divendres, de juliol 08, 2011

El preludi



Durant els darrers dies la nostra vila ha abandonat la quotidianitat provocada per la rutina que genera el dia a dia i s’ha impregnat de festa. Sense anar més lluny, el passat dissabte el Barri del Serrallo i la Font de la Menya era l’encarregat de donar el tret de sortida a les tradicionals i concorregudes festes del barri.



Durant els darrers mesos, nombroses persones han estat pensant, ideant, planificant, en definitiva, treballant aferrissadament per oferir al conjunt dels ciutadans de la nostra vila una festivitat atractiva. Una tasca totalment altruista pensada en la dinamització i la projecció dels diversos barris del nostre municipi que en definitiva radica en la potenciació en última instància del Vendrell.


El denominador comú de les festes del barri resideix en l’estratament d’uns vincles cabdals en el si d’una societat, les bones relacions veïnals. Precisament, per aquest motiu voldria posar de relleu que els veritables protagonistes d’aquesta darrera setmana han estat els veïns i les veïnes que viuen en els diferents barris que integren la nostra vila.


Els nombrosos sopars al carrer que s’han organitzat aquests dies posen de relleu aquesta realitat que considero tremendament important en la construcció d’una societat compacta i homogènia. Cada dia el protagonisme l’ha concentrat un barri, la pluralitat d’activitats han caracteritzat aquestes festes vendrellenques però tampoc em vull oblidar del nexe comú existents en totes elles. El repic de campanes i la tronada és un element transversal que comparteixen tots els barris sense oblidar el tradicional pa beneit en el qual hi participen totes les parelles del barri que així ho desitgen i l’amenització musical nocturna és un atribut més que mai hi falta


Un gran reclam d’atenció l’acapara les falles vendrellenques. Construccions efímeres decorades, pintades i treballades en les quals el sentit de l’humor, la ironia i la sàtira esdevenen els puntals referencials de les mateixes. Durant tot el dia s’han trobat ubicades en un emplaçament característic del barri i quan el sol es ponia, el foc s’apoderava de totes les crítiques que esdevenien un bon grapat de cendra.


Des d’aquest espai voldria posar de relleu que totes les hores invertides per les diverses comissions de barris han obtingut una gran recompensa davant la nombrosa afluència de públic que he pogut constatar en les activitats lúdico-festives organitzades dia rere dia.


No han faltat una munió de propostes suggerents que han permès que grans i petits gaudíssim intensament d’uns dies marcats per un tarannà especial. Així doncs, estem a punt de deixar endarrere el preludi de la festa major vendrellenca. Les festes del barri ens han permès recuperar el sabor festiu encetat per la festivitat de Sant Joan i així ens comencem a preparar per rebre amb tots els honors l’arribada de la nostra anhelada Festa Major.


Article publicat al Diari del Baix Penedès, 08/07/2011

Laia Gomis