divendres, de juliol 03, 2009

Confusió terminològica


El mes de juliol comença a circular, tot just fa tres dies que el tenim entre nosaltres però l’onada de calor deixa l’empremta estiuenca. Els indrets clarament turístics es comencen a omplir de ciutadans que gaudeixen de les seves vacances i han decidit escollir entre el gran ventall de destinacions les nostres contrades.

En aquest context, no fa massa dies que intentava programar alguna escapadeta i mentre cercava informació sobre diversos vols em vaig topar amb un fet que em va cridar l’atenció. En diverses ocasions he estat usuària de l’aeroport de Reus, unes bones instal·lacions que tenim a tocar de casa i que mica en mica van acollint un major nombre de destinacions. No obstant, el fet que desitjaria ressaltar no té res a veure amb la infraestructura de l’aeroport sinó més aviat en una qüestió estrictament terminològica.

L’aeroport de Reus en nombrosos buscadors de viatges, companyies aèries apareix citat i referenciat al costat de la paraula Barcelona, arribant en determinades ocasions a aparèixer com una unitat conjunta apareixent d’aquesta manera: aeroport Reus-Barcelona.

Molts ciutadans quan programen les seves vacances poden pensar que la ciutat de Reus es troba ben a prop de Barcelona, tots tendiríem a pensar aquest fet si desconeixem totalment l’indret escollit per les nostres vacances i a més confiem en el fet que ambdues poblacions apareixen esmentades conjuntament.

Ara bé, la realitat poc té a veure amb l’agregat que empreses i agències de viatges realitzen quan volen donar a conèixer l’aeroport de Reus. Tots nosaltres som coneixedors de la distància geogràfica existent entre la capital del Baix Camp i Barcelona, més de cent quilòmetres salvables gràcies a les bones comunicacions existents entre ambdues ciutats.

No obstant, penso que aquest fet no és justificable perquè si bé és cert que diverses veus clamarien en defensa de l’actitud adoptada per les empreses recorrent a la llibertat que aquestes tenen a l’hora d’organitzar els seus paquets turístics. Automàticament, podríem adoptar un posicionament situat a les antípodes d’aquesta realitat perquè les pràctiques que es fonamenten en la confusió no beneficien als ciutadans sinó que més aviat provoquen una reacció d’impotència i ràbia quan realment descobreixen que han estat enganyats.

Si bé és cert, que sempre cau sobre els ciutadans el fet d’ésser responsables i de contrastar la informació, en honor a la veritat, en nombroses ocasions, tots nosaltres adoptem l’actitud còmoda i oblidem aquestes nobles consideracions. Personalment, si alguna ciutat hauria d’acompanyar el terme aeroport de Reus per motius de proximitat i sentit comú hauria de ser Tarragona.

Ara bé, reconec que aquest fet provocaria el disgust de molts tarragonins i reusencs perquè si bé és cert que les pugnes i les rivalitats entre poblacions veïnes tots volem pensar que són coses del passat però quan sorgeixen aquestes qüestions sembla que reneixin les mateixes. Potser en el fons, aquesta rivalitat provoca que la denominació de l’aeroport Reus-Barcelona no sigui qüestionada.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 03/07/09
Laia Gomis

2 Comments:

At 6:01 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Es normal perque la gent no coneix reus. NO fa gaire el safari d'albinyana el posaven com si fos del Vendrell. Es va arreglar i ara si tu dius albinyana enseguida et coneixen perque la poca gent que tenim vincles som molt actius. en canvi dius vendrell i ja pensen en el peatge.

 
At 6:02 p. m., Blogger garmir said...

Hola Bon juliol, que feia temps que no opinava.
Edmón.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home