dissabte, de setembre 01, 2012

Tornem-hi

Avui acomiadem el mes d’agost, en els darrers mesos el silenci ha estat l’única veu existent en aquest espai. Reconec la paràlisis i així com també desitjaria posar en solfa que la meva passió per l’escriptura així com també la voluntat de plasmar les opinions i les percepcions que em generen qüestions del dia a dia no ha desaparegut.

Tanmateix, si quelcom he tingut sempre clar és l’ordre i la prelació en les prioritats que tots nosaltres tenim a les nostres vides i hi ha qüestions de força major que obliguen a canviar les pràctiques habituals.

És en aquest sentit, que desitjo reprendre l’activitat en aquest espai, moltes qüestions m’han quedat al tinter. La incertesa i la por ha esdevingut una sensació generalitzable que tots en major o menor mesura ens envaeix. És per aquest motiu que la represa de la meva activitat bloggera no serà parlant de la situació econòmica, ni tampoc del pacte fiscal ni qualsevol altra notícia d’actualitat candent.

Avui m’endinso en l’activitat que ocupa a moltes famílies en aquestes dates, la verema. Una pràctica que s’associa a l’acabament de l’estiu i a l’arribada de la següent estació: la tardor. Una tasca que cada vegada es troba més mecanitzada però la practica tradicional no es troba extingida consistent en tisores en mà i un bon pané anar per feina.

Som molts els que ens acostem a les vinyes a donar un cop de mà durant l’època de la verema però no podem oblidar que per arribar aquest punt és necessari el treball i la dedicació que durant tot l’any han dut a terme mantenint el cep i el fruït del mateix en condicions òptimes.

Del raïm que avui collim, d’aquí uns mesos esdevindrà un excel•lent vi que ocuparà un espai central en les nostres taules. Tots sabem que un bon àpat acompanyat d’un vi de qualitat esdevé la combinació perfecta que ens condueix a l’èxit assegurat.
Precisament, per aquest motiu hem de posar en alça un sector que es troba oblidat en nombroses ocasions ja que amb el treball, la cura i el manteniment de les explotacions vitivinícoles no només s’aconsegueixen productes reconeguts internacionalment sinó que es contribueix d’una manera indirecta al manteniment del nostre paisatge.