diumenge, de gener 29, 2012

Ínfim oasis

L’administració més propera al ciutadà és sense cap mena de dubtes l’ajuntament. Un total de nou cents quaranta-sis municipis s’expandeixen arreu de Catalunya. Poblacions d’interior, de la plana i costaneres sumant variabilitats demogràfiques dibuixen un escenari molt heterogeni. Nogensmenys, en el substrat existeix un nexe d’unió, un denominador comú que s’estén en tots els municipis: dur a terme polítiques des de la proximitat pensant en l’interès general per tal que tots els veïns i les veïnes dels municipis es sentin a gust a les seves respectives poblacions.



Durant la bonança econòmica, els recursos econòmics fluïen amb gran naturalitat i es disposava de finançament per impulsar ambiciosos projectes, programes així com també tirar endavant obres i nous equipaments. Tanmateix, l’escenari descrit a les línies precedents no es correspon a la realitat que de la mà del 2012 s’ha començat a traçar en aquest primer mes de l’any. El passat 31 de desembre vam tancar un any digne d’oblidar des d’un punt de vista estrictament econòmico-financer. Els experts no auguren bones perspectives de cara a l’any que tot just hem encetat. A més, dissortadament aquests pronòstics s’han començat a fer realitat.



La Generalitat de Catalunya, de la mà del conseller d’economia, Andreu Mas Colell, anunciava l’ajornament sine die del pagament de la subvenció que la Generalitat destina a les escoles de música i a les escoles bressol. Un total de 112 milions d’euros que els ajuntament deixaran d’ingressar i que col·loquen als consistoris en una situació de desconcert. L’escolarització dels 0 a 3 anys no és obligatòria, tots ho sabem, però les escoles bressol duen a terme un paper cabdal en la nostra societat. D’entrada, els experts reivindiquen que lluny de la funció assistencial que sempre se’ls ha atribuït realment duen a terme una etapa educativa més en la formació del infant. A més d’ésser un element fonamental en relació a la conciliació de la vida laboral i familiar.



Dissortadament, els anuncis descrits anteriorment no són els únics sinó que recentment des de la Secretaria de Millora Urbana i Habitatge van informar que els 117 municipis que tenen concedida la Llei de Barris no rebran el 50% del cost de les actuacions que la Generalitat se’n fa càrrec durant el 2012.



Un panorama decebedor i preocupant ja que tots els municipis tenien establerta una planificació que en aquests moments es veuen obligats a reconsiderar-la atenent a l’anunci realitzat.



Sóc perfectament coneixedora de les greus dificultats econòmiques en les quals particulars, empreses i administracions ens trobem dia a dia. No obstant, considero que la solució més encertada no consisteix en col·locar entre l’espasa i la paret a l’administració local. La proximitat, la immediatesa i l’assumpció de competències que no els corresponen als ajuntaments és una realitat ràpidament constatable. Així doncs, en moments difícils totes les administracions han d’estrènyer els llaços per tirar endavant. L’administració local sense el recolzament i el suport que les altres administracions efectuen es converteix en un ínfim oasi enmig d’un immens desert.



Article publicat al Diari del Baix Penedès, 27/01/12



Laia Gomis

8 Comments:

At 5:21 p. m., Blogger maria said...

Hola, m'agradaria saber si l'Ajuntament del Vendrell i concretament Urbanisme quan envia cartes notificades per la inspecció a un terreny es mira si la persona a qui ho envia encara està viva? I aquestes inspeccions sobre l'estat del terreny es fan igual si hi ha algú que està ocupant il.legalment el terreny?

 
At 5:27 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Aquest és un blog personal en el qual hi publico opinions i reflexions entorn aquells elements que considero que poden ésser interessats. Tanmateix, desitjaria que totes les qüestions, dubtes i inquietuds que els ciutadans tenen entorn la regidoria d'urbanisme que en aquests moments tinc la responsabilitat d'estar al capdavant empressin els canals administratius adients i no aprofitessin l'avinentesa de l'existencia del present blog ja que es desvirtuaria el sentit pel qual va ésser creat.
Cordialmnent,
Laia Gomis

 
At 5:43 p. m., Blogger maria said...

Perdona si t'he molestat però a vegades s'han d'aprofitar aquests canals personals perquè els canals administratius són lents.
Gràcies per contestar amb tanta rapidesa

 
At 10:25 a. m., Anonymous Anònim said...

Aquells paràsits que al sector privat no hi poden obrir portes per la seva manifesta incompetència, troben lloc als organismes municipals, autonòmics o empreses subvencionades. Senyors ho tinc clar, Al Vendrell ens ho governen la mateixa merda. Era una persona honrada i treballadora, que creia en la seva feina, què ingenu era!!!, però m'estan apretant per tot arreu, i és clar s'ha de pagar la mala gestió d'aquests inútils. Foto el camp, me'n vaig d'aquest Vendrell ple de xoriços amb càrrecs municipals. Si voleu viure bè, dediqueu-vos a la política, robeu com l'urdangarin o veneu droga. NO HI HA FUTUR

 
At 12:12 a. m., Anonymous Anònim said...

Segurament, si CATALUNYA tingués un tracte fiscal just des de Madrid, els Catalans no hauriem de viure com arreplegats, treballant com ases i pagant més impostos de tot l'estat espanyols.

Com a pare i sense que serveixi de precedent, et donaré la raó en les escoles bressol. Tocarà pagar encara més. Però, no hi ha cap dubte que la llibertat de Catalunya portarà a un benestar merescut.

Cupero dolent
Visca Catalunya Lliure.

 
At 8:05 p. m., Blogger EL RACO DELS IGNORANTS said...

Esta molt be l'article tot i com ja es habitual amb el grup socialista com escoltem moltes vegades també del senyor Kennet sempre sentim el mateix tema la Generalitat (CONVERGENCIA) no pagara el que deu, crec que es moment de tocar de peus a terra, esta molt bé parlar de les escoles bressol de les quals un es usuari, però em pregunto esta bé anar apretan els cargols als contribuents, cada cop més? El ciutadans esperen que pagant més es rebi més i aquí pagant més i rebi menys, ja m'agradaria a mi amb 26 anys poder estar com vostè que si no recordo malament te una assignació de 39100€ anuals per un 85% de jornada, nomes li puc dir que jo cobro bastant menys per un 100% de jornada, i que en aquesta carrera que vostè a escollit com a posat en un comentari anterior que aquest blog es personal, als polítics el tema personal es públic.

Molt atentament

 
At 3:45 a. m., Anonymous Anònim said...

Fas pena sociata!

ara, has tocat be per tenir la regiduria sense tenir ni puta idea de res.

 
At 3:50 p. m., Blogger yanmaneee said...

spongebob kyrie 5
moncler
golden goose
off-white
hermes
adidsas yeezy
cheap jordans
giannis antetokounmpo shoes
goyard handbags
chrome hearts online store

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home