dijous, de juliol 19, 2007

Constitució de la Diputació de TarragonaA les dotze del migdia tenia lloc l’inici de l’acte de constitució de la Diputació de Tarragona. He de reconèixer que mai havia assistit a un acte de constitució de l’esmentada institució i em va fer una especial il·lusió que em convidessin a la mateixa. A més, prenia possessió una persona que aprecio profundament, l’amic i company Pep Guasch, regidor del Montmell, primer secretari del PSC del Baix Penedès i una gran persona. Ell ja va ser diputat provincial en l’anterior mandat i en aquesta ocasió repetia de nou amb la particularitat que avui s’estrenava com a nou portaveu del grup socialista a la Diputació de Tarragona.

El to solemne és el que més m’ha cridat l’atenció, els diputats i les diputades eren nomenats un a un per prometre o jurar el càrrec dempeus, davant un exemplar de la Constitució i de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i posteriorment se’ls col·locava una medalla.

Després s’ha procedit a l’elecció del President de la Diputació de Tarragona i només el grup de Convergència i Unió ha presentat candidat, Josep Poblet. El resultat de la votació ha donat lloc a la proclamació del mateix com a nou President de la Diputació de Tarragona obtenint majoria absoluta amb un total de catorze vots, provinents dels grups de CIU i del PP mentre que la resta de formacions polítiques han votat en blanc.Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona


El nerviosisme i les emocions pròpies d'aquests actes ha donat lloc a una petita anècdota perquè una vegada Josep Poblet havia estat escollit com a nou president de la Diputació de Tarragona, ha començat el seu discurs i quan es trobava més o menys a la meitat del mateix li han fet saber que havia comès un error perquè havia d’haver donat la paraula als portaveus de les diverses formacions polítiques. En aquell mateix moment, s’ha disculpat públicament i ha aturat el seu discurs donant l’oportunitat als portaveus perquè expressessin les valoracions que consideressin oportunes.

En aquest mateix espai fa uns quants dies apuntava el pacte al qual havien arribat les formacions del PP i de CIU per poder gaudir d’una majoria sòlida en el si de la Diputació de Tarragona. Convé valorar aquest fet perquè en comptes de tendir la mà vers la resta de formacions polítiques representades en el si de la Diputació, els membres de CIU no s’ho van pensar dues vegades i de pressa i corrents van segellar i tancar el pacte amb el PP.

Imatge d'alguns dels diputats provincials socialistes


Tanmateix, celebro, aprovo i comparteixo les paraules pronunciades pel portaveu socialista Pep Guasch, en primer lloc esmentat la realitat que apuntava a les línies precedents però estenent la mà al diàleg i a la col·laboració i precisament era així com s’havia d’entendre el vot en blanc dipositat pels socialistes.


Pep Guasch, portaveu del PSC, en un moment de la seva intervenció

A vegades convé alçar la vista i contemplar quina ha estat l’actitud mantinguda pels diputats provincials de CIU en una Diputació on sabien que arrel d’un pacte restarien a l’oposició i no van dubtar en presentar candidat a la presidència. Des d’aquestes línies, sóc la primera en reconèixer que es tracta d’una opció totalment legítima però que no està de més exposar-la perquè hi ha qui abans de criticar aferrissadament el sentit del vot d’una formació política hauria de saber quines han estat les posicions mantingudes per companys del seu mateix partit en altres diputacions.

Abans d’acabar afegir que el portaveu de CIU a la Diputació de Tarragona és l’alcalde d’Albinyana Quim Nin i el portaveu del PSC és com apuntava a les línies precedents el Pep Guasch, regidor del PSC al Montmell. Per tant, destacar que ambdos portaveus dels principals partits majoritaris presents a la Diputació de Tarragona són baixpenedesencs.

2 Comments:

At 1:35 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Es que a la comarca tenim molt a dir. Després no ens fan ni puto cas, pero per parlar parlem. Aquí hi ha una vidilla d'opinió que moltes comarques voldrien. Només cal veure el Diari del Baix Penedès, on entre altres col.laboracions la teva és un punt a tenir en compte. Seguirem opinant a veure si algú ens fa cas.

 
At 2:42 p. m., Blogger JG said...

Hola.
Fixeu-vos les paradoxes de la política: els diputats provincials en aquest acte estan jurant un càrrec en una institució pública, a l'empara de l'Estatut, norma que NO contempla les Diputacions en el seu articulat. És a dir, l'EAC NO preveu les províncies a Catalunya, les vol esborrar del mapa (lluita política històrica a Catalunya...).
Dir també que l'EAC pretén substituir les diputacions pels Consells de Vegueria (article 91.3 de l'EAC).
Les províncies són una institució imposada des de l'Estat espanyol (i des de 1833), que no té un control polític realment eficaç, i a Catalunya a la llarga estan condemnades a desaparèixer.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home