversitat i això ssignifica que se n'ha de parlar. El govern CiU-PXC està esquivant el tema, amb polítiques que res tenen a veure amb la gestió de la diversitat, instal·lant càmares, fent cursos poc atractius per la immigració, evitant les associacions d'immigrants... Aquesta és la meva opinió, en línia amb la de la Laia.

 
At 6:42 p. m., Anonymous Anònim said...

Miquel ho sento però jo tampoc no comparteixo el teu comentari. Potser tens raó, potser més valdria deixar-los arraconats però això s'hauria de fer entre totes les forces democràtiques... però em fan enveja Ajuntaments com el de Vic que han sabut posar a ratlla els feixistes, és clar que el Alcalde de Vic és un senyor!

Muntsa

6:40 PM

 
At 8:19 p. m., Anonymous Anònim said...

Totalmet d'acord amb la Laia,les coses pel seu nom. El video és molt fort, i em recorda aquestes paraules de Bertol Brech:

"Primero se llevaron a los judíos, pero como yo no era judío, no me importó. Después se llevaron a los comunistas, pero como yo no era comunista, tampoco me importó. Luego se llevaron a los obreros, pero como yo no era obrero tampoco me importó.
Más tarde se llevaron a los intelectuales, pero como yo no era intelectual, tampoco me importó. Después siguieron con los curas, pero como yo no era cura, tampoco me importó. Ahora vienen a por mí, pero ya es demasiado tarde."

 
At 10:27 p. m., Anonymous Anònim said...

Marc les teves certeres i commovedores paraules provoquen el silenci i l'aprovació de la resta.
Muntsa

 
At 10:31 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Les paraules de Bertol Brech sempre les tinc en ment i per si mai les oblido, les tinc en suport paper, que no està de més tenir present una reflexió que es va dur a terme fa alguns anys i avui en dia no ha perdut gens de vigència.

No s'ha de tenir por a l'hora de parlar de la immigració, aquesta és una realitat que forma part de l'essència de les nostres societats, no podem mirar cap un altre costat com actualment es duu a terme en el nostre municipi.

Sense cap mena de dubtes, la posició més comòda és mantenir l'alcaldia gràcies al suport incondicional de quatre regidors de PxC ara bé el cost d'aquest pacte el paguem tots els vendrellencs en detriment de les polítiques actives i responsables que s'haurien de desenvolupar en aquesta matèria.

Tan de bo les coses canvïin però molt em temo que la inèrcia en la qual es troben instal·lats els membres de CiU no farà possible un gir en aquesta qüestió, aviat farà dos anys que estem en aquesta lamentable situació.

Cordialament,

Laia

 
At 6:50 p. m., Anonymous Anònim said...

Hay que elevar el nivel, Marc y Laia, la cita del poema de Bertol Brech es falsa, nunca lo escribió, hay que leer más y no creerse la propaganda. Buscar Martin Niemoller, 1892-1984, El Credo "Ellos vinieron". Queda el consuelo que la titular de este blog es joven y con el tiempo leerá cosas que no sean doctrina y propaganda, entonces sus reflexiones serán más profundas y acertadas, de momento están a nivel de citas erroneas.

 
At 5:55 p. m., Anonymous Anònim said...

Bé veig que "rajar i rajar..."

Miquel típic comentari dels treballadors de l'ajuntament.. hem sembla que US VA MOLT BÉ aqueta situació a vosaltres... i sinó feu alguna cosa que sou un "caguetes"

Laia. les coses es tenen que dir pel seu nom i el temps en sposarà a tots al nostre lloc.. el que pasa que als de CiU es creuen que el seu lloc es la poltrona... donc no.

CiU vendria a s'ha mare per governar, no han tingut "coll..." de deixaqr a PxC a un costat i SER RESPONSABLES i governar amb els sociates...

Però no ens hem d'extranysr ja que durant la pasada legislatura li van dobar de menjar i ara a més li paguen...

Qui es el portaveu del govern? si aquest "pringat" del Diu no diu res que es ara altre vegada el "totxo"?

VAAAA anau por ahí i pague als pobres proveïdors que estan amb la corda al coll i no com els assessors que estan àssejant tot lo dia i cobrant 60.000€ any

QUINA VERGONYA

ni hem despedeixo...

 
At 9:22 p. m., Anonymous Clorindo Testa said...

Anònim de les 5:55 pm, crec que algú que és capaç d'escriure això en un mitjà públic com és en aquest cas un blog hauria de donar el seu nom. No tot s'hi val, i les acusacions, per molt anònimes que siguin a persones que escriuen amb respecte són una falta de consideració i mereixen una disculpa.

Dit això estic d'acord amb el Miquel. Qui no vulgui veure que parlant sempre de CiU + PxC i els seus pactes no és propaganda i crear un focus d'atenció té un problema. I és que de tant parlar-ne al final els ciutadans se'n cansen perquè veuen que l'oposició (en aquest cas el PSC) només sap dir això. La gent potser no sap les moltes coses que feu, només sap que esteu tot el dia burxant.

Aquesta entrada del blog em recorda la del dia 30 de gener del 2009. Qui no se'n recordi que ho busqui.

Salutacions.

 
At 10:18 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola macos! S'escriu Bertolt Brecht, amb t final tant a Bertolt com a Brecht - és que aquests alemanys! Si mai va escriure aquestes línies, per cert, és gairebé segur que no ho va fer en castellà - és que aquests alemanys! Què més? Hmmm ... em sembla que PxC no forma part de l'equip de govern, però sobretot no deixeu que la realitat no us espatlli una bona propaganda. I res, a seguir llegint!

 
At 11:35 a. m., Blogger Banach said...

Bé, aquí hi ha tela... Amb una sola entrada s'han retratat tots els vicis polítcs que poden existir.

1 i 2. Desacreditar al contrari (per les dues bandes), recurs molt utilitzat que a la vegada serveix per no parlar de qüestions d'interès reals com els impostos, la sanitat, etc.

3. Làbia, molta làbia. És molt habitual posar-se paraules d'altres a la boca.

4. També és molt habitual que s'utilitzin cites errònies, no costa gaire documentar-se.

5. Les cites solen ser erronies, no per voluntat sinó per poca vista o recança de reconèixer que no es coneix l'intertext en qüestió.

Bé, i crec que podríem anar traient moltes conclusions. Això ens ve a demostrar que la gran majoria de la classe política del nostre país ensopega amb les mateixes pedres... El que no entenc és com extranya tant l'abstencionisme que té el nostre país...

 
At 1:58 p. m., Blogger Rubén Garcia said...

Comparteixo algunes coses que diu la Laia, però estic més d'acord amb l'últim comentari. Clar que parlar sempre va bé, però no se si això té efecte en una societat cansada, desconcertada... hi ha moltes persones que associen la política a l'aburriment perquè no la senten com a seva ni es senten indentificats, l'exemple: l'abstencionisme.

Per poder canviar coses penso que primer es necessita un sanejament de la classe política del nostre país. Fer que la gent confie de nou amb els polítics.

Aquesta és la meva humil opinió. 1 abraçada!

 
At 5:18 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Perdoneu, veig que els comentaris s’acumulen i no penseu que no tinc resposta però és que he estat enfeinada amb altres qüestions i ara que tinc un momentet lliure recopilo tota la informació que s’ha abordat en aquest espai i dic quelcom al respecte.

Sobre l’autoria de la reflexió de Bertol Brech se n’ha discutit molt i no ha quedat provat que aquesta aportació no fos seva, tanmateix, aquells que defenseu aquesta darrera hipòtesi no tinc absolutament res a dir, si és un altre autor, seguiré mantenint-la dins el meu ideari perquè més enllà de l’aspecte de l’autoria crec que hi ha una qüestió de fons més rellevant.

El grup municipal socialista a l’Ajuntament del Vendrell aporta en totes les sessions plenàries mocions, idees i propostes. Un fet que és una realitat i que els interessats podeu acudir a les actes de les sessions plenàries on es troben recollides totes aquestes aportacions. Qüestió molt diferent és que les propostes siguin aprovades per l’equip de govern, un fet que es repeteix ple rere ple, per defecte les propostes socialistes són desestimades.

Exemples en tinc nombrosos, aquell que tinc més present en aquests moments, és la tramitació del pressupost del 2009. Els socialistes vam realitzar nombroses al•legacions, cap d’elles s’han recollit en el pressupost final. També vam presentar una bateria de mesures d’estalvi per fer front a la crisi que l’equip de govern va desestimar. Per tant, el recurs fàcil de dir que només critiquem i no proposem res, no s’aguanta per enlloc.

Banach i Ruben, apunteu un tema que em preocupa especialment com és l’abstencionisme, una qüestió que la classe política i tots aquells que participem activament en un projecte polític ens hem de plantejar. Teniu raó en les vostres reflexions però la culpa no és només dels polítics, és cert, que calen canvis profunds i seriosos que contagiïn a la ciutadania i l’animi a ésser partícip de la gran festa de la democràcia. Durant massa anys, en aquest país el dret a vot va ésser negat i directament prohibit i en honor en totes aquelles persones que es van deixar la vida perquè avui gaudim d’una sòlida democràcia crec que és un deure moral acudir a les urnes.

Moltes gràcies per les vostres interessants aportacions,

Laia

 
At 10:08 p. m., Anonymous Anònim said...

S'escriu BERTOLT BRECHT. Com es nota que l'heu llegit eh? Si un plau, nois i noies, deixeu de fer el ridícul.

 
At 11:43 p. m., Anonymous Anònim said...

Hi ha una gran premissa en dret administratiu que diu: quan no tinguis cap raó , batalla les formes...Així que amb “t” o sense “t” o si la cita és del “susodicho” o no... a mi m’és ben igual.
El que sí que m’importa és una denúncia oberta a un pacte tàcit,però palès, que li hauria de fer caure la cara de vergonya a tothom.
El que sí m’importa és que poblacions com Vic hagin sabut fer el que la nostra “orgullosa Vil•la del Vendrell” no ha sabut fer. El que m’incomoda són els comentaris frívols sobre un error tipogràfic per tal de desviar l’atenció sobre el fons de l’assumpte. El que em sap greu és que persones que considero assenyades no li donin la importància que té a un fenomen artificial com el PxC (la seva única raó d’existència al Vendrell i no a Calafell, i no a Roda, i no a Creixell, etc.) és només que no tenen un equip de govern que els financi.
Si us plau deixem-nos de “tes” i anem al fons de l’assumpte...
Muntsa

 
At 1:08 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola Muntsa,

És que no és un error tipogràfic, és que no es pot anar pretenent que se us doni la raó només per repetir una cita gastada, és que escriure correctament és important, sobretot quan us passeu el dia donant lliçons. I anant al tema, que és el que demanes: el gran creixement de PxC, al Vendrell, es va produir les darreres eleccions, amb una equip de govern sortint format pel PSOE i el PP.

 
At 6:58 p. m., Blogger Banach said...

Crec que us equivoqueu, no només s'ha de tenir màniga ample a l'hora de seure a la poltrona i posar-se un sou el més elevat possible. Els polítcs tenen una vessant pública inherent en la seva persona, òbviament que aquest fet fa més fàcilment identificables els seus defectes però no per això s'han de passar per alt certs aspectes.

Estarem d'acord que TOTS els polítcs utilitzen la retòrica, però pocs la utilitzen com la va definir Aristòteles.

Això tant serveix per definir la política CIU - PxC com la política PSC.

No seria més fàcil ser concisos i precisos per tal de no fer-nos parar bojos amb les seves batalles interpolítiques que no interessen a la majoria? És a dir, no li interessaria més al PSC fer saber què proposa diferent en comptes de fer saber qui mana?

 
At 12:08 a. m., Anonymous Anònim said...

Anònim, a la vila del Vendrell, es va fer un sopar on hi van anar els ULTRAFEIXITES ESPAÑA2000, i pel que se, el sopar va cabar amb l'himne d'espanya i crits franquistes. Al vendrell, el PSC no ha marginat a la PxC per germanor, igual que CiU.
Si en el fons, s'entenen.

Salut i CUP
Visca Catalunya Lliure i amb persones lliures

 
At 5:50 p. m., Blogger Laia Gomis said...

En primer lloc, disculpeu el meu error en el moment d'escriure el nom d'aquest dramaturg alemany, Bertolt Brecht, ara crec que ho faig correctament.

Fet aquest apunt, agrair el comentari de la Muntsa, jo també comparteixo la màxima existent en el món del dret administratiu, "quan no tinguis raó, batalla per les formes". La veritat és que em va cridar molt l'atenció aquesta màxima però acostuma a ésser força corrent en aquesta vessant del dret públic.

En aquest espai es fan una sèrie d'afirmacions que deixen estupefactes a qualsevol persona que conegui una mica la realitat política de la nostra vila. D'una banda que el creixement de PxC es deu a l'anterior equip de govern en el qual els socialistes hi tenim una elevada representació. Sincerament, no entenc com és que arribeu aquesta deducció que no s'agafa per enlloc.

A més, seguint la línia de la persona que signa com a cupero, afirma que al Vendrell es va realitzar un sopar d'España 2000 i alegrement diu que el PSC no ha marginat a PxC. A veure si ens entenem tots plegats, algú es creu que el PSC va anar al sopar??? Va, una mica de seriositat i rigor que tantes absurditats acomulades provoquen mal als ulls.

En darrer lloc, Banach, comentes un fet que no vull deixar passar per alt. El PSC del Vendrell no es cansa de fer propostes alternatives, diferents, innovadores però totes elles no passen d'ésser formulades en un paper perquè l'equip de govern de CiU i PxC ple rere ple hi voten en contra i no poden sorgir a l'esfera pública les propostes que els socialistes realitzem per a la nosta vila.

A més, creiem que és important que els vendrellencs i les vendrellenques coneixin quina és la composició real del govern municipal. No entenm l'obscuruntisme ni tampoc la voluntat d'amagar la realitat que CiU realitza, només cal veure el resultat de totes les votacions dels plens, és casualitat que pràcticament en la totalitat de les votacions, el sentit de votació d'ambdues formacions polítiques coincideixi??? Això vol dir quelcom, així que si al Vendrell CiU governa és gràcies a PxC i això els ciutadans de la nostra vila mereixen saber-ho!

Cordialment,

Laia

 
At 7:15 p. m., Blogger JG said...

Deixem aparcats els interessos partidistes -és el que han fet a Vic i altres municipis-:
El que cal al Vendrell és arraconar PxC, fer un pacte entre tots els partits i unir-se per fer front a aquest discurs que recorda a l'homogeneïtat cultural més franquista, rància i xenòfoba, envers els col·lectius minoritaris.

S'han de fer propostes en polítiques d'immigració avançades, buscar experiències foranes, i deixar-se impregnar d'aquestes, però en cap cas continuar amb la línia de l'actual Govern.

La meva opinió és que el PSC i ERC han de liderar aquest canvi tan important per la ciutat.

Salut!

 
At 6:29 p. m., Blogger Banach said...

Hàbilment tornes a esquivar el que jo critico. Puc esta rd'acord amb tu a l'hora de denunciar el govern que teniu, però creus que els vendrellencs en tenen prou amb dir que feu propostes, idees i al·legacions? A mi no m'interessa, però suposo que a algú que vulgui estar informat no li serviex això, li agradaria saber quines propostes, quines idees i quines al·legacions? M'entens què vull dir-te?

 
At 10:56 a. m., Anonymous JEB said...

Miquel em quedo amb el teu pimer comentari, que crec que és el més interessant del debat. No crec que quan alguna persona dóna resposta a unes declaracions barroeres estigui fent 'propaganda', crec que està donant arguments perquè d'una vegada per totes es vegi la lamentable situació del Vendrell, econòmica, social i sobretot política, amb un equip de govern que governa gràcies a PxC i això és molt greu.

Aquesta és la manera d'actuar de CiU, com hem pogut veure avui mateix a Salou, lamentable!!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home