dimecres, de març 05, 2008

Míting a l'Arboç

Francesc Vallès, Joan Sans i Judith Alberich

L’atrafegada feina que suposa controlar la gran quantitat d’informació que s’ha de tramitar a la Junta Electoral de Zona m’ha impedit trobar un petit foradet de temps per escriure un apunt ràpid d’un emocionant míting que vam gaudir el passat dilluns a l’Arboç.

Uns caps de cartell profundament interessants, el nostre cap de llista del PSC a la província de Tarragona feia un foradet dins l’atapeïda agenda per estar entre nosaltres a l’Arboç. Novament, el Francesc Vallès ens recordava la importància d’acudir a les urnes massivament i a més insistia en una qüestió que ha estat present durant tota la campanya, les grans diferències que existeixen entre les propostes que presentem els socialistes amb la voluntat de construir una societat millor davant les mesures reaccionaries que en comptagotes deixen anar els membres del Partit Popular.


Un element que no va oblidar d’esmentar va ser l’afirmació d’Elorriaga publicada en una entrevista a la premsa on cridava a l’abstencionisme. El Francesc, ens recordava quin és l’objectiu d’aquesta dreta, l’immobilisme per aconseguir el seu triomf.

El següent en fer ús de la paraula va ser l’Ernest Benito, diputat en la present legislatura i amb un to molt entenedor i clar dibuixava quina és l’estratègia d’una dreta que de moderada té molt poc malgrat aquests dies de campanya es vulgui posar aquesta disfressa. A més, l’Ernest posava tota una sèrie d’exemples, propers a molts de nosaltres, començant pel més mediàtic com és Gallardon, continuant pel Piqué fins acabar a tota una sèrie de dirigents del PP del Vendrell que van ser expulsats del partit uns mesos abans de la convocatòria de les passades eleccions municipals. No és pas casualitat que tots ells es caracteritzessin pel seu to moderat que els ha conduit a restar amagats de l'opinió pública o directament expulsats dels partit.A més, l’Ernest demanava una mobilització massiva ja que si aquesta té lloc el triomf socialista serà molt més segur. Tanmateix, ens va recordar que ens trobàvem en un municipi on sabíem prou bé que a vegades no hi ha prou amb una victòria ja que els pactes electorals unien a CIU i ERC deixant fora la força guanyadora de l’Arboç, el PSC.

Després d’aquestes paraules, el primer secretari del PSC del Baix Penedès, el Pep Guasch, va pujar dalt de l’escenari. La veritat és que es va generar una gran expectació ja que ningú ho esperava però darrera d’aquest fet es trobava la voluntat de reconèixer i alhora agrair públicament la tasca que l’Ernest havia dut a terme des del Congrés dels Diputats durant aquests quatre anys. Per aquest fet, en nom de l’Agrupació comarcal del PSC del Baix Penedès, el Pep Guasch li va lliurar un petit detallet, una placa que sintetitzava aquest sentiment que els socialistes baixpenedesenc sentim pel nostre company i amic, Ernest Benito.


Després d’aquest petit parèntesis que trencava amb l’estructura fixa i predefinida de tots els actes electorals, la candidata al Senat per l’Entesa Catalana de Progrés, Judith Alberich, va ser l’encarregada de tancar el míting. Novament, animant-nos a participar a la festa de la democràcia que suposa una jornada electoral i optar per la candidatura de progrés, la socialista per continuar treballant en la direcció que s’ha dut a terme en aquests quatre anys i fer possible anar molt més enllà perquè en aquests anys s'ha avançat molt però cal seguir treballant.
Després d'aquest acte electoral, cotxe en mà, ens desplaçàvem fins El Vendrell per compartir plegats amb un grup de companys i companyes socialistes el debat entre Rajoy i Zapatero... molt més intens i alhora emocionat que el primer. Zapatero va presentar les seves propostes de futur sense deixar escapar l’oportunitat de dir ben alt i clar que moltes de les acusacions que Rajoy feia eren simplement...MENTIDES.

Ara ja no es poden publicar enquestes i sondejos però les últimes que la premsa recollia el passat dilluns eren bastant evidents, reptien la bona tendència que els socialistes presenten en aquests estudis però no ens podem confiar, hem de seguir fent campanya fins l'últim dia ja que allò que valen són els vots dins de les urnes.

1 Comments:

At 9:08 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Vota PSC, vota PSOE, vota anti Rajoy, vota socialisme, vota el felipe, vota esquerres. Tot això poden ser sinònims en un diumenge de març. Esperem que la raó guanyi al cor i al cap que per si sols no poden anar enlloc i deixem un petit lloc per les minories que puguin donar joc a una majoria variada perquè la democràcia sigui més rica en perjudici de la consistència i la seguretat, pero a favor de la diversitat.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home