divendres, d’octubre 05, 2012

Reflexions amb Laia Bonet


En aquests moments ens trobem immersos en una situació peculiar i particular, hi ha qui s’atreveix a  definir aquesta realitat com a situació històrica que marcarà un punt d’inflexió. Doncs bé, ahir al vespre  el PSC del Vendrell va organitzar una interessant jornada per tal d’analitzar la situació actual. A més, vam comptar amb la presència de la diputada al Parlament de Catalunya, Laia Bonet.
Abans d’entrar en el fons de les qüestions que es van abordar desitjaria felicitar la iniciativa de l’executiva del PSC del Vendrell per permetre’ns compartir reflexions sobre qüestions que a tots ens inquieten i poder fer-ho en un clima cordial i distès. Així que vist l’èxit, espero que es repeteixi aquesta experiència en properes ocasions.

En primer lloc, la Laia Bonet ens va fer cinc cèntims sobre el Debat de Política General que la setmana passada va tenir lloc al Parlament de Catalunya i va posar de relleu una qüestió que tots vam copsar des del moment que es va iniciar. El president Mas va desvirtuar un debat d’una gran transcendència per anunciar un avançament de les eleccions i el va convertir en un  miting amb el debat nacional com únic eix.

No cal amagar, que l’avançament de les eleccions agafa amb el pas canviat al PSC i és per aquest motiu que convé una màxima claredat així com una gran dosis de responsabilitat. En aquesta situació, la Laia Bonet, plantejava que entre l’independentisme i les posicions estanques s’ha d’obrir una tercera via que ella anomena Federalisme Implementable.
Concretament, la definició de la tercera via que proposa Laia Bonet ha d’assumir:

Actitud: Catalunya s’ha de construir junts entre els independentistes, aquells que no ho són i els federalistes, colze a colze, buscant còmplices i no enemics

Repte: hem d’assumir la dificultat dels nostres missatges i les tesis que els socialistes defensem ja que ens ha mancat concretar la nostra proposta entorn el federalisme i això és una part important del problema

Mètode: hi ha una altra manera d’aconseguir aquesta realitat amb principis democràtics com són la transparència, claredat i drets i llibertats individuals.

Proposta: construir un estat federal real i implementable amb la reforma de la Constitució cercant el consens necessari per aconseguir aquesta fita.

Nogensmenys, considero que no hem de permetre que durant la campanya electoral el debat es centri única i exclusivament en el debat nacional. El debat social no pot quedar oblidat ja que és moment de debatre quin model de país volem ja que en aquests dos anys hem pogut copsar quin és el model real de CiU afeblint dia rere dia l’estat del benestar  

Etiquetes de comentaris: ,

3 Comments:

At 9:16 a. m., Anonymous Anònim said...

Visca Catalunya lliure.
Seguirem lluitant pel dret a decidir, pel dret a escollir el nostre futur i per decidir com i de quina manera serem catalans.

El psc, no pot ara modificar un discurs fins centralista, dient a Catalunya una cosa i votan una altre a madrid.

La gent ja us coneix, coneix les vostre falsetats. Apa, teniu el que us mereixeu.

serem lliures

 
At 1:16 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola, després de llegir les paraules del NAZI I FEIXISTA FELIPE GONZALEZ, on diu textualment:
'No hi haurà independència en cap territori'

si el PSC no l'obliga a rectificar i acceptar la possibilitat que un poble pugui lliurement escollir el seu futur, quedarà més que demostrades 2 coses:
1 que la clase dirigent de l'estat espanyol no son demòcrates

2 que tots els mitjans de lluita seran vàlids per lluitar contra la injustícia.

M'agradaria saber la teva opinió sobre les paraules d'aquest espanyolista ranci esquitxat pel terrorisme d'estat els GAL.

o Laia faràs com el Pukol dient, això no toca en aquest blog?

Cupero dolent

 
At 7:32 a. m., Anonymous Anònim said...

Els tres regidors del PSC , Josep Colomer, Rafa Cuenca i Fina Sala, s’han donat de baixa del partit aquest divendres al matí, per discrepàncies amb la direcció i amb la línia oficial de la formació

Els tres regidors consideren que les formes "internes" que ha utilitzat el PSC no són les correctes i que, a més, la posició del partit en el debat sobre el referèndum i la independència de Catalunya "no ha estat clar". "Nosaltres pensem que s'ha d'anar més enllà i que el poble ha de decidir. La situació no és bona i les coses han de canviar", diu Cuenca. "El que no podem seguir fent és la puta i la ramoneta".

El PSC s'enfonsa i us passa per anticatalans i per llepacu** del PSOE.

Quine con noños se acuesta, mojado se levanta.

Bona nit psc! hola independència

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home