dimarts, de febrer 19, 2013

Reflexions sobre el ple de febrer

Avui ha tingut la celebració del ple ordinari corresponent al mes de febrer. Un ple composat per deu punts a l’ordre del dia, entre tots ells podrem trobar l’adhesió de l’Ajuntament del Vendrell a la creació d'un fons social d’habitatge, la modificació de l'ordenança fiscal 13 consistent en bonificar en un 20% la implantació de nous comerços a la nostra vila i el conveni entre l’Ajuntament del Vendrell, el Consell comarcal del Baix Penedès i l’empresa comarcal de Serveis Mediambientals del Baix Penedès, SL. 

No obstant, desitjaria aprofundir sobre els dos aspectes relacionats intrínsecament en matèria d’Urbanisme. Durant aquest any i vuit mesos que sóc regidora hi ha quelcom que em sorprèn negativament i nego acostumar-me a la mala educació, les mentides i la demagògia barroera que ple darrera ple Plataforma per Catalunya escenifica. 

Avui hem tingut nombrosos exemples de mentides, insinuacions i tesis populistes exposades per PxC i davant d'elles convé explicar detingudament expedients voluminosos i complexos. Sense més, entro en detalls, durant l’any 2009 l’Ajuntament del Vendrell va iniciar un expedient de modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana del Vendrell (PGOU) per convertir la casa “Benvingut Socias” en un equipament (clau 4), destinar els jardins en una clau de zona verda i jardins (clau 3) i la resta de finca (clau 8a). Després de tenir lloc l’aprovació inicial i provisional realitzada al ple de l’Ajuntament tot l’exepedient es va remetre a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona i els tècnics d’aquest organisme van emetre el seu informe. Aquest requeria la necessitat de delimitar una unitat d’actuació i procedir a realitzar cessions de vials i zones verdes així com també la redacció d’un text refòs. Una prescripció materialment impossible de complir ja que l’entorn fa dècades que es troba totalment consolidat. 

Davant aquest escenari, els propietaris van presentar una instància demanant a l’ajuntament que desistís de la modificació puntual. En aquest sentit, considerant que la casa “Benvingut Socias” es troba catalogada i en aquests moments és un bé d’interès local un fet que protegeix l’immoble en sí així com també el jardí posterior de la vivenda. L’objecte del present ple era desistir de la modificació puntual i deixar la finca on s’ubica la casa del Benvingut Socias amb la clau que estableix el PGOU, 8a

Encara em sorprèn la reacció del Sr. Armengol (Plataforma per Catalunya) on sense cap mena de reflexió en una sala de plens s’atreveix a tenir la gosadia de dir que amb la decisió de desistir de la modificació puntual del PGOU implicarà que es pugui ubicar una benzinera a la casa Benvingut Socias. Aquesta conclusió només té un nom: MENTIDA. Els usos admesos a la clau 8a són: residencial, residencial especial, hoteler, restauració i sociocultural, així que la benzinera no s’inclou en CAP DELS USOS de la clau 8a. Per no posar de manifest, el llenguatge poc curós ja que aquest govern no requalifica res sinó simplement conserva la clau 8a que és la present en aquests moments al PGOU del Vendrell. 

Molt soroll en aquest punt amb desqualificacions personals dirigides vers la meva persona que sincerament no tinc ganes d’entrar però curiosament en el següent punt de l’ordre del dia l’aprovació provisional de la Modificació Puntual dels Bulevards per admetre l’ús d’habitatge de protecció oficial que permetrà acabar immobles a mig construir i que admetran l’ús d’habitatge de protecció oficial un fet que posa de manifest la col•laboració entre el sector públic i privat. Sobre aquest punt Plataforma per Catalunya no ha estat capaç de pronunciar ni mitja paraula al respecte. Casualitat o causalitat???    

15 Comments:

At 11:18 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Ho trobava a faltar. HO has de fer anar més.

 
At 11:22 p. m., Anonymous Anònim said...

Ànims Laia! que això de PxC cada vegada va a menys... l'evolució és a tendir a ser més cutre i demagog, això vol deir que s'estan quedant sense recursos i sense arguments.
Roger

 
At 9:25 a. m., Anonymous jan said...

Quina vergonya de polítics tenim al vendrell. Puc mirar molts anys enrera, i recordo amb molta enyorança la tranquilitat i il.lusió que la majoria de vendrellencs respiràvem, pero ara tenim gent dormint als caixers, pidolaires al guissona, gent remenant contenidors, gent morint per robar coure, cada dia entren a robar a cases, el botafoc sense llum, i els polítics vendrellencs seguin mamant i practicant el despotisme il.lustrant, saps que pots fer laia i la colla de vividors aneu a buscar espàrrecs que almeys fereu algo de bo

 
At 10:12 a. m., Anonymous Anònim said...

Fas bé de fer aquest post, perquè el populisme i les mentides es desmunten amb aclaracions i rodes de premses.l'ajuntement també ha de traballar en aquest sentit, y combatir les mentides, aclarint les confusions que esta generant aquest pseudo-partit.
Hichem.

 
At 12:19 p. m., Anonymous Anònim said...

jan alguns també hem marxat del vendrell a buscar-nos les garrofes, i els que queden n'estant farts d'aquests dropos. Aquesta ja està a dins i quan la treguin de regidora s'enxufarà de directora de fotocòpies a l'EINA o altre empresa municipal

 
At 9:47 p. m., Anonymous Joan said...

encara cal enfonsar més a aqueta colla de mentiders racistes.
No n'hi ha prou amb un comentari, no n'hi ha prou amb unitat contra el feixisme i no n'hi ha prou amb la trinxera.
Cal que tothom posem el nostre granet de sorra, de res serveix restar quiet o ignorar el seu missatge, ignorant-los continuen creixent, hem de combatrels amb la veritat.

Cal parlar sobre el tema, tal i com diu Toni Cruanyes al Àgora
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4471891

La majoria de vot que tenen al vendrell és ocult, hi ha gent que els vota però saben que és una elecció "dubtosa".
Hem de desmuntar els tòpics racistes per evitar que la gent "dubti".

 
At 12:04 a. m., Blogger Laia Gomis said...

En primer lloc, desitjaria agrair els vostres comentaris. Durant la sessió plenària vaig tenir l'oportunitat d'exposar a grans trets l'explicació realitzada en la present reflexió però volia insistir ja que avui hi ha qui m'ha preguntat si realment es podrà ubicar una benzinera. No ens enganyem, el Sr Armengol no es va equivocar, ja que si així hagués estat hagués rectificat sinó que va dir la barbaritat més gran que li va passar pel cap generant dubte a la població.
PxC és especialista en tregiversar, deformar i donar la volta a la informació fins a convertir-la en allò que desitgen, trist però una realitat present al nostre consistori esdevenint la 3a força política, no ho oblidem.
Per finalitzar, demanar als comentaris que es basen sobre futuribles i s'atreveixen augurar quin serà el meu futur professional el dia de demà que no prejutgin i si les seves hipòtesis esdevenen una realitat acceptaré totes les crítiques mentres no.
Reitero novament el meu sincer agraiment per les vostres reflexions,
Cordialment,
Laia Gomis Ortiz

 
At 10:32 a. m., Anonymous Anònim said...

My family members always say that I am wasting my time here at net, however I know I am getting
experience every day by reading such fastidious posts.


My blog post ... flying airplane games

 
At 12:26 p. m., Anonymous Anònim said...

I every time spent my half an hour to read this webpage's articles daily along with a cup of coffee.

Also visit my web page :: make money on the side

 
At 6:53 p. m., Anonymous Anònim said...

http://les4fonts.cat/2013/04/11/la-magia-del-superavit-vendrellenc/

Menys comediades i menys gastar. El atur real del vendrell és del 50%, que esteu fent? A fer 980 pisos que aquesta gent podrà comprar. No ens representeu

 
At 7:03 p. m., Anonymous Anònim said...

LAIA GOMIS la teva biografia és molt interessant, m'agrada que del fruit del meu treball i que em descompten en impostos, que aquests vagin a pagar-te la doble llicenciatura i Master i jo no puc pagar ni la llum. No et fa vergonya passejar pel Vendrell?
Jo no podré mai estudiar dos carreres però no per capacitat sino perquè tinc dignitat i no he trobat una mamella com l'Ajuntament. Escolta vius a un món irreal on no saps lo que costa el dia a dia a molta gent i per suposat no ens representes, ves a l'empresa privada i utilitza els teus master per fer algo de bo. Fora vivadora i xupòpter!!!! No teniu vergonya!!! La gent remenant els contenidors i venent coure i tu passejant com si fos la reina........no entenc com se't cau la cara de vergonya. Espero que quan ho llegeixis facis una de les teves reflexions que fan pena

 
At 5:27 a. m., Anonymous Anònim said...

No son els únics que diuen mentides, tu te'n vas fer un fart dissabte dia 13 d'abril a la reunió de propietaris dels Masos II. No se com no et cau la cara de vergonya quan dius que esteu esperant a tenir els pressupostos aprovats per adjudicar les obres. I el tema de gas natural també clama al cel, quina casualitat que ara que sembla que el promotor ha accedit a posar-hi 150.000 €, apareix gas natural i també aprofitarà per fer instal·lacions al lloc. Ja que esteu, li podrieu dir als de ONO que aprofitin per passar la fibra òptica i així sortirà a dividir entre 3. Quina jeta que tens... Per cert, el tema de la prevenció d'incendis a les urbanitzacions, que està regulat aquí, Decret 123/2005 de 14 de juny i llei 5/2003 de 22 d’abril, fa 8 anys que es va portar a terme, i mai més se n'ha sapigut res més. No recordeu que l'any passat es va cremar Mas Astó? Esteu incomplint la llei de forma flagrant i aquesta mateixa setmana Generalitat de Catalunya en tindrà coneixement, amb proves i reportatges fotogràfics inclosos, a veure si us imputen alguna cosa i d'una vegada us posen a lloc, a tota la calanya política d'aquesta porqueria de poble que s'ha convertit El Vendrell. Apa, siau!

 
At 8:59 p. m., Anonymous Anònim said...

Estic d'acord amb tú,el Vendrell fa fàstic i la preocupació es tenir el terreny net perqué sino has de pagar una sanció i l'invent dels guals, per pagar les carreres de la xiqueta i dels que no sabem

 
At 5:04 a. m., Anonymous Anònim said...

a la vila del Vendrell, es va fer un sopar on hi van anar els ULTRAFEIXITES ESPAÑA2000 i presència del psc. Pel que se, el sopar va cabar amb l'himne d'espanya i crits franquistes, moment en que va marxar la persona del psc.Tots sabem la convivència entre España 2000 i PxC

De esos barros ahora viene esos lodos, o sigui el psc lluny d'incentivar la cultura i el país, es dedica a incentivar ferias de abril o pantallas gengants per la seleccion, la coja. Doncs teniu el que us mereixeu.

Catalunya proper estat d'Europa.

 
At 3:51 p. m., Anonymous Anònim said...

Wonderful post however I was wanting to know if you could write
a litte more on this topic? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Bless you!

Feel free to surf to my homepage: book Of raw Online spielen

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home