dissabte, de juliol 11, 2009

Montse Tura visita el Vendrell


Maria Eugènia Alegret, presidenta del TSJC i Montse Tura, consellera de Justícia

Només fa uns mesos els jutjats del Vendrell van entrar en funcionament en el nou complex judicial de la nostra vila que dóna servei al conjunt del Partit Judicial del Vendrell, un total de 23 municipis, tots els del Baix Penedès i cal sumar-hi Atafulla, Montferri, la Nou de Gaià, Roda de Barà, La Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Salomó, Creixell i Vespella de Gaià.

Avui, dissabte 11 de juliol, tots els ciutadans que encara no havien estat a les dependències judicials han pogut gaudir d’una jornada de portes obertes. A més, aquestes jornades han comptat amb la presència de dues dones a les quals els tinc una admiració especial, d’una banda, la Consellera de Justícia, Montserrat Tura i de l’altra, la Presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret.


La Consellera de Justícia i el Secretari General d'Economia es saluden efusivament i en la següent imatge, la consellera Tura conversa amb la Presidenta del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament del Vendrell, Helena Arribas

Els mesos previs a la celebració de les passades eleccions europees vaig tenir l’oportunitat de moure’m pels jutjats, com representant del PSC davant de la Junta Electoral vaig passar moltes estones pel jutjat però avui no m’he volgut perdre el recorregut pel conjunt de les instal·lacions.

En el moment dels parlaments, he seguit amb deteniment les reflexions que els diversos ponents han dut a terme.La consellera Montse Tura ha estat la primera en prendre la paraula i si quelcom podria destacar de la seva intervenció és el realisme. No ha dubtat en reconèixer que l’administració de justícia està en boca de tothom i ha destacat que cal esmerçar molts esforços i des de la Conselleria de Justícia així s’intenta fer. No són vagues paraules sinó que hi ha fets palpables que reconeixen aquesta realitat, els nous jutjats del Vendrell, la remodelació dels jutjats de Valls, l’ampliació dels jutjats de Reus, una sèrie d’inversions mai vistes en el conjunt del Camp de Tarragona.,

Alguns espais interiors dels jutjats

Acte seguit, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret ha destacat el caràcter feliç de la jornada d’avui, recalcant l’estructura d’un edifici pensat per la ciutadania, amb espais amplis i oberts. Tot per fer la justícia més còmoda als ciutadans i ha insistit que aquest fet no es contrari amb el rigor i la gestió eficaç amb la qual treballen els professionals de la justícia. Així com també ha recordat la necessitat que funcioni la justícia perquè és el manteniment de l’estat de dret.

Alcalde del Vendrell, Benet Jané, Consellera de Justícia, Montse Tura i Presidenta del TSJC, Maria Eugènia Alegret

L’alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha estat el darrer en intervenir. El primer que ha destacat és la signatura del conveni de mediació familiar. Mentre el sentia parlar, es mostrava orgullós del complex judicial, un fet compartit per tots els vendrellencs i per extensió tots els ciutadans que podem gaudir d’aquestes magnífiques instal·lacions. Tanmateix, en reiterades ocasions ha insistit amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell amb altres administracions perquè aquests projectes siguin una realitat. El to de les seves paraules podia donar a pensar que aquesta obra ha estat possible gràcies al treball del seu equip de govern.

No obstant, cal tenir memòria històrica i si avui gaudim d’uns jutjats moderns és gràcies a la previsió i la planificació amb la qual va treballar l’anterior equip de govern municipal socialista, una realitat que la pròpia consellera de justícia no ha oblidat en el seu parlament, així com també destacar el treball del seu predecessor en el càrrec, el conseller Josep Maria Vallès.


Per a molts, aquestes referències són mers apunts però crec que no els podem oblidar perquè són realitats que alguns voldrien fer desaparèixer però quan el present equip de govern va entrar a l’ajuntament del Vendrell el juny del 2007, la cessió dels terrenys per la construcció dels jutjats ja era una realitat.

Voldria acabar aquesta reflexió amb un element que m’ha cridat especialment l’atenció, la consellera Tura ha destacat que mai ha estat partidària de col·locar plaques on consti el seu nom quan té lloc una inauguració o un acte oficial. Durant els setze anys al capdavant de l’alcaldia de Mollet del Vallès no ho va fer mai, tampoc quan va ser consellera d’interior i tampoc ara quan és consellera de justícia. Quan entrem als jutjats del Vendrell ens trobem amb una placa que conté un fragment d’un poema d’en Miquel Martí i Pol, concretament s’hi recullen aquests versos:


En solitud, però no solitaris,
reconduïm la vida amb certesa
que cap esforç no cau en terra eixorca.
Dia vindrà que algú beurà a mans plenes
l’aigua de llum que brolli de les pedres
d’aquest temps nou que ara esculpim nosaltres

1 Comments:

At 11:22 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Ara nomes falta que fixin funcionaris i que tot rutlli.pero ja es veu que en aquest pais quan tens local no tens gent i viceversa

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home