dimarts, d’agost 22, 2006

Temps de verema


El soroll dels tractors farà desaparèixer el prolongat silenci que el període estival imposa en el sector vitivinícola. Avui, el Baix Penedès dóna el tret de sortida a la verema 2006. Per molts, collir raïms sempre ha estat sinònim del mes de setembre però les oscil·lacions meteorològiques condueixen a que enguany uns dies abans dels previstos comencem la recollida del raïm en ple mes d'agost.

Sense cap mena de dubte, la calor serà la nostra principal enemiga però davant aquest fet tan sols podrem esbufegar o queixar-nos, tot i que no ho farem massa fort perquè l'arribada de núvols sempre ens fa tremolar. En un tres i no res tots els miraments, l'atenció i la cura prestada en els cultius pot desaparèixer de la mà d'un abundant tempesta acompanyada d'una impressionant calamarsada.

Una bona mostra d'aquesta al·lusió és la pèrdua de la collita de raïm en els municipis baixpenedesencs de Sant Jaume dels Domenys i l'Arboç, arrel de la pedregada caiguda durant la setmana passada ambdós termes municipals conjuntament amb altres poblacions de l'Alt i el Baix Camp van quedar profundament afectats.