divendres, de juliol 29, 2011

Adéu Festa Major!!!



Dies d’espera anhelant l’arribada d’unes jornades especials a la nostra vila en les quals el rellotge passa en un segon pla. L’esperit de festa esdevé contagiós propagant-se per tots els racons del nostre municipi. Des del dia de la presentació del programa d’actes de la festa major el compte endarrere esdevé una realitat. Amb una gran rapidesa, pràcticament sense adonar-nos, aquesta mateixa setmana ha arribat la Festa Major del Vendrell i en un obrir i tancar d’ulls ha fugit com un estel fugaç


L’ambient festiu es respirava diumenge al vespre pels carrers de la nostra vila. La cursa popular del Vendrell combinada amb els diversos assaigs dels balls populars que tenien lloc pel casc antic de la nostra vila concloïen en una ballada a la Plaça Vella i acte seguit els Nens del Vendrell tancava aquesta jornada prèvia a la festa major oferint-nos els seus castells. Sense cap mena de dubtes, tots els que hem assistit aquests assaigs hem pogut constatar in situ l’esforç, el treball i la dedicació que durant la resta de l’any grans i petits realitzen per poder fer grans ballades i actuacions en els dies més senyalats del calendari vendrellenc.


El dilluns 25 de juliol va ésser un dia atípic perquè malgrat ésser un laboral, l’endemà arribava el plat fort de la Festa Major i tots desitjàvem que passés amb gran rapidesa per poder gaudir de l’espectacle d’inauguració a càrrec del Cabrot. Aquesta entitat vendrellenca es troba immersa en plena celebració, dues dècades de vida dedicades exclusivament a l’espectacle i al foc són un bon motiu per encetar la nostra Festa Major. El Pont de França va aplegar un gran nombre de vendrellecs i vendrellenques que tots plegats compartíem la curiositat de conèixer els misteris que acompanyava el tret de sortida de les nostres festes. Tot plegat es va traduir en un acte lluït i original amb una gran participació. Una estona després el castell de focs des de l’Avinguda Camps d’Esports ens introduïa de ple en la Festa Major.


El dimarts 26 de juliol arribava amb una agenda atapeïda repleta d’activitats, entre totes elles destacar els dos actes que em tenen el cor robat. D’una banda, la cerca vila dels grups de cultura popular que finalitzava amb la ballada a la Plaça Vella. Acte seguit, els esperats versos del Ball de Diables del Vendrell que des de la ironia i la sàtira posaven un toc mordaç a l’actualitat vendrellenca fent escapar rialles i forts aplaudiments a una Plaça Vella plena de gom a gom. I abans d’anar a dinar, una gran jornada castellera dels Nens del Vendrell. I per concloure el dia de Santa Anna, un espectacular correfoc que omplia de pólvora i foc els carrers vendrellcs amb el remat final d’una impactant encesa del campanar.


Després d’aquests dies tan intensos on la música, el foc i l’espectacle s’han convertit en el denominador comú de la nostra vila. Arriba el difícil moment d’acomiadar-nos d’una gran festa major. Sentiments que es barregen provocant una amalgama de sensacions però que la tristesa i no s’apoderi de nosaltres. No oblideu que acomiadem a la Festa Major Vendrellenca però donem testimoniatge a les festes dels barris marítims, Sant Salvador, Coma-Ruga i el Francàs comptem amb nombroses activitats que deleitaran a grans i petits!


Article publicat al Diari del Baix Penedès, 29/07/2011


Laia Gomis

3 Comments:

At 12:20 p. m., Anonymous Anònim said...

Very good blog! Do you have any tips for aspiring writers?
I'm planning to start my own blog soon but I'm a little lost on everything.
Would you propose starting with a free platform
like Wordpress or go for a paid option? There are so many choices out
there that I'm completely confused .. Any suggestions? Thanks a lot!

Review my weblog 7th grade math problems

 
At 11:09 p. m., Anonymous Anònim said...

I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it
up! I'll go ahead and bookmark your site to come back down the road. Many thanks

Take a look at my web blog; Heroin Treatment Centers

 
At 12:36 a. m., Anonymous Anònim said...

Do you have a spam problem on this website;
I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have developed some nice practices
and we are looking to trade solutions with other folks, why
not shoot me an e-mail if interested.

Here is my webpage; http://www.cedarfinance.com/

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home