diumenge, d’octubre 22, 2006

Ofrena floral a Pau Casals


Pau Casals, un vendrellenc universal, conegut arreu del món pel compromís que va demostrar al llarg de la seva vida pels drets humans així com també va creure fermament en un valor universal, la pau. Un dia com avui de fa trenta-tres anys moria a San Juan de Puerto Rico, no obstant el pas del temps no ha fet esborrar el seu llegat sinó que les noves generacions de vendrellencs i vendrellenques ens seguim emocionant i esborronant quan escoltem “El cant dels ocells”, una melodia que ens recorda el gran mestre vendrellec.

Avui, a la una del migdia, ens hem aplegat al cementiri del Vendrell per fer una ofrena floral a la tomba de Pau Casals. La jornada ha començat amb els parlaments de la presidenta de l’Associació Musical Pau Casals, Eva Serramià i l’alcaldessa de la nostra vila, Helena Arribas. Acte seguit, l’Ajuntament del Vendrell, el Consell Comarcal i una vintena d'entitats més han fet l'ofrena floral.

A nivell personal, voldria destacar que el diputat al Congrés, Ernest Benito, i la persona que escriu aquestes paraules hem estat els encarregats de dipositar un ram de roses vermelles sobre la tomba del mestre en nom del PSC. Les emocions són difícils de plasmar a través de les paraules però us puc assegurar que la càrrega simbòlica que s’amaga darrera del gest de dipositar un ram de roses sobre la tomba de Pau Casals és molt més important que la percepció que a simple vista els mers observadors podrien tenir.